reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

to kazdego indywidualna decyzja. moj maz teraz nie chce byc przy porodzie- po pierwszym porodzie juz nie chce i c=wcale mu sie nie dziwie. mialam ciezki porod ktory skonczyl sie cieciem bo mala byla duza.

reklama
kassia-u nas znowu sie zgadzamy...przy pierwszym byl bo oboje chcielismy a teraz oboje nie chcemy...on twierdzi ze nie musi drygi raz tego ogladac a ja ze bez niego lepiej sie skupie(choc przy pierwszym bardzo mi pomógł) i umowilismy sie ze nie bedzie a w razie komplikacji dojedzie*mieszkamy 5min od szpitala

Gratuluję udanych wizyt.
20160406_195904.jpg
Ja po USG 3D. Wszystko prawidłowo malutki o tydzień większy, waży około 550 gram. Taki podobny do braciszka, że w szoku byliśmy :-). Lekarz uspokoił mnie, że łożysko nie jest bardzo nisko, więc mam już o tym nie myśleć. No i jak to doktor określił jest duży pistolet :-) i nawet w opisie napisał : płeć męska, więc Dominika81 możesz wpisać na listę chłopca. Narazie jest ułożony poprzecznie, ale ma jeszcze dużo czasu na odwrócenie.

Załączniki

• 20160406_195904.jpg
    20160406_195904.jpg
    832,4 KB · Wyświetleń: 154
Gratuluję udanych wizyt.
Zobacz załącznik 753822
Ja po USG 3D. Wszystko prawidłowo malutki o tydzień większy, waży około 550 gram. Taki podobny do braciszka, że w szoku byliśmy :-). Lekarz uspokoił mnie, że łożysko nie jest bardzo nisko, więc mam już o tym nie myśleć. No i jak to doktor określił jest duży pistolet :-) i nawet w opisie napisał : płeć męska, więc Dominika81 możesz wpisać na listę chłopca. Narazie jest ułożony poprzecznie, ale ma jeszcze dużo czasu na odwrócenie.
Super :) śliczny chłopak :)

To nie jestem sama, mój mąż też nie będzie przy porodzie. Umówiliśmy się, że będzie na miejscu w szpitalu.

Tamtusia śliczny synek i super ujęcia :)

widze kilka was nie chce rodzic z mezem. Troche mi razniej z ta mysla bo moj m. byl przy wszystkich czterech porodach od poczatku do konca a teraz chyba nie damy rady bo nie mamy nikogo do dzieci za bardzo. Ciezko mi troche z ta mysla ale z drugiej strony ja chce wracac do domu po porodzie Jak bedzie ok. Wiec bedziemy juz wszyscy razem.

I ja jestem po wizycie, dzis badania polowkowe i krzywa cukrzycowa :) szyjka 3,7 cm, z Antonim wszystko dobrze, z OM jest 22+3tc natomiast z USG 23+6, ma 30cm i wazy 550g :) probowalam wkleic zdjecie, niestety moj komputer wariuje, moze pozniej mi sie uda, bo na jednym maluszek robi raczka znak Peace, a na drugim slicznie widac jego buzke :) musze tez przyznac ze nie taka straszna ta krzywa cukrowa jak myslalam :)

super Nati ze wszystko ok.

widze ze nie tylko moj maluszek przekroczyl wage 500g :) i jest tu wiecej takich " byczkow" :p

reklama
a ja byłam przerażona, że mój ważył 407 g :) A tak naprawdę to super, dobrze, że te nasze maluszki tak szybko rosną :)

Do góry