reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

koronkaa ja wczoraj bylam w 35+0 a dziecko na 33+1 jest, po doglebnej analizie ustalili, ze wszystko ok po prostu malenstwo i po porodzie wystrzeli :)

reklama
Koronka, jeżeli z dzidzia wszystko ok na usg to ja bym sie cieszyła ze nie jest taka duza, bedzie łatwiejszy poród :-). Ja za to boje sie w druga stronę bo w 36+0 moja miała juz ok 3 kg.
Papercut, proszę sie nie wpychać przed koleżanki ;-).

Co chodzi o lekarzy to ja trafiłam na bardzo fajnego na NFZ. Młody lekarz, zawsze dokładnie przeprowadza wywiad, bardzo delikatnie bada, na każdej wizycie usg. Duże poszanowanie intymności, jak schodzę z fotela to albo prosi abym sie ubrała i dopiero na usg, albo przykrywa ręcznikiem papierowym. Niestety nie zawsze jak sie chodzi prywatnie można poczuć sie tak swobodnie. A i jeszcze jak byłam w szpitalu to tez do mnie przyszedł dwa razy i pytał jak sie czuje mimo ze nie pracuje na patologii to zrobił mi dodatkowe usg jak mnie cos niepokoiło.
W poprzedniej ciazy chodziłam prywatnie, płaciłam 200 zł co 3 tyg. za wizytę + wszystkie badania, lekarza miałam super tylko ze od 37 tc on zakończył prowadzenie ciazy i mialam juz na ktg i wizyty chodzić do szpitala. Wtedy pamietam ze na koniec czułam sie opuszczona przez mojego lekarza ;-).
Dlatego teraz zależało mi aby to był lekarz który pracuje w tym szpitalu, a ze jest na NFZ to juz wogole rewelacja. Mam nadzieje ze z porodem tez bedzie wszystko dobrze

Dzieki dziewczyny za odp. Tez Tak mysle zd moze Bedzie po prostu mniejszy bo wrodzil Sie do mojej rodziny Jak my takie kruszynki bylismy. A Teraz z Siostra Obie powyzej 170:)
Wyczytalam Ze 2 tyg odstepstwa to Norma m. Jutro IDE do lekarza Na nfz Na badanie Ginekologiczne Wiec zobaczhmy co powie. Trzymajcie kciuki buziaki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dzisiaj wizyty, trzymamy kciuki!

14.07 asiunia1988
14.07 aniab38
14.07 koronkaa

15.07 polcia177
15.07 sierpniowka
18.07 tamtusia
18.07 angelikaaa
19.07 anezram
20.07 hellevoet
20.07 moniczka2609
21.07 jaspis
25.07 dor1989
25.07 kamcia567
25.07 agata320
26.07 mamakulka
26.07 ewix124
26.07 papercut
27.07 karolanka
27.07 mika06
28.07 azamamew
04.08 nati_de

terminy

koronkaa 5-11.08 synek
karolanka 6.08 jakub
happymama82 7.08 max
nati_de 8.08 anthony
beata0526 8.08 amelka
angelikaaa 8.08 lenka
mamakulka 8-13.08 ignacy
asiunia1988 10.08 filip
kamcia567 10.08 michalina
mammyblue 11.08 synek
niunia102 11-12.08 kuba
moniczka2609 13.08 franek
agata320 13.08 marcelina
ewix124 15.08 jagoda
papercut 17.08 nina
polcia117 18.08 wiktoria
hellevoet 23.08 tomek
sierpniowka 24.08 jakub
anezram 25.08 maciuś
azamamew 25-26.08 antonina
dor1989 27.08 pola
jaspis 28.08 laura
aniab38 28.08 adaś
maldob 28.08 julka
mika06 30.08 wiktor
wenaa 10.09 tymek

nowe wizyty mam w konwersacji samej ze soba na fejsie, dopisze jak ktos do mnie napisze zebym dymek miala na ekranie bo inaczej mi niewygodnie ;p

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Ja juz po wizycie u lekarza Nowego. Nie bylo usg Tylko normalne badanie.
Bardzo mnie uspokoil taki fajny Lekarz Spokojny, wytlamczyl Wszystko I wogole.
Mowi Ze najbardziej wiarygodne badania to wczesniej ciazy I pozniej te przy tych prenatalnych. A u mnie terminy Sie pokrywaja bo wychodzi Na 11-13.08 :) a to co to zrobila Moja gim w pozniejszej ciazy zd Na 5.08 I wczoraj ten Lekarz Ze Na 24.08 to juz nie prawidlowe bo kazde dziecko inaczej rosnie.

Wizyte Mam kolejna za 3 tyg bo akurat trafilam Na urlop ;) Wiec ostatnia wizyta w 39ty I pozniej juz w dniu terminu porodu Mam polozyc Sie juz w szpitalu Tak Jak w tamtym Roku. Ale on mowi Ze wydaje mu Sie Ze wczesniej Sie zacznie :)

Wiec uspokoilam Sie dzisiaj I czekam spokojnie Na nastep badanie konczac przygotowania to przywitania Na swiecie naszego wymarzonego synka :)!

A Jak u reszty wizyty ?:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jestem po wizycie, dopiero teraz dochodzę do siebie, choć od tego wszystkiego boli mnie niesamowicie miednica i co chwila spina mi się brzuch....
Otóż lekarz odmówił dalszego prowadzenia mojej ciąży. Zaczęło się dość miło, puki nie zobaczył w karcie ciąży wpisu od tej lekarki gdzie byłam prywatnie (pracowała kiedyś u nas w szpitalu ale odeszła bo gdy on został ordynatorem atmosfera zrobiła sie nie do wytrzymania). Widziałam już po jego zachowaniu że będzie nie ciekawie. Wziął mnie na fotel, zbadał (jest ok szyjka trzyma) i posłuchał serduszka. Na leżankę i usg nawet nie zaprosił po czym stwierdził, ze jak zdecyduję gdzie chcę rodzić to żebym się zgłosiła. Więc ja mówię, że skoro chodzę tu na wizyty to chyba oczywiste a on że nie. I mówi, że to wszystko, więc pytam kiedy mam przyjść na kolejna wizytę czy na ktg a on że wcale, więc zapytałam czy to ma związek z prywatna wizytą u tej lekarki powiedział że tak i do widzenia. Wstałam wyszłam bluzgając i trzaskając drzwiami. No cham, prostak, ch.. pierdolony jak można odmówić kobiecie w ciąży opieki!!! Dopiero po czasie zorientowałam się, że mogłam poprosić go o odmowę na piśmie miałabym czarno na białym dowód a tak...no nic i tak naskrobię wieczorem na niego skargę do szpitala, któremu podlega poradnia "K". Umówiłam się na kolejną wizytę prywatnie do tej babki (po telefonie Pani rejestratorki zgodziła się przyjść przed godzinami pracy aby mnie przyjąć)i nie mam wyjścia będę rodziła w tamtejszym szpitalu, tam tez będę chodziła na ktg Ile mnie nerwów to kosztowało nie będę wam pisać :/

Asiunia co za patafian jak tacy lekarze mogą pracować dobrze ze tamta p. dr sie tobą zajmie
Koronka dobrze ze wizyta sie udala co do terminu ja sie trzymam przy tym z om:-)
Dzisiaj moja p. dr odpisala mi na mojego smsa ze podrzuci l-4 do przychodni i przeprasza za wczoraj ale przedłużyła jej sie operacja w szpitalu i ze zaprasza na wizytę 21.07 i moje emocje po wczorajszym juz opadły

Co za konowal! !!! Przecież on nie ma prawa odmówić Ci dalszego prowadzenia ciazy! Skargę bym taka wysmazyla ze koniec !!!

Ale dobrze ze wszystko u Was oki ;)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry