reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Też chcemy razem chodzić, ale zajęcia są o 10 w piątki, więc może uda się chociaż kilka razy wziąć wolne mojemu D, tylko wybadam na które zajęcia faktycznie warto żeby był. :-)

reklama
U mnie w tygodniu są po południu, choć mój mąż tak późno wraca, że zaczęłam rozważać weekendowe. Z tym, że cena mnie odstraszyła, bo te już są płatne i to nie mało...600 zł. Wydaje mi się, że to bardzo dużo.

Ja do szkoły rodzenia chodzić nie będę choć fajnie byłoby po przebywać z innymi brzuchatkami.
Moja córka urodziła się bardzo ładna i nie mówię tego bo to moje dziecko:), aż byliśmy z mężem w szoku dlaczego nie jest czerwona, opuchnięta i pomarszczona :p Położne na oddziale nazywały ją ślicznotką :) Uroda pozostała jej do dziś :) Ale podobno poszła w tatusia :p

Mi też lekarz mówił, że termin porodu bada się przy pierwszym usg, najpóźniej do 8tc.
Później już wyniki nie są wiarygodne i zmieniają się, bo każde dziecko rośnie w innym tempie.
Mój wyznacza termin z OM, ale bierze też pod uwagę średnią długość cyklu.
Z synem miałam termin na 3.12, urodził się 28.11.
Teraz OM miałam 23.11 i termin mam na 30.08.

Happy - o jaki malunio!

No mowie brzydal byla ela po kilku dniach juz śliczny ;) ja zauważyłam ze dzieci po cesarkach sa ładniejsze.mniej zmeczone i pogniecione :p
Nie chodziłam w pierwszej ciąży bo pracowałam do 36tc teraz tez jakos nie mam parcia zeby iść :p

Ja szkołę rodzenia bardzo dobrze wspominam, chodziłam z mężem i bardzo nas to pozytywnie nastawiło i przygotowało na powitanie synka na świecie. W dodatku położna ze szkoły rodzenia kilka razy krótko przed porodem dzwoniła i się pytała jak tam nastawienie. Później w szpitalu mnie odwiedziła, i potem jak już w domu byłam dzwoniła jak karmienie itp, a moją położną środowiskową był zupełnie ktoś inny, A chyba największym zaskoczeniem było gdy synek na 1 urodziny dostał kartkę z życzeniami od szkoły rodzenia :). Płaciliśmy 50 zł za jedno spotkanie i chyba z 5 czy 6 zajęć było. Najwięcej dały mi te ćwiczenia oodychania, bo przy porodzie jak się zmieniały położne to jedna do drugiej mówił, bardzo świadoma ta pani, chodziła na szkołe rodzenia, wie co robć :) ale już nie wiele pamiętam ...:errr:

Przedstawiam panne ktora tratuje moje wnetrzności

Załączniki

• 20160308_191635.jpg
    20160308_191635.jpg
    278,8 KB · Wyświetleń: 126
reklama
Do góry