reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na różne pyszności

Mina torcik cudo:-) poprosze o przepis na ten krem smietankowy do torta.

Ale jesteście zdolniachy dziewczyny, ja jakos nie mam takich umiejetności zdobniczych.

reklama
Ja mam z kolei parcie na karpatkę ale ni w ząb nie wiem jak ją zrobić. To co mi wyszło z przepisu internetowego było nie do przełknięcia. Pomożecie?

syneczki ja robiłam karpatkę w sobotę , kupiłam gotowy krem karpatka Delecta a spody zrobiłam z przepisu na opakowaniu kremu.
Można też kupić krem i ciasto razem

ja osobiscie zadnych owocow morza nie jadam bleeee nawet ryb:zawstydzona/y: ale mezasty lubi i wczoraj dostalam przepis na krewetki :
jesli mrozone krewetki rto rozmrozic jesli swierze to oplukas i odsaczyc z wody na sitku
w misce malej krewetki pokropic sokiem z cytryny dodac sol pieprz do smaku i ze 2-3 zabki czosnku wcisnac odstawic na ok 15 min zeby sie tzw "przegryzlo" w osobnej miseczce wbic jajko dodac 2 lyzki maki (najlepiej kukurydzianej ale moze byc kazda inna) krewetki juz przyprawione wrzucic do jajca z maka oblepic i smazyc na glebokim oleju odsaczyc i "wuala":-) powiem wam ze slicznie pachcnialo i gdybym nie widziala ze to krewetki to pewnie bym sie skusila;-):-D

Ja polecam sałatkę krabową

2 paczki paluszków krabowych
1 por
1 puszka kukurydzy
2/3 jajka ugotowane na twardo
( można dodać wg własnych upodobań groszek, pomidor, ogórek itd. )
majonez, sól, pieprz, papryka słodka, wegeta

Paluszki krabowe odwijamy z folii i kroimy w kosteczkę. Por przelewamy wrzątkiem kroimy w pół krążki. Dodajemy kukurydzę i pokrojone w kosteczkę jajko. Mieszamy majonez sól pieprz paprykę i wegetę i dodajemy to składników. Ymmm palce lizać :-)

ja tez nie lubie krewetek.
OStatnio koleznka do pracy nam przyniosla bo robila na sprobowanie. Niby zrobione po mojemu bo z suszonymi pomidorami, oliwkami, makaronem kolorym czyli to co lubie ale bez krewetek

A salatkę z surimi jadlam tylko w innej wersji, byly ogorki, papryka, jajko, chyba pomidorki, taka wiosenna i byla smaczna.

DSC_0099.JPGDSC_0105.jpg
zrobiłam to ciasto i błędem było oblepianie go masa cukrową.. rozłazi się w oczach.
Ciasto to jest "Palce lizać" czyli biszkopt, masa budyniowa i masa białkowa. przełożyłam tak 2 razy.
Chyba pozostanę przy masach kremowych.

Ale w smaku... rewelacja!

reklama
mniam mniam zjadlabym taki torcik:tak:

Ja najbardziej lubie mase śmietanową , karpatkową i masę od ciasta capucino

Edit: jak byłam z mlodym to przestalam jeść ciasta i slodycze aż do tej ciąży. Teraz dzień bez słodkiego to dzień stracony a babcie zacierają ręce na wnuczkę :-D

Ostatnia edycja:
Do góry