reklama
azorek84
mama Amelii 2009
no no kolejny wypiek cudo:-) to wyglada na to ze to ja tylko takie beztalencie w pieczeniu jestem ;-)?? heheheh a z doswiadcenia wiem ze wiekszosc torcikow z masa cukrowa wychodzi slodka konsumowalam wiele takich i czesto poprostu sciagam mase i wsuwam torcika;-)
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
torcik koszmarnie słodki: czyli nie do końca tak jak powinien, biszkopt wyszedł mi mięciutki, puchaty, ale lenia miałam i zrobiłam krem malinowy z torebki: nigdy więcej! zawsze robiłam krem śmietanowy i było ok czyli nie za słodko. A pierwszy raz robiłam masę cukrową. Muszę ją dopracować, kupić barwniki spożywcze bo docelowo auto ma być czerwone.
mam jeszcze miesiąc na douczenie się .
Koniecznie podaj przepis jak już opanujesz torciki. Też chętnie spróbuję to zrobić!
moja ulubiona ostatnio strona jest :Kotlet.tv – przepisy kulinarne ze zdjęciami i filmami
łopatologicznie wszystko pokazane. Jak dla mnie, bomba
łopatologicznie wszystko pokazane. Jak dla mnie, bomba
SuperAguri
Zaciekawiona BB
Mina29, super ciacho, nie lada sztuka zrobić taki tort :-)
ja też robię torty z lukrem plastycznym, a żeby był bardziej zjadliwy dodaję aromatu migdałowego, bo taki nam najbardziej smakuje, dzięki temu masa jest bardziej "zjadliwa", chociaż przyznam, że przy drugim i następnych kawałkach też ją odkładam, za dużo tego cukru w cukrze ;-)
lukier też robię sama, bo jak kupiłam gotowy to konsystencja mi w ogóle nie pasowała, umęczyłam się z 3 godziny i powiedziałam, że nigdy więcej, ale zawsze warto spróbować :-) barwniki polecam w paście lub proszku, bo te płynne mało wydajne i nie koniecznie dają taki efekt na jaki się liczy :-/
ja też robię torty z lukrem plastycznym, a żeby był bardziej zjadliwy dodaję aromatu migdałowego, bo taki nam najbardziej smakuje, dzięki temu masa jest bardziej "zjadliwa", chociaż przyznam, że przy drugim i następnych kawałkach też ją odkładam, za dużo tego cukru w cukrze ;-)
lukier też robię sama, bo jak kupiłam gotowy to konsystencja mi w ogóle nie pasowała, umęczyłam się z 3 godziny i powiedziałam, że nigdy więcej, ale zawsze warto spróbować :-) barwniki polecam w paście lub proszku, bo te płynne mało wydajne i nie koniecznie dają taki efekt na jaki się liczy :-/
tallkaa
Fanka BB :)
Mam przepis podobny do Sandy kotlecików ale taki bardziej na ostro
CHIŃSKIE KOTLECIKI
2 podwójne piersi z kurczaka
3 cebule ( wg uznania jakie ma być ostre )
główka czosnku
sól, pieprz, papryka słodka, maga
2 żółtka
2 ubite białka
2/3 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżki oleju
Pierś kroimy w kosteczkę. Dodajemy cebulkę pokrojoną i czosnek a następnie wszystkie przyprawy, olej i 2 żółtka. Zostawiamy na noc w lodówce. Na następny dzień dodajemy ubite białko i mąkę. Smażymy na głębokim oleju.
Ymmmmm pyszności :-)
CHIŃSKIE KOTLECIKI
2 podwójne piersi z kurczaka
3 cebule ( wg uznania jakie ma być ostre )
główka czosnku
sól, pieprz, papryka słodka, maga
2 żółtka
2 ubite białka
2/3 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżki oleju
Pierś kroimy w kosteczkę. Dodajemy cebulkę pokrojoną i czosnek a następnie wszystkie przyprawy, olej i 2 żółtka. Zostawiamy na noc w lodówce. Na następny dzień dodajemy ubite białko i mąkę. Smażymy na głębokim oleju.
Ymmmmm pyszności :-)
Ostatnia edycja:
reklama
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 14
- Wyświetleń
- 2 tys
- Odpowiedzi
- 16
- Wyświetleń
- 2 tys
G
Podziel się: