reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla naszych dzieci

Rozumiem w takim razie. My mamy małe i lekkie chicco ponee, kupiliśmy go dla PAwła jak miał 11 m-cy i jeszcze czasem w nim jeździ. Z założenia jednak czeka na Łukasza. Jakbyś chciała lekki mały wózek z dużym koszem to polecam. Waży tylko 5,5 kg i składa się tak że mieści się w bagażniku stojąc "na boku". W puncie moich rodziców zostaje jeszcze sporo miejsca na zakupy ;-)

reklama
Ta moja teściowa to świruska jednak. Matys ma kombinezon,który jest nogawkami na styk,a rękawki:-D dłonie jeszcze mu nie wystają:-D:-D I tak rozmawiałyśmy,że do końca zimy nie dotrwa w tym kombinezonie,ale nowego nie będę kupowała i kurteczki w sumie też nie. W stosie ciuszków po kuzynie (od szwagierki dostałam mnustwo ubranek+wózek+zabawki,za co jestem jej bardzo wdzięczna) wyszykałam taką kurteczkę może nie za bardzo grubą,ale od środka ma polar. Jest troszkę za duża,ale coć pod spód jeszcze założę,rękawki wywinę i jakoś przepyka do wiosny. Moja teściowa przyznała mi rację. dzisiaj była w mieście i "nie mogła sie oprzeć" i kupiła mu kurteczkę. Wkurza mnie to czasami,bo wiem,że Matys ma dość ubranek i specjalnie nie kupuję,choć mnie korci. A ona jedzie i kupuje. To wygląda tak,jakbym szczędziła na nim:baffled::no:

Justyna - jakbym o swojej czytała, z tą tylko różnicą, że moja nakupuję za wielkich szmat w lumpeksie i myśli, że nie wiem jak mi pomaga. Dla mojego starszego syna (nie całe 3 latka) nakupowała już badziewiastych szmat na wiek 5-6 lat:wściekła/y::szok: Nie dość, że w ogóle jej o to nie prosiłam, to jeszcze nie mam gdzie tego trzymać, bo mieszkamy na 34 m. kw. Dla młodszego synka zabroniłam jej kupować ubranek w lumpeksie, bo moja pralka jest uszkodzona i pierze maksymalnie w 60 st. a nie jestem w stanie zaufać czystości i dezynfekcji w lumpeksach. To wiesz co robi? Kupuje, a potem mówi, że dostała od sąsiadki po jej synku. Tak jakbym nie wyczuła tego specyficznego smrodku lumpeksowego albo nie widziała dziurek po metce z ceną:wściekła/y::angry: A czasem nawet zapomni oderwać metki. Żałosne...
Tak poza tym to zapraszam tutaj: https://www.babyboom.pl/forum/dziec...2007-f133/kacik-narzekania-na-tesciowa-13689/

No, i z tego wszystkiego zapomniałam, że ja też już przytachałam od rodziców siedzisko spacerówki do naszego ABC Design'a. Już parę razy wpinałam je na stelaż i sadzałam w nim Tymka ale tylko po mieszkaniu. Myślę, że poczekam aż młody zacznie jako tako stabilnie siedzieć, bo siedzisko spacerówki jest typu "kubełek", a więc nie rozkłada się na płasko, a producent zaleca, żeby sadzać w niej dziecko najlepiej już 6 m-czne i potrafiące siedzieć. Dla przypomnienia - tak wygląda, chociaż kolor jest inny (turkusowy):
astro_biscuit.jpg

a mi az wstyd, bo dorwalam sie do pewnej strony angielskiej i zrobilam zakupow za 150 funtow...
ale...chce pokazac nowy fotelik samochodowy bo w aktualnym (niby do 13 kg) Olo wyglada jak sardynka z puszki.

705241_l_a.jpg

I takie cos do wanny:

247456_l_a.jpg

aha..i absolutnie POLECAM te lyzeczki. sa swietne do karmienia:
300837_l.jpg

Harsh - o "takim czyms do wanny" juz Carioca cos napomknela ...dobry pomysl. A tak w ogole to nie jest tylko do wanny...przeciez na macie bobas tez moze sobie w tym siedziec:tak:
A co do fotelika to Staska tez nie wyglada na "do 13kg"...ten twoj bardzo zgrabny!

promocja dosc duza ;) To jest britax trio... a mialam teraz najtanszy, nania...o..taki...

728.jpg

No i sie przyznam..kupilam tez chodaczek..bo nie mam sily Olafa nosic...
a nie bedzie w nim latal ciagle..najwyzej godzine dziennie..

731811_l.jpg

aha..i jeszcze specjalny sliniaczek..
43702_l.jpg

i takie cos na rogi mebli...
39018601_m.jpg

Harsh to dalas czadu ja tez fotelik musze wymienic bo Nel sie w nim strasznie wkurza jakis taki przyciasnawy mi sie zdaje,harsh a wysylke do Pl zamawiasz? Bo ja myslalam o argosie ale juz widze jak M samolotem tlucze sie z tymi wszystkimi rzeczami...dlatego wolalabym opcje wysylki do Pl

reklama
Do góry