reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

reklama
Dziewczyny czy któraś brała duphaston? Mam termin na 10.09 ale mały chce juz wyjść..lekarka dała mi duphaston na 2 tyg. Wytrzyma i nie wyjdzie? Bo 35tc to za wcześnie...
Ja brałam w poprzedniej ciąży. Miałam skorcze i male rozwarcie, mniej więcej w tym czasie przez jakieś 2 tygodnie. Dodatkowo brałam magnez i nospe, no i oczywiście leżenie. Ostatecznie dotrwalismy do terminu.

Jestem tak rozczarowana i rozżalona że pisać nawet mi się nie chce :(
Mój lekarz wywinął mi taki numer że jeszcze w szoku jestem ,
otóż przeszedł od sierpnia na emeryturę i nie ma go już w szpitalu (!!!)
takiej decyzji przecież nie podejmuje się z dnia na dzień to szkoda, że wcześniej tego nie obwieścił, człowiek chodził do niego 9 miesięcy bulił 100pln za wizytę, żeby teraz w szpitalu przy porodzie trafić na byle kogo :(
Nie nooo jestem taka zasmucona i rozczarowana - dzień do dupy miałam i mega doła ...
Szwu nie ściągnął bo jednak stwierdził, że to musi być w szpitalu zrobione, bo może zaraz po ściągnięciu takie się rozwarcie zrobić, że nie zdążę do szpitala, przebadał zrobił USG i powiedział, że jeszcze ten tydzień mam spokojnie pochodzić, a we wtorek (16-go) stawić się do szpitala na ściągnięcie tego szwu i ekspresowy poród,
już nie wiedział jak mi się przychlebić, bo widział moje rozczarowanie to mi mydlił oczy expresowym porodem i takie tam :(
ech ....

jakis zart chyba.. co za niepowazny czlowiek, tak sie nie robi :/ strasznie ci wspolczuje, okropna sytuacja.. wpisuje na 16tego juz miejmy nadzieje, ze wtedy od razu dzieciaczka dostaniesz. no nie moge co za pajac

10.08 cc latika

11.08 hellevoet
11.08 cc papercut
12.08 niunia102
16.08 anezram
16.08 jaspis
16.08 aniab38 sciagniecie szwu
17.08 mika06
17.08 maldob

terminy

kamcia567 10.08 michalina
niunia102 11-12.08 kuba
gosiek1105 11.08
ewix124 15.08 jagoda
papercut 17.08 nina
latika 17.08 natalia
polcia117 18.08 wiktoria
tuptup 19.08 michalina
hellevoet 23.08 tomek
sierpniowka 24.08 jakub
mrs_hermit 24.08 jaś
anezram 25.08 kacperek
dor1989 27.08 pola
jaspis 28.08 laura
aniab38 28.08 adaś
maldob 28.08 julka
mika06 30.08 wiktor
wenaa 10.09 tymek

coraz mniej nas zostaje :) 20 maluchow juz na swiecie 17 w brzuchach a tu jeszcze polowy miesiaca nie ma ;)

Ostatnia edycja:
10.08 cc latika

11.08 hellevoet
11.08 cc papercut
12.08 niunia102
16.08 anezram
16.08 jaspis
16.08 aniab38 sciagniecie szwu
17.08 mika06
17.08 maldob

terminy

kamcia567 10.08 michalina
niunia102 11-12.08 kuba
ewix124 15.08 jagoda
papercut 17.08 nina
latika 17.08 natalia
polcia117 18.08 wiktoria
tuptup 19.08 michalina
hellevoet 23.08 tomek
sierpniowka 24.08 jakub
mrs_hermit 24.08 jaś
anezram 25.08 kacperek
dor1989 27.08 pola
jaspis 28.08 laura
aniab38 28.08 adaś
maldob 28.08 julka
mika06 30.08 wiktor
wenaa 10.09 tymek

coraz mniej nas zostaje :) 20 maluchow juz na swiecie 17 w brzuchach a tu jeszcze polowy miesiaca nie ma ;)
Peper mnie można wpisać na 11 lub 17 bo mam dwa terminy. Chcialabym w ten pierwszy sie wbić ale chyba nic z tego;)
Aniab- sytuacja faktycznie malo przyjemna. Człowiek sie nastawia na cos a tu nagle taka niespodzianka. Ale glowa do gory, wszystko bedzie dobrze z tym lekarzem czy bez Niego:)
Swoja droga ja powinnam w tym tygodniu mieć wizytę, ale jak ma razie zero wolnych terminów do jakiegokolwiek lekarza i sie martwię. Co chwila sprawdzam czy cos się zwolnilo. Moj lekarz niestety na zwolnieniu (przedwcześnie urodzili Mu się dziecko) wiec tez na finiszu zostalam bez swojego lekarza :(

Ania niezły numer wywinął Teoj lekarz na pocieszenie powiem Ci ze mojej lekarki tez nie było przy porodzie i miałam jednego z gorszych lekarzy, który pracuje na oddziale. Tyle sie dowiedziałam od położnych. Nie denerwuj sie;)

Ehhh w sumie rodzimy w sezonie urlopowym więc i naszych lekarzy może nie byc.... miejmy nadzieję że faktycznie po zdjęciu szwu temat szpitala zakończy się z jednoczesnym porodem. Powodzonka!

reklama
Ja na pocieszenie Ci powiem, ze nie wiem z kim będę rodzic i tutaj jak rodzisz 18 godzin to masz aż 3 położone bo sie zmieniają jak kończą się zmiany [emoji23] może trochę podniesie Cie to na duchu! byłam rano u położonej i Kubuś podobno nic nie urósł ;( wysłali nas do szpitala na badania i czekamy.. Poplakalam się. Jakby tego mało położona chciała, żeby dziś było usg to nie ma czasu.. Dopiero na piątek. Co za kraj [emoji22] dopochwowo też nikt nie sprawdzi więc ogółem...

[emoji173]

Do góry