Rolada z sera żółtego
30-40 dag żółtego sera np.gouda
3 jajka na twardo
serek topiony (prostokąt)-3 szt
pokrojona w kostkę szynka i,papryka konserwowa
,pieczarki
,szczypiorek
Ser włożyć do woreczka foliowego (ja kupuję ser w opakowaniu próżniowym) i włożyć do wrzątku na ok.pół
godziny , aby zmiękł .-niech pyka delikatnie na kuchence
Serek połączyć z dodatkami .
Kiedy ser jest już miękki,wyjmujemy z woreczka i rozwałkowujemy go na prostokąt ( najlepiej robić to
na posmarowanym olejem blacie , wałek też posmarować - wtedy ser się nie
przykleja ) , rozsmarować farsz i zwinąć roladę . Zawinąć w ściereczkę lub folię aluminiową
włożyć do lodówki na 2-3 godziny
Farsz można przygotować z dowolnych składników,np. szynki i papryki,ważne aby baza do farszu był serek topiony lub masło.