Fałszywe kotlety
1 podwójna pierś z kurczaka ,lub kawałek filetu z indyka
3 jajka ,
3 kopiaste łyżki maki pszennej
mały słoiczek majonezu-najlepiej kielecki
dodatki np papryka konserwowa ,kukurydza ,czerwona fasola
Majonez ,jajka ,mąkę razem mieszamy ,dodajemy surowe mięsko pokrojone w drobną kosteczkę,dodajemy dodatki i mieszamy.
Wylewamy ,lub nakładamy chochlą lub dużą łyżka w formie kotletów na rozgrzany olej i pieczemy z obu stron.
z podwójnej piersi i dodatków wychodzi ok 6-8 kotletów w zależności od ich wielkości wielkości
Uwaga -nie solimy i nie przyprawiamy bo majonez jest już pikantny!!!
1 podwójna pierś z kurczaka ,lub kawałek filetu z indyka
3 jajka ,
3 kopiaste łyżki maki pszennej
mały słoiczek majonezu-najlepiej kielecki
dodatki np papryka konserwowa ,kukurydza ,czerwona fasola
Majonez ,jajka ,mąkę razem mieszamy ,dodajemy surowe mięsko pokrojone w drobną kosteczkę,dodajemy dodatki i mieszamy.
Wylewamy ,lub nakładamy chochlą lub dużą łyżka w formie kotletów na rozgrzany olej i pieczemy z obu stron.
z podwójnej piersi i dodatków wychodzi ok 6-8 kotletów w zależności od ich wielkości wielkości
Uwaga -nie solimy i nie przyprawiamy bo majonez jest już pikantny!!!