reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla naszych dzieci

Maraniko a jaki masz wózek pochwal się :-) podaj jakiś link, zdjęcie albo chociaż nazwę? Bo ja też się rozglądam ale niebardzo wiem co bym chciała.

reklama
Atruviel Śliczna bluza :-)

Ja się obyłam bez pokrowców na przewijak. Zbyt często mały mi się zasikiwał przy przewijaniu i pieluszki tetrowe były wygodniejsze.

Co do wyprawki to baaardzo chciałabym już kupować, prać i prasować te malutkie rzeczy ale niestety prawie całą wyprawkę mamy już po Pawełku (chwilowo jest w użyciu u znajomych :happy: ) Myślę jednak że się nie oprę zakupom, szczególnie że teraz młody urodzi się jesienią więc trochę cieplejszych rzeczy nam się przyda i te trzeba będzie kupić :tak: Ale z tym zaczekam na męża.
Mieliśmy dzidziulka obkupic w zimowe rzeczy wiosną, na wyprzedażach, ale niestety los położył mnie do łóżka i wszystkie okazje przeszły nam koło nosa :-(

Maraniko! Chwal się wózkiem!!!

Atruviell dzięki serdeczne, właśnie o takim sterylizatorze Aventu myślałam, do tego dwie buteleczki (mniejsza i większa), smoczek i szczypce a dodatkowo gratis dwa pojemniki do przechowywania pokarmu. Jest też w całym zestawie razem z laktatorem, ale wychodzi ciut drożej niż jak kupię go osobno (też ma dwie butelki w komplecie). Co prawda zamierzam spróbować karmić piersią, ale z doświadczenia mojej siostry wiem, że przy jej nawale pokarmu laktator i pojemniki do przechowywania no i ta cała reszta sprawdziły się idealnie.
A wózek to mutsy na stelażu urban rider. Ja byłam za emmaljungą ze względu na gondolę, ale po obejrzeniu oby dwu mężuś zadecydował o tym pierwszym:tak: Dużo będziemy podróżowali z maluchem po leśnych wertepach no i od domku moich rodziców na plażę też jest ok 1km przez las i ocenił, że ten będzie lepszym rozwiązaniem.
Taki stelaż, ale srebrny

gondola beżowa:

a apsecrówka czekoladowy brąz, ale nie udało mi się znaleść odpowiedniego zdjęcia, ale to taki kolor jak tej gondoli:

Maraniko coś w tym jest mój mąż też twierdzi, że jak wózek to tylko Mutsy:-). Jeśli można zapytać to gdzie kupowaliście bo jak szukałam w necie to znalazłam je w "Mama i ja" w Gdańsku ale jeszcze tam nie byliśmy.

Nuśka my właśnie tam się na niego zdecydowaliśmy po obejrzeniu kilku innych. W samych gondolach jest większy wybór, ale my chcieliśmy już wszystko od razu, bo musiałabym po jego wyjeździe jeszcze tarabanić się po sklepach w poszukiwaniu spacerówki. Szukałam tez chicco, ale na dużych kołach i koniecznie 4, jakoś nie jestem przekonana do trójkołowców choć szalenie mi się podobają:tak: No ale nie było, a te z podwójnymi, małymi kółeczkami choć modne to akurat dla nas bardzo niepraktyczne. Padło na ten i w sumie ciesze się, że mam to już za sobą, bo gdybym miała teraz zdecydować to pewnie sama w życiu bym nie wybrała tyle mi się podobało. Ale tam go nie kupowaliśmy, bo byliśmy tam dużo wcześniej i przy okazji sprzedawca uświadomił nas, że czas oczekiwania na ten wózek to minimum miesiąc u nich. No i nie mieli kół ze szprychami, a facet powiedział, że cudem byłoby jeśli taki się znajdzie w magazynie. Nasz kupiliśmy w sklepie w CH Wzgórze (dawny Gean w Gdyni teraz Real). Tu cena była niższa o 50 zł niż w Gdańsku, może nie wiele ale zawsze na komplet bodziaków;-) Ale są też w sklepie internetowym bobowózki.pl., ten sklep ma siedzibę w Gdyni na Kapitańskiej. Tam nie byłam, ale porównywałam ceny i wychodzi tyle samo co my daliśmy, może nawet jakieś 30 zł mniej. A masz transport gratis i to z wniesieniem do domu:-) Ale na pewno wcześniej warto zobaczyć ten wózek na żywo gdziekolwiek, nawet kogoś zaczepić na ulicy i dopiero potem zamawiać. Z tego co pamiętam czynne mają do 19-tej w dni powszednie, a w Realu to chyba 21 bądź 22. Tylko, że tam gdzie kupowaliśmy schodzą jak ciepłe bułki, my kupowaliśmy w piątek, a wczoraj byłam zamówić śpiworek do spacerówki i już tych co stały na ekspozycji nie było. Jakby co to po drodze zapraszam do mnie na kawusię i przy okazji obejrzycie sobie wózek:tak:

Atruviell-ja mam takie spodenki z tej samej serii,co Twoja bluza, kupiłam, przyznaję na tutejszym pchlim targu za jakieś grosze. Załączam zdjęcie.
Maraniko-fajny wózek. My musimy się rozglądnąć za jakąś spacerówką, bo dla Lilki mieliśmy po kimś i już się bardzo rozlatywała, a tutaj mamy tylko taką parasolkę, na krótkie trasy.
Atruviell-też myślałam o takiej przyczepianej platformie dla starszego dziecka, widziałam takie tutaj. Ale zmartwiłas mnie,że nie można takiej dostać w Polsce, bo przecież chyba nie będę wiozła stąd... Jakbyś gdzieś znalazła w Polsce to bardzo Cię prosze daj mi znać.

To ja szybciutko napisze z wlasnych doswiadczen.

Polspiochy przydaly mi sie jak najbardziej i mysle ze teraz tez beda ok bo w domu mozna bedzie zalozyc body z dlugim rekawkiem i te polspiochy i bedzie ok.

Sterylizator mam parowy Avent i jestem z niego bardzo zadowolona. Chcialam ten do mikrofalowki ale mam mala mikrofale i by sie nie zmiescil. Jesli bedziesz sciagac pokarm to sie przyda a jak bedziesz karmic mieszanka to tym bardziej. Jesli cena jest w miare ok to kupuj.

Na przewijak mam3-4 pary przescieradlek frotte z gumeczkami. Do tej pory ich uzywam ( mam caly stolik do przewijania a wiem ze w PL popularne sa blaty nakladane na lozeczko). Na takie przescieradelko jak Patryk byl malenki wkladalam pod pupe malutkie ceratki takie wielkosci kartki A-4 z jednej strony mialy material a od spodu gume i bardzo sie to sprawdzalo bo jak zabrudzil to sama ceratke sie pralo.

Maraniko wozio bardzo ladny. Ja na razie zdecydowalam sie na podwojny wozek graco quattro duo. Nie jestem wciaz pewna jak rozwiazac kwestie spania, czy przenosic synka z lozeczka na tapczanik czy dzidzi kupic kolyske na jekies 4 -5 miesiecy i pozniej zrobic zamiane. Na pewno nie kupie drugiego lozeczka bo w Patrykowym nie ma opcji wyjecia szczebelkow i mysle ze wkrotce zacznie wychodzic gora.

Uwaga tez na bluzy z kaptorkami i nie kupujcie za duzo, sa bardzo fajne na spacery ale w domu sie nie sprawdzaja bo dzidzia lezy na kapturku, to samo z kolniezykami.

reklama
Aina - słodkie spodenki... A te bluzy z kapturkami to rzeczywiście tylko na dwór się nadają, np. na wyjście do lekarza czy na spacerek w cieplejszy dzień. Ale są takie słodkie, że trudno się oprzeć.

Maraniko - te Mutsy są rewelacyjne, ale zdecydowanie poza naszym zasięgiem finansowym :-(. Za to dzisiaj kupiliśmy wózeczek w Niemczech dla naszego maluszka - chwaliłam się już w wątku "wrześniowe mamy":-D:-D:-D. Mój wybór padł na ABC Design Astro 2007 - zdjęcia zamieściłam na naszym głównym wątku.Teraz zostało mi jeszcze do kupienia łóżeczko i parę innych drobiazgów, głównie przewijak na łóżeczko + pieluszki tetrowe/flanelowa itp. Też większość rzeczy mam po starszym synu, więc na szczęście nie muszę szaleć. Ale i tak nie mogę sobie odmówić odrobiny rozpusty :-D:-D:-D.

Do góry