oluska88
Fanka BB :)
Przepis na gołąbki "bez zawijania" w zalewie pomidorowej.
1kg mięsa mielonego
1kg kapusty pekińskiej (lub zwykłej, ale z pekińską lepsze)
100g ryżu (suchego)
1 szkl. kaszy manny
2 jajka surowe
sól i pieprz
Wszystkie składniki wymieszać uformować w kulki i usmażyć.
Zalewa:
2l wody
4 kostki rosołowe
1 koncetrat pomidorowy (taki większy słoiczek)
Po usmażeniu gołąbków włożyć je delikatnie do gotującej się zalewy. Pogotować na małym ogniu około 40 min. I gotowe:-) Smacznego!
1kg mięsa mielonego
1kg kapusty pekińskiej (lub zwykłej, ale z pekińską lepsze)
100g ryżu (suchego)
1 szkl. kaszy manny
2 jajka surowe
sól i pieprz
Wszystkie składniki wymieszać uformować w kulki i usmażyć.
Zalewa:
2l wody
4 kostki rosołowe
1 koncetrat pomidorowy (taki większy słoiczek)
Po usmażeniu gołąbków włożyć je delikatnie do gotującej się zalewy. Pogotować na małym ogniu około 40 min. I gotowe:-) Smacznego!