reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wielodzietne matki

Mi się wszystko bardzo zmienia z wiekiem 😉 Kiedyś nie chciałam mieć dzieci, potem myślałam o jednym, ale jak już było to jedno, no to w sumie takie samotne, fajnie jakby było 2. Niebawem pojawi się na świecie drugie i teraz sobie mówię, że w sumie może 3 jeszcze się kiedyś uda... 😆 Ale to już warunkuje jakąś przeprowadzką, bo nie wyobrażam sobie już takiej gromadki w obecnym mieszkaniu. Marzy mi się dom z ogrodem i wtedy możemy dalej działać.

Generalnie ja lubię być w ciąży, cieszy mnie ten stan, więc jestem chętna do rodzenia dzieci, nie wiem tylko jak moja psychika zniesie ich więcej, bo nie ukrywam, synek jest wymagający i samej jest mi ciężko.

I tak jak ogólnie za dziećmi nie przepadam, tak swoje to zupełnie co innego i kocham z całych sił i ta miłość we mnie rośnie ❤️
O wlasnie! Mam to samooo. Moja siostra twierdzi, ze jestem głupia i po co mi wiecej niż 2 :D

reklama
Ja w sumie to bym mogła mieć nawet 4 o ile miałabym zapewnione dla całej rodziny spoko warunki mieszkalne (np. 4 pokoje w bloku albo duży dom) + gdybym mogła na przykład do 8 roku życia najmniejszego odpuścić pracę na etat :)
Miło wiedziec ze jest nas wiecej! Juz myslalam, ze serio ja jestem głupia ze chce tyle dzieci 😂 poki co bedziemy mieli opcje mieć 3 dzieci, i na tyle na razie nas stac. Moze kiedtś jak nam odbije to i bedzie 4, ale wtedy serio warunki musza byc lepsze. ;)

u mnie 4 latka śpi u siebie, 1.5 roczne aktualnie do 3/4 śpi u siebie i nastąpiło to całkiem niedawno. Liczę że do porodu nauczy się całą noc spać u siebie.
Oboje też zasypiają 18:30/19 max.
Podziwiam! U mnie młodsza (9msc) chodzi spac po 19/20. Starszy zasypia do 22. Ale ostatnio klade go szybciej i zasypia po 21.

Podziwiam! U mnie młodsza (9msc) chodzi spac po 19/20. Starszy zasypia do 22. Ale ostatnio klade go szybciej i zasypia po 21.
u nas od urodzenia jakoś rutyna w obu przypadkach była taka, że o 19 maksymalnie w łóżkach i na szczęście wpoiło się dobrze i wsumie dość łatwo załapali oboje, trzecie liczę że pójdzie w ich slady 😂

u nas od urodzenia jakoś rutyna w obu przypadkach była taka, że o 19 maksymalnie w łóżkach i na szczęście wpoiło się dobrze i wsumie dość łatwo załapali oboje, trzecie liczę że pójdzie w ich slady 😂

U nas jest tak samo. Ja się uginam na wiele rzeczy ale spanie zawsze 19-20.
Wstają o 7 tzn najmłodszy bo starsze to i o 10 potrafią spać

Ja mam 5 dzieci:) uważam, że to trzeba lubić taki styl życia. U nas na początku nie było w planach aż tyle dzieci. Myślałam, że będzie 2 :) akurat była parka, ale jakoś zachcialo nam się trzeciego dziecka:) trzecie dało w kość, ale z perspektywy czasu myślę, ze też różnica wieku zrobiła swoje bo gdy urodziło się trzecie dziecko to starsze miały 2 i 4 lata a tu jeszcze noworodek doszedł.. i choroby z przedszkola nas dobijały.

Gdy trzeci miał dwa lata zaczęłam myśleć o kolejnym;) bo zaczęliśmy szukać domu. A później jeszcze kolejne ale tu zaznaczę, że zrezygnowaliśmy zupełnie z placówek, dzieci są w edukacji domowej, ja nie pracuję. Najstarszy ma prawie 11 lat nigdy w szkole nie był. Najmłodsza ma 9mscy, dzieci mam równo co 2 i 3 lata co do miesiąca ;)

Aktualnie z nami śpi córka 3,5 roku i 9 miesięczna.

My wybraliśmy taki model , styl życia i jest nam z nim bardzo dobrze. Gdybym musiała pracować to myślę , że na 2 dzieci byśmy zakończyli :)

Wiadomo, że dzieci to koszta, większe mieszkanie,czy dom później auto. Musieliśmy zmienić samochód na większy.

Dlatego uważam, że to trzeba lubić, to bycie z dziećmi, przy dzieciach i nie traktować tego jako karę :)

reklama
Aaaa dodam, że porody mam bardzo szybkie (jedno się urodziło na IP) , ciążę znoszę bardzo dobrze , jedynie rodzę małe dzieci (4 z hipotrofią, jedno z dobrą wagą -3kg). Ale taka moja uroda, mam 160cm i ważę 51kg..

Do góry