reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
No to byłam w przychodni , zapisałam się na NFZ na 16.12 ,ale pójde tylko raz,żeby mi dała te badania krwi na NFZ , mam złe doświadczenie z ginekologiem państwowym ,dlatego chodze do prywatnego, miałam problemy z PRL to przynajmniej miałam endokrynologa-ginekologa i wszystko za jednym razem ;-) nie mam zaufania do NFZ ginekologa i nie chce powierzać swojej ciąży takiej czarownicy ;-) a że mam u niej kartę to tylko pójdę raz,żeby mi te badania krwi przepisała. oczywiście do 16 grudnia jeszcze tydzień i może dojde do wniosku że lepiej zapłacić za prywatne badania i nie bujać się po przychodni :tak:

Mam pytanie za 100pkt...do tych mamuś które nie mają jeszcze maluszków...robiłyście już poduszkowo-brzuszkowe przymiarki?? Ja się boje zapeszać ale ciekawi mnie jak to u Was? ;-);-);-)

Doe mogę zapytać w jakiej przychodni pracujesz? Ulica? Też mam prywatne skierowanie na badania i myślałam iść do państwowego ale w mojej przychodni skończył sie kontrakt z NFZ i dopiero a styczeń są zapisy a ja potrzebuje badania na 23.12. I myślałam iść powiedzieć, że chce iść w styczniu na nfz i czy może mi dać skierowanie na podstawowe chociaż badania, zawsze coś, ja wyliczyłam ok 200 zł za te prywatne co mam zrobić. ale boje się iść do internisty hehe, nie wiem czemu ;)

Oczywiście na priva:)

Ostatnia edycja:
Ania, ja miałam w pierwszej ciąży skurcze łydek i ginka przepisała mi Aspargin. Powiedz swojemu lekarzowi o tych skurczach to napewno coś zaradzi:-)

reklama
ania-aneczka, ja brałam w tamtej ciąży i teraz też 1 tabletkę magnezu dziennie. Mi gin powiedziała, że spokojnie magnez można brać, a nawet często trzeba.

Do góry