reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rzeczy dla naszych dzieci

Bidonik w nocy? Kubeczek to juz wogole fantazja, z tym,ze Mateusz w nocy nie budzi sie na picie,ale przedkapiela i rano pije mleko. Z butli ze smokiem. No niestety tylko w butli mleczko jest dobre:sorry: Inaczej nie wezmie ani kropelki

reklama
U nas jest problem z jedzeniem na noc, więc mały bdzi sie i pije wodę ale nie łyka tylko za każdym razem conajmniej 100ml a budzi sie średnio 2-3 razy.

Niestety mleko tylko w butelce. W zasadzie nie robie z tego wielkiego problemu,bo my z bratem bardzo dlugo pilismy z butelki rano kaszke, tak mamie bylo wygodnie rano ogarnac 3 dzieciakow, i mamy ladne zeby

Ostatnia edycja:
a ja używam butelki po Kubusi play i jest najlepsza z wszystkich bidonow, no i do tego kubeczek, taki zwykly

to samo:tak::tak::tak:

ale po co przeciez w zimie nie bedziesz chyba dawac dziecku pic na dworze :sorry:a w nocy wprawdzie Zuzia nie pije ale zawsze mozna dziecku podtczymac kubeczek jak jest zaspane przeciez to chyba chodzi o pare lykow w razie gdyby dziecko sie przebudzilo:confused2:

Julitka jak czasem zawola pic w nocy, czy nawet przed snem, to nie na lezaco, a zawsze siada, wiec i z kubka pije

U nas na chwilę obecną nie ma już żadnego problemu z piciem z czegokoliwek:no: mamy jeszcze bidoniki i mała ich czasem używa ale nie zamierzam już kupować kolejnego bo ona zwyczajnie chce już pić tylko z kubeczka. Zdarza się że kupię jej napój z niekapkiem czy z rurką to też nie ma problemu i z niego pije;-) Z tym że u nas nie ma problemu bo mała od dawien dawna nie woła pić w nocy:-)

ale po co przeciez w zimie nie bedziesz chyba dawac dziecku pic na dworze :sorry:
A dlaczego nie? W zeszłą dawałam. Miałam taki termos ze styropianu i w tym roku też planuję go kupić.

Justyna a próbowałas kiedys z tym niekapkiem, u nas sprawdził sie i dzieki niemu mały juz ponad rok temu oduczył sie od typowego " smoka" butelkowego. Podobny kształt a jednak innyCANPOL-kubek niekapek 350ml-miękki ustnik silikon (796145872) - Aukcje internetowe Allegro
Maciuś ma identyczny z Nuby. Bidon-niekapek firmy NUBY (796762779) - Aukcje internetowe Allegro I przechodzi mleko z kaszką lub kleikiem.

Ostatnia edycja:
dla mnie to jest troche dziwne ogolnie takie dopajanie i dokarmianie dziecka wszedzie sa jakies pory posilkow i ja staram sie tego trzymac jak bylam ostatnio z Zuzia u lekarza to bylam w szoku te dzieci w poczekalni caly czas cos jadly albo pily a to soczek a to jakies ciasteczko i tak caly czas :sorry:ja jak ide na spacer to nie zabieram ze soba termosu kanapek itp wiec mysle ze dziecku tez to nie jest potrzebne co innego latem kiedy jest gorąco albo jak wychodzi sie gdzies na dłużej

co do picia w nocy to wydaje mi sie ze to nie wynika z tego ze dziecko jest glodne tylko Adas sie tak nauczyl i teraz sie wybudza i bardziej obfita kolacja nic tu nie da mam kuzynke ktorej rodzice do piatego roku zycia gotowali grysik o 2 w nocy :szok: a mala na zaglodzona zdecydowanie nie wygladala tylko tak sie nauczyla i jak tego grysiku nie dostala to byl krzyk

dla mnie to jest troche dziwne ogolnie takie dopajanie i dokarmianie dziecka wszedzie sa jakies pory posilkow i ja staram sie tego trzymac
Ale bez przesady. Ja nie piszę, że Maciuś wypija litr napoju podczas spaceru, ale zawsze napije się choć łyka i ja mu tego zabraniać nie będę. Nie mam zamiaru popadać w paranoję.:sorry:

reklama
Do góry