Mońcia - musisz wziąć pod uwagę kilka istotnych spraw:
- po jakim terenie głównie będziesz jeździć - miasto, wieś, lasy itp, itd ( chodzi o koła pompowane, piankowe, skrętne, amortyzacja)
- czy mieszkasz w bloku z windą, domku jednorodzinnym, na parterze (chodzi o gabaryty, wagę wózka, czy dasz radę sama wciągać itd)
- czy będziesz przewozić wózek w bagażniku - musi się zmieścić, w miarę łatwo składać
- zwrócić uwagę na gondolę, żeby była obszerna, bo dzieci przejeżdżą w niej zimę, musisz wsadzić dziecko w śpiworku...
- jaka budka - czy się cicho składa, czy osłoni dziecko od wiatru, słońca.
- kosz na zakupy
- czy ma przekładaną rączkę, możliwość obracania siedzenia przodemm tyłem do kierunku jazdy
- czy ma możliwość regulacji rączki, żeby np Twojemu facetowi wygodnie się prowadziło
- co do fotelika samochodowego, ja nie użytkowałam, ale jeżeli dużo jeździcie, to może warto zainwestować w taki, który jest wysoko w testach bezpieczeństwa np. maxi cosi (konkretnego modelu nie podam, bo się nie znam, ale pewno tutaj też Ci mamy coś podpowiedzą)
Jest jeszcze dużo innych czynników. Musisz się zastanowić, co dla Ciebie jest najważniejsze, bo wiadomo, że idealnych wózków nie ma.
Jak zainteresuje Cię jakiś wózek, to poszukaj sobie na necie opinii. Dużo mam się dzieli spostrzeżeniami i z pewnością w jakiś sposób Ci to pomoże.