reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla naszych dzieci

reklama
kupiłam na allegro butelki dla naszej dzidzi, 1 mała 125 avent i i 1 butelke treningową też avent, to taka co jest butelka, ma dodatkowo uchwyt i ustnik i jest przeznaczona od 3 miesiąca zycia

W końcu wybrałam się na pierwsze maluszkowe zakupy. Do tej pory wszystko "wybierałam" na allegro. Znałam ceny, fasony i ogólnie byłam we wszystkim zorientowana... tak mi sie tylko wydwało ;-)
Wybraliśmy sie z mężem na zakupy do hurtowni. Był tam taki wybór, że ja sama dostałam kręćka i nie wiedziałam co mam kupić, co mi jest potrzebne a co nie :-)
Rezultat: 3 koszulki, 5 kaftaników, 5 śpioszków, 2 pajace, 1 wyprawka (koszulka, kaftanik, spioszki, czapeczka, sliniaczek), 2 pary skarpetek (normalnie giganty :-D), 1 para niedrapek i 4 jednakowe czapeczki (nie wiem jak to się stało :blink: ).
Oprócz tego : najśliczniejszy rożek świata, prześcieradełko, pokrowce na pościel, kocyk i 10 pieluch tetrowych.
To mój pierwszy bobas i pierwsze zakupy, więc tym bardziej oszalałam na punkcie tych ślicznych ciuszków:-D:-D:happy2::happy2:. (Nie wspomne o moim mężulku, który po 10 minutach wybierania tych cacek zapomniał jak sie nazywa:-D:szok::-D).

Po powrocie do domu doszłam do wniosku, że nie kupiłam nic ciepłego bobaskowi, więc może za tydzień wybiorę się na kolejne zakupy :happy::happy:

Och jak ja bym chciała móc skompletować od "0" wyprawkę :-) (pominąwszy koszty tylko) :-D
Iza pochwal się ciuszkami!
Ja mimo że nie muszę, nie powinnam i właściwie wszystko mam to świruję i kupuję jak mi coś w oczy wpadnie (mam świra na punkcie czapeczek ;-) i butów... i w ogóle wszystkiego!!!) Muszę zacząć z kimś chodzić na zakupy, żeby mnie za ręke i portfel łapał :-)

Ja zaczęłam chodzic na zakupy z mamą bo ona była przeciwna kupowaniu już teraz bobaskowi ciuszków, ale skończyło się na gadaniu bo wróciłyśmy do domu z bobaskowym body :))))

A te niebieskie portasy dostaliśmy od teściowej, Są bormalnie zarąbiste. Wielkość to może 56-62 ale z 4 kieszeniami. Śmiałam się że na komórkę i klucze do domu :D

Super ciuszki!!!
Musze i ja pościągać nasze ciuszki od znajomych i popatrzeć sobie i poukładać wszystko a potem wmówić otoczeniu że potrzebuję jeszcze wieeeelu rzeczy;-) i ruszyć na zakupy!!! :-D
No ale to po remoncie, jak już będę miała gdzie je wkładać ;-)

Majandra mój sobie świetnie radzi z takimi zakupami i mniej żałuje kasy! :-)

Buuu, miałam się wybrać na zakupy maluszkowe ale muszę leżeć plackiem. Cóż, zakupy odkładam do sierpnia, dobrze że wiele rzeczy zostało mi po Kubie. Pozostaje mi podpatrzeć, co wy - kochane wrześnióweczki - kupujecie swoim maluszkom.

reklama
Do góry