reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
nam na sr położna powiedziała że proszek jak najbardziej ale do płukania nie używać ... bo to chemia i zostaje na ubrankach ... nawet zalecają podwójne płukanie w pralce , żeby te ubranka na prawdę były jak najmniej "chemiczne" ... ja dostałam od ojca , niemiecki płyn dla dzieci do płukania , ale ja nie używam go na dziecięce pranie tylko na swoje :)

ja będę uzywała ale pozniej dopiero gdzies około pól roku może więcej
teraz tylko płyn do prania nie proszek i bez płynu do płukania

no teraz macie czas z prasowaniem a potem to niestety można nie nadążyć :-D a już tym bardziej jak się ma dwoje dzieci

Moja mama się zabrała za pranie i wszystko pierze mi w płatkach mydlanych. Póki co chyba przy tym zostaniemy. Prasowanie też mi zrobi. Mam mega udany dzień :)

No właśnie ja piorę w płynie biały jeleń i podwójne płukanie bez płynu. Jedno pranie wyprałam w Lovelli, ale mi zapach prania po wyjęciu z pralki strasznie przeszkadzał (czasem mam takie odchyły przy mdłych zapachach) po wyschnięciu już było ok, ale po co miałam się męczyć :-D

ja kupiłam płyn do płukania lovelly ale w prace mam opcję dodatkowego długiego płukania i z niej korzystam.
Agucha masz rację- teraz jak mam czas to się bawię i brasuję szczegółowo a potem... ;-)

Hej, a jeszcze propo prasowania to z tego co mi wiadomo u takich maluszków ważne jest prasowanie na lewej str, na tej która dotyka skóry, bo wys. temp. jeszcze dodatkowo "odkaża" ubranka.

Nie pamietam czy juz ktos o to pytal... Dziewczyny, czy trzeba wyprac elementy nowego wozka?

Widze, ze pranie i prasowanie idzie pelna para. Ja postanowilam sie za to zabrac w nastepnym tygodniu. A pralyscie wszystko wedlug metek czy hurtem 60 stopni?

reklama
Patili, ciuszki prałam krakowskim targiem w 50 stopniach:-D:-D

a co do wózka, to ja to co się dało to przeprałam:tak:

Do góry