reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Jakby mi tak skurwiel któryś powiedział to by spierdalal przede mną dalej niż byłby w stanie! Nic dziwnego że mężowie nas nie chcą później. No autentycznie się zagotowalam przepraszam za słownictwo ale po wczorajszej kłótni z mężem dalej jestem nabuzowana i jeszcze takie żeby słyszę czytam co lekarze chłopy gadają to mam ochotę wyjść z siebie i stanąć obok!!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
jejku dziewczyny współczuje Wam nie chciałabym mieć takich przygód. Ten lekarz Asia to jakiś dramat nie wolno mieszać prywaty z pracą ale lepiej teraz na niego trafić niż w czasie porodu. Nie wyobrażam sobie jakby mnie ktoś olał w czasie porodu albo moje dziecko. Wkurza mnie to że człowiek dba o maleństwo całą ciąże a tu jeden dzień i ktoś może zrobić krzywdę Tobie lub dziecku.

Mój gin zawsze powtarza, że dwa tygodnie różnicy w jedną albo w drugą to norma.

koronkaa fajne wieści :)
Asiunia1988 brak słów na tego ,,lekarza"
azamamew dokładnie, takie rzeczy i teksty (i jeszcze gorsze) zdarzają się bardzo często :( A słowa, które słyszymy w trakcie porodu zwykle zostają w naszych głowach baaaardzo długo, jak nie na zawsze i nierzadko rzutują na to jak postrzegamy siebie w roli matki, kobiety itp.

Jezu co za chamstwo, takiemu to tylko w twarz. Jakby mi powiedział że chciało się mi się kochać to mam cierpieć to nie wiem co bym zrobiła.. Wmurowaloby mnie.. Jak wgl coś takiego może mieć miejsce. Odmowienie dalszego prowadzenia ciąży, nie do pomyślenia aż się denerwuje jak czytam takie rzeczy. Skargę koniecznie trzeba napisać

[emoji173]

Czytam I jestem w szoku co za znieczulica.
Niestety wiem z wlasnego doswiadczenia, ze lekarze sa o siebie okropnie zazdrosni, a przekonalam sie jak chodzilam do pediatry z dzieckiem i zla atmosfera zrobila sie kiedy lekarz zobaczyl wpis w ksiazeczce drugiego lekarza...brak slow

Dziewczyny jestem po wizycie, dopiero teraz dochodzę do siebie, choć od tego wszystkiego boli mnie niesamowicie miednica i co chwila spina mi się brzuch....
Otóż lekarz odmówił dalszego prowadzenia mojej ciąży. Zaczęło się dość miło, puki nie zobaczył w karcie ciąży wpisu od tej lekarki gdzie byłam prywatnie (pracowała kiedyś u nas w szpitalu ale odeszła bo gdy on został ordynatorem atmosfera zrobiła sie nie do wytrzymania). Widziałam już po jego zachowaniu że będzie nie ciekawie. Wziął mnie na fotel, zbadał (jest ok szyjka trzyma) i posłuchał serduszka. Na leżankę i usg nawet nie zaprosił po czym stwierdził, ze jak zdecyduję gdzie chcę rodzić to żebym się zgłosiła. Więc ja mówię, że skoro chodzę tu na wizyty to chyba oczywiste a on że nie. I mówi, że to wszystko, więc pytam kiedy mam przyjść na kolejna wizytę czy na ktg a on że wcale, więc zapytałam czy to ma związek z prywatna wizytą u tej lekarki powiedział że tak i do widzenia. Wstałam wyszłam bluzgając i trzaskając drzwiami. No cham, prostak, ch.. pierdolony jak można odmówić kobiecie w ciąży opieki!!! Dopiero po czasie zorientowałam się, że mogłam poprosić go o odmowę na piśmie miałabym czarno na białym dowód a tak...no nic i tak naskrobię wieczorem na niego skargę do szpitala, któremu podlega poradnia "K". Umówiłam się na kolejną wizytę prywatnie do tej babki (po telefonie Pani rejestratorki zgodziła się przyjść przed godzinami pracy aby mnie przyjąć)i nie mam wyjścia będę rodziła w tamtejszym szpitalu, tam tez będę chodziła na ktg Ile mnie nerwów to kosztowało nie będę wam pisać :/
[emoji37] Faktycznie szkoda,ze nie wzielas tego na piśmie. Skargę trzeba napisac tylko teraz to sie moze wyprzeć wszystkiego.
Co do tego z lipcowek to szok... normalnie faktycznie czasami wypadaloby to wszystko nagrywać. Czlowiek nieraz po fakcie dopiero orientuje sie co mógł zrobić..

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Dziewczynki i my po wizycie ...
mały waży ok.2,200kg i tu wszystko ok, pomiary itd , ale ...
więc ten mój wynik z tarczycy nijak mu nie pasuje bo przy takim wyniku powinnam tyć, a moja waga nadal stoi jak zaklęta znów 68kg i grama więcej .... dzidziuś rośnie wszystko ok, to się za bardzo nie martwię jedynie mnie to dziwi i ciekawi ...
no i płytki krwi też mam nieciekawe bo 111, cały czas spadają zaczynałam ciążę z ilością 164
i tu jest zmartwienie, myślał położyć mnie w szpitalu przebadać, ale sytuację mam chwilowo taką że nie ma opcji żebym szła do szpitala jak to nie jest w 100% konieczne, więc ustaliliśmy że wszystkie badania powtarzamy na następną wizytę 28 lipca (paper zapisz:)
no i zobaczymy, na tej wizycie 28-go będziemy ustalać konkretny dzień ściągania szwu ale zapowiedział że będzie to pomiędzy 8-14 sierpnia (przy synu jak miałam ściągany szew to tego samego dnia urodziłam w 37tyg) ;)
także też zobaczymy jak to się potoczy :)
pobrał gbs i próbkę jutro mam zanieść do lab, wiecie ile kosztuje to badanie może ??
i jak to jest wynik prawidłowy to negatywny tak ? bo jak pozytywny to antybiotyk się daje przy porodzie ?? i dziecku ?? jakoś tak nie dopytałam lekarza ;)

reklama
Do góry