reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak wprowadzić jajo niemowlęciu, które nie siedzi

A co to daje? Dziecka w zaden sposób nie powinno się karmić na pół leżąco. Jak dziecko nie siedzi to nie ma różnicy jak rozszerzasz dietę czy przez blw czy papki i tak nie powinnaś tego robić
Jeśli dziecko prócz tego stabilnego siedzenia przejawia wszystkie oznaki gotowości, to czemu mam mu odmawiać? Nie pytam Was o to co powinnam, a czego nie, bo to moja decyzja jako matki i konsultowana z pediatrą, po części też z fizjo. A jeśli jeszcze długo nie będzie siedzieć to co? Dziecko koleżanki do 9 miesiąca nie miało stabilnego siadu, ale wtedy już było rehabilitowane. Są różne sytuacje i proszę, nie oceniajcie tego.

Post jest o jaju, nie o siadaniu.

reklama
Jeśli dziecko prócz tego stabilnego siedzenia przejawia wszystkie oznaki gotowości, to czemu mam mu odmawiać? Nie pytam Was o to co powinnam, a czego nie, bo to moja decyzja jako matki i konsultowana z pediatrą, po części też z fizjo. A jeśli jeszcze długo nie będzie siedzieć to co? Dziecko koleżanki do 9 miesiąca nie miało stabilnego siadu, ale wtedy już było rehabilitowane. Są różne sytuacje i proszę, nie oceniajcie tego.

Post jest o jaju, nie o siadaniu.

A widzisz, żebym ja cytowała Ciebie? Bo ja nie xD

Co do siadu: synek usiadł sam jak miał 9,5 miesiąca. Nigdy nie karmiłam na półleżąco. Najpierw na kolanach, jak sobie lepiej radził to w krzesełku. Trochę go obkładałam ręcznikiem, bo mało podparcia miał. Jadł kawałki.
Córce dietę rozszerzam od miesiąca. Dostaje w krzesełku, obłożona ręcznikiem, albo na kolanach. Jak mam jakieś placki/gofry/muffinki, które też jej mogę podać, to dostaje w wózku (na dworze), albo sobie memla jak leży na brzuszku, a obok niej braciszek je. Bujaczka leżaczka nawet nie mam. Chciałabym jej dawać łyżeczką, ale tak ucieka głową, że nic nie zjada. Jak dostaje do rączki to je 🤦‍♀️

Co do siadu: synek usiadł sam jak miał 9,5 miesiąca. Nigdy nie karmiłam na półleżąco. Najpierw na kolanach, jak sobie lepiej radził to w krzesełku. Trochę go obkładałam ręcznikiem, bo mało podparcia miał. Jadł kawałki.
Córce dietę rozszerzam od miesiąca. Dostaje w krzesełku, obłożona ręcznikiem, albo na kolanach. Jak mam jakieś placki/gofry/muffinki, które też jej mogę podać, to dostaje w wózku (na dworze), albo sobie memla jak leży na brzuszku, a obok niej braciszek je. Bujaczka leżaczka nawet nie mam. Chciałabym jej dawać łyżeczką, ale tak ucieka głową, że nic nie zjada. Jak dostaje do rączki to je 🤦‍♀️
No właśnie jak Wasze historie mówią z tym siadem może jeszcze się rozwlekać. A w jaki sposób obkładasz ręcznikiem jeśli mogę zapytać? Może zastosujemy i to coś pomoże... Fajnie, że już od razu córka Ci zjada kawałki, od razu wkraczacie w BLW 😊 My ten etap zostawiamy na później.

No właśnie jak Wasze historie mówią z tym siadem może jeszcze się rozwlekać. A w jaki sposób obkładasz ręcznikiem jeśli mogę zapytać? Może zastosujemy i to coś pomoże... Fajnie, że już od razu córka Ci zjada kawałki, od razu wkraczacie w BLW 😊 My ten etap zostawiamy na później.
Właśnie ja bym wolała łyżeczką karmić, bo jest bardzo brudno przy tych kawałkach 🤦‍♀️ Przy jednym dziecku miałam czas sprzątać, a przy dwójce maluchów w domu średnio.
Wkładam do krzesełka do karmienia i po bokach daję ręczniki, żeby nie musiała się rączkami podtrzymywać. Podobno są spechalne poduszki dla nie siedzących dzieci właśnie do tego celu, ale jakoś nigdy nie kupiłam.

Do góry