reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
nam na sr położna powiedziała że proszek jak najbardziej ale do płukania nie używać ... bo to chemia i zostaje na ubrankach ... nawet zalecają podwójne płukanie w pralce , żeby te ubranka na prawdę były jak najmniej "chemiczne" ... ja dostałam od ojca , niemiecki płyn dla dzieci do płukania , ale ja nie używam go na dziecięce pranie tylko na swoje :)

ja będę uzywała ale pozniej dopiero gdzies około pól roku może więcej
teraz tylko płyn do prania nie proszek i bez płynu do płukania

no teraz macie czas z prasowaniem a potem to niestety można nie nadążyć :-D a już tym bardziej jak się ma dwoje dzieci

Moja mama się zabrała za pranie i wszystko pierze mi w płatkach mydlanych. Póki co chyba przy tym zostaniemy. Prasowanie też mi zrobi. Mam mega udany dzień :)

No właśnie ja piorę w płynie biały jeleń i podwójne płukanie bez płynu. Jedno pranie wyprałam w Lovelli, ale mi zapach prania po wyjęciu z pralki strasznie przeszkadzał (czasem mam takie odchyły przy mdłych zapachach) po wyschnięciu już było ok, ale po co miałam się męczyć :-D

ja kupiłam płyn do płukania lovelly ale w prace mam opcję dodatkowego długiego płukania i z niej korzystam.
Agucha masz rację- teraz jak mam czas to się bawię i brasuję szczegółowo a potem... ;-)

Hej, a jeszcze propo prasowania to z tego co mi wiadomo u takich maluszków ważne jest prasowanie na lewej str, na tej która dotyka skóry, bo wys. temp. jeszcze dodatkowo "odkaża" ubranka.

Nie pamietam czy juz ktos o to pytal... Dziewczyny, czy trzeba wyprac elementy nowego wozka?

Widze, ze pranie i prasowanie idzie pelna para. Ja postanowilam sie za to zabrac w nastepnym tygodniu. A pralyscie wszystko wedlug metek czy hurtem 60 stopni?

reklama
Patili, ciuszki prałam krakowskim targiem w 50 stopniach:-D:-D

a co do wózka, to ja to co się dało to przeprałam:tak:

Do góry