reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla naszych dzieci

co do kombinezonków na zime to zainwestujcie w wiekszy zeby maluch pośmigał do wiosny, my mieliśmy tzn dalej mamy taki zimowy w rozmiarze 80, ateraz dostałam od bratowej kilka kompetów, spodnie i takie bluzy, cś jak kombinezon z polark€, takiej grubszej ocieplanej bawełny i z takiego jakiegos materiału w mniejszym rozmiarze i 2 czesciowe spodenki i bluza na jesień.

reklama
wczoraj zrobiłam ponowny przeglądubranek na wyjscie dzidzi ze szpitala i stwierdziłam że jednak poproszę mamę jak m nie złapie przed wypłatą zeby mi kupiła jakieś biały komplecik, tzn śpioszki i kawtanik ewentualni ekoszulka i mała czapeczka, tzn taki zestawik wyprawkowy jak są n aallegro, chyba że zdąze sama kupic jak dotrwam do wizyty w piątek, bo te ubranka co mam to niby ładne i doprane ale coś im brakuje

Ja już niby mam przyszykowany zestaw na wyjście, ale jak dostanę resztę rzeczy od kuzynki, to jeszcze raz przejrzę, może znajdę coś wygodniejszego i fajniejszego.

No właśnie ja przygotowałam kaftanik + cienkie śpiochy + grubszy pajacyk. Nie wiem, czy nie będzie za grubo... Chociaż jeśli będziemy wracać samochodem, to nie będę owijać małego w rożek, tylko wsadzę do fotelika i przykryję kocykiem... Sama nie wiem... Wszystko zależy od pogody. No i środka transportu do domu. Mieszkam na przeciwko szpitala i zastanawiam się, czy jest sens fatygować teścia, żeby po nas przyjeżdżał samochodem. Te 150-200 m moglibyśmy przejechać wózeczkiem, pod warunkiem, że nie byłoby zimno, albo nie będzie padał deszcz. A wtedy po prostu dzidziuś wyląduje dodatkowo w rożku no i w gondolce.

A ja myślałam, ze wystaczy sam kaftanik + śpiochy albo sam pajacyk i poźniej jeszcze kocyk, żeby okryć maluszka w nosidełku.

szymonka we wrzześniu jak odbieraliśmy ze szpitala to ubraliśmy w koszulkę, kaftanik, śpioszki czapeczka, i chyba jeszcze taki azurkowy na drutach robiony komplecika małego wsadziliśmy do nosidła odd wózka w którym był kocyk ale nie było już tak ciepło, jak teraz

reklama
No właśnie, bo to wszytsko zależy od temperatury. Jakby było tak gorąco jak dzisiaj to śpiochy i kaftanik chyba byłyby ok, ale kto to wie jak będzie w połowie wrzesnia. Pewnie jak zwykle nabiore tych ciuchów pełno, żeby byc gotowa na kazda pogodę :-)

Do góry