reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

Pytanie mam , które kieruje do mam doświadczonych ;)

Jaki polecacie wózek , oczywiście chcę kupić używany ,bo na nowy to trochę szkoda te 1.5 tys wywalać ... mam na oku x-landera ... chciała bym pełen zestaw , gondola + fotelik samochodowy+ spacerówka ... ale może macie jakieś inne wózki godne polecenia ? ?

Pytanie mam , które kieruje do mam doświadczonych ;)

Jaki polecacie wózek , oczywiście chcę kupić używany ,bo na nowy to trochę szkoda te 1.5 tys wywalać ... mam na oku x-landera ... chciała bym pełen zestaw , gondola + fotelik samochodowy+ spacerówka ... ale może macie jakieś inne wózki godne polecenia ? ?

ja z czystym sumieniem mogę polecić X-landera XA :) użytkowałam go przy Olku i nic się z nim nie działo-NIC! byłam bardzo zadowolona i przy drugim bankowo będzie nam znów służył. Jedyne do czego mogę się doczepić to spacerówka a dokładnie siedzisko nie daje się ustawić całkowicie pionowo, dziecko siedzi w pozycji pół-leżącej. To na pewno jest dobre na początku (ja w sumie Pimpka przesadziłam do spacerówki jak miał 4 miechy :) i wtedy to siedzisko bardzo się sprawdziło). Wg mnie warto zainwestować potem w lepszą "parasolkę", bo przede wszystkim jest lżejsza i wygodniejsza niż ta X-Landerowa (która jednak jest dość spora). W każdym bądź razie polecam :) Wózek pójdzie po śniegu (idealnie prowadził się po głębokim śniegu:p), po wydmach (sprawdzone w łebie), a nawet po kamolach idąc na śnieżkę :)

reklama
Też mam X-Landera XA i po przejściu na spacerówkę na początku starasznie denerwowało mnie to, ze nie ma przekładanej rączki i dziecko jedzie do mnie tylem:no::no: jak dla mnie jedyny minus tego wózka.... TEraz bryka stoi nieżywana... od wakaccji Igor przaktycznie nie korzystał z wózka.... Wózek wygląda jak nowy i ani razu nie mieliśmy z nim problemów

Mońcia, podłączę się pod Myszę z odpowiedzią. Każdy ma jakieś wymagania co do wózka, więc najlepiej wybrać samemu. JA to pochodziłam po sklepach, podotykałam i wtedy wybrałam. Mi zależało na wózku jak najbardziej lekkim z małymi kółkami i gondolką i taki wybrałam. Dużo znajomych tez mi polecało i to mądrze, by kupić tani wózek z gondolką, a potem dobrą spacerówkę. I to jest dobra rada, bo ja mimo, że miałam lekki wózek z jane, to po pół roku zamieniłam na jeszcze lżejszą spacerówkę, którą używamy do tej pory;-)

Tygryskowa - bo to jest bardzo dobra rada, ja do niej "dorosłam" po pierwszym dziecku, bo uparłam się na wózek, którym jeździłam pół roku i kupiłam właśnie jane a potem maca (jane mi ukradli). Teraz stawiam na jedo lub roana, żeby nie wydawać majątku na wózek.

Mam pytanie za 100pkt :-D Czy to możliwe że już w 12 tyg moge czuć dzidzke? Mam od 2 dni takie"bąbelki" w brzuchu...chociaż nie wiem czy to nie w jelitach, ale to takie inne uczucie

Doe, dziś też się wsłuchiwałam w siebie, bo coś mi się wydaje, że rano zabulgotało ;D ale to chyba jeszcze nie to ;)

podobno jak się położy na brzuchu to lepiej się czuje ruchy ;p ale ja i tak nie wiem ;p czy to ruchy czy jakies trawienie w moim brzuchu czy jakieś bąbelki .... nie wiem nawet jak to ma się czuć ;p

właśnie dlatego Mońcia pierworódki później mówią, że czują ruchy - bo nie są pewne czy to to ;)
Doe, ja też myślę, że u mnie to tylko kichy ;D;D

reklama
ann-87 Doe mi wczoraj cały ranek bulbotało , przewAŻNIE mam tak z głodu ale wczoraj rano to nie był głód.. ;)
Mońcia sposób leżenia na brzuchu byłby strasznie trudny, gdyż ponieważ strasznie mnie uciska gdy na ten brzuch oto się położę :-) więc ni dy rydy ;)

Do góry