reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla naszych dzieci

Majandra,

U mnie jest tak samo, teraz mama mi przywiozla pajacyka na 52 nawet i ten jest idealny :)
ale wiecej nie bede takich kupowac bo szybko z nich napewno wyrosnie....

reklama
Dziewczyny jaki spirytus kupiłyście do pępuszka? Ja dzisiaj weszłam do kilku monopolowych i okazalo się, ze maja tylko 95%. Kupiłam taki ale coś mi się wydaje, ze miał byc 70% (tylko pani mi powiedziała, że ona sie z takim nie spotkała).

A swoja droga to jak weszłam do tego sklepu to zostalam zmierzona bazyliszkowym wzrokiem i sprzedawczyni z powatpiewaniem zapytała czy ma mi coś podać :-):-):-)

:-D:-D Nieźle Xeone musiałaś panią sklepową zszokować:tak::tak: Myślałam, że taki spirytus się kupuje w aptece?? Ja nie mam pojęcia czym będę pielęgnować pępuszek, pewnie niczym :sorry: Dowiem się chyba dopiero w szpitalu

No własnie ja tez myslałam, że w aptece dostane taki specyfik i jak o niego poprosiłam to farmaceutka powiedziała, że go dostane tylko w monopolowym.

Blimka, ja mialam nadzieje ze w Polskim sklepie bede mogla kupic spirytus..a tu sie okazalo ze nie mozna..ze to nielegalne w UK i takie tam..
tez jestem ciekawa czym bede smarowac mojego bobasa..bo jednak pepek wazna sprawa, ale nie pozwole hartowac sobie dziecka od pierwszych godzin i postaram sie cos zdobyc... Moze ktos zna jakies inne specyfiki? Bo gencjana ponoc cos nie ten?

Harsharani w Irlandii byly takie waciki nasaczone miedzy innymi do dezynfekcji pepka tylko ze nie wiem jak sie cholerstwo nazywalo.U Was tez powinny one byc ale jak co to w aptece mozesz sie spytac o 'alcohol-soaked cotton ball',jak nie bedzie takich gotowych to mozesz tez kupic osobno 'Rubbing alcohol' jest 70% i 90%.Mam nadzieej ze sprzedadza bez problemow i nie bedziesz musiala sie tlumaczyc po co Ci to:-D

Do pepuszka polecam saszetki z z gazikami jalowymi nasaczonymi 70% alkoholem izopropylowym do dezynfekcji i oczyszczania skory LEKO firmy Lek - do kupienia w aptece, zero zabawy w rozcienczanie;-):-)

Śmieszne macie te problemy...Ja normalnie dostałam receptę na spirytus 70% do zrealizowania w aptece i nikt mnie nie odsyłał do monopolowego. A w szpitalu robili to gencjaną. Jak pytałam mamy to powiedziała,że już się nie stosuje gencjany bo za PRLu babki tym włosy farbowały;))

reklama
Do góry