reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla naszych dzieci

reklama
Dziewczyny czytam wasze posty i sie zastanawiam bo wcześniej o tym nie słyszałam. Może zadam głupie pytanie ale bardzo chce znać na nie odpowiedź. Dlaczego niemowlaczków po urodzeniu nie przykrywa się kołderką??? O poduszce to wiedziałam ale kołderka to dla mnie nowość.

Ruda iza, ze wzgledu na mozliwosc uduszenia sie malenstwa kolderka. Kolderki sa dosc duze, i ciezkie taka dzidzia wystarczy ze machnie raczke czy nozka i moze siebie zarzucic kolderke na glowke a wyplatac sie takie malenstwo samo jeszcze nie potrafi. Jak juz bedziesz przykrywac dziecko to nigdy po szyje, najlepiej zeby kolderka czy kocyk siegala paszek. Dostalam sporo ulotek u pediatry i w szpitalu i w ogole w usa bardzo ostrzegaja przed uzywaniem kolderek u noworodkow. Zalecaja natomiast spiworki lub cieple pajacyki do spania. Kolderki najbezpieczniej uzywac ok roku. Ostroznosci nigdy za wiele.

Dzieki sliczne za wyjaśnienie, do tej pory kołderki widziałam tylko na zdjęciach na alegro (b o nie miałam innej ppotrzeby) wiec nie wiedziałam że sa ciężkie.
Jeszcze raz dziękuje za wyjaśnienie.
A przy okazji zapytam co myślicie o pozytywkach z wiszącymi zabawkami przyczepianymi do łóżeczka maluszków. Jakoś sama nie jestem przekonana do nich, ale może są jakieś plusy takich zabawek???

co róznic w cenach poscieli to tak jak katnj napisała cena zalezy od producenta, z poscieli z drewexu nic sie nie spierze i mozna dokupic mnustwo dodatkowych rzeczy w taki sam wzór np. rożek, falbanki do łóżeczka, zaslonki, spiworki do spania itp.
co do karuzelki to szymonek miał taka i jak sie ja dobrze zamocuje to nie spada i faktycznie nasz maluch sie nia interesował i można było zającv się innymi rzeczami.

Karuzelka jest fajna. Patryk na poacztku nie zwracal uwagi, pozniej wodzil wzrokiem z przesuwajacymi sie zwierzatkami a jeszcze pozniej to z radosci machal raczkami i nozkami. Bardzo mu sie podobalo. Wlasciwie to taka pierwsza zabawka:-)

Wiecie co, ja chyba rzeczywiscie kupie kolderke i poduszke, dopiero jak bedzie to konieczne. Bo ten ochroniacz na szczebelki lozeczka mozna kupic odczielnie i tak.

Nuśka - ale śliczne ciuszki wyszperałaś, po prostu miodzio.

Ja też dokupiłam jeszcze trochę rzeczy :

199831530

200699738

200224928

Do tego jeszcze taki trzy-częściowy komplecik z "misia": czapeczka, bluza i spodenki. Na tym chyba zakończę zakupy garderobiane dla Tymka, bo jeszcze moja kuzynka ma mi zwrócić ciuszki, które jej pożyczyłam dla jej dzieciaczka.

ja jak odrzyjemy troszke finansowo to zakupie tylko taką biała wyprawkę żeby w czymś nowym dzidzie przywieśc do domku bo tych ubrań po szymonku i córciach brata to tyle że nie przerobię, a jak rodzinka sie zjedzie to tez pewnie cos przywiozą,apóxniej w ramach potrzeb dokupimy pojedyńcze egzemplarze, aha B ciocia tez cos odłozyła po swojej wnusi jak pojadę po nasz fotelik od 0-13 to mi spakuje

reklama
Atruviell mam identyczne bodziaki z h&m:tak::-) Jakoś na początku ciąży kupiłam na wyprzedaży za połowę ceny.

A dzisiaj będąc w hurtowni z artykułami dla dzieci widziałam takie jak kupiła Nuśka, są naprawdę fajowe, ale już wyprawkę raczej mam skompletowaną więc dałam sobie na luz. Ale powiem szczerze, że ceny i tak wyższe niż na allegro. Sprawdziłam laktator i sterylizator jaki mam zamiar kupić i tu były przynajmniej o kilkadziesiąt złoty droższe (licząc oba na raz), to samo z wanienką jaką mam zamiar kupić no i obejrzałam na żywo pościele i łóżeczka, bo też mam zamiar zamówić na allegro. Po pierwsze przyniosą mi to do domu, a ze sklepu to wiadomo trzeba się tarabanić z tym wszystkim no i najważniejsze, że taniej:-) Co do pościeli to jakoś nie szczególnie zauważyłam różnicę między Drewexem i tymi tańszymi. No może minimalnie te tańsze są cieńsze, ale za to drewex wydawała się bardziej sztywna i nieprzyjemna w dotyku...no ale to kwestia gustu. Tak czy inaczej po tym całym macanku doszłam do wniosku, że daruję sobie poszewki i wsady pościelowe, przynajmniej na razie. Wystarczy mi rożek i tu raczej skłaniam się do drewexu, ale tylko dlatego, że jest większy no i akurat był śliczny kolor beżowo-błękitny, a takiego wzoru na allegro niestety nie ma:-( No i po wyjęcie kokosowej wkłądki jest naprawdę leciutki. Poza tym już mam dwa leciuteńkie kocyki i w razie czego je powlekę, a poszewki kupię w ikea, tam kosztuje komplet ok 25-30 zł, co prawda bez ochraniacza, ale jeden już mam tylko uszyję sobie ze dwa kolorki na zmianę i będzie w sam raz:tak:
I zamiast kupić wanienkę i laktator ze sterylizatorem wyszłam z wkładką frotte z reduktorem do fotelika samochodowego i kilkoma super naklejkami na ścianę z Kubusia Puchatka. Bo raczej nie będziemy nic zmieniać w pokoju maluszka, tylko odświeżymy lekko kolor (mamy jaśniutki beż) i nakleję te cudne, bajkowe postacie. Można je kupić na allegro, ale akurat w tej hurtowni były o 1zł tańsze, nie licząc ze musiałabym dodać za przesyłkę 5 zł. A ta wkładka idealnie pasuje do naszej spacerówki i o to właśnie najbardziej mi chodziło, żeby malec nie pocił się latem na tym śliskim materiale. Reasumując, po obejrzeniu i porównaniu polecam z ręką na sercu zakupy na aukjcach:tak:

Do góry