reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przepisy dla najmlodszych

Ale sporo tu przepisów, wydrukowałam wszystkie do szwagierki która ma półroczne maleństwo i kupuje słoiczki bo nie potrafi gotować ;) Ja sama gotowałam ale mało kiedy z przepisu ;))

reklama
Ja polecam zupę z dynią :

ziemniak, dynia, marchew pokrojone w kostkę, pietruszka, por, czosnek, korepek, nać pietruszki można dać, majeranku na lepsze trawienie, ja jeszcze dodaję pomidora.

Witam Was serdecznie. Założyłem ten temat, bo chciałbym was zaprosić "do stołu".
Moja siostra wraz ze soją koleżanką - dwie młode mamy - założyła bloga, gdzie dzieli się przepisami na dania dla najmłodszych. Nie chcę tutaj spamować, czy reklamować, bo nie o to chodzi. Chciałbym Was, drogie Mamy, zachęcić do dodawania tam także swoich pomysłów, bo im więcej się od siebie nauczymy, tym więcej możemy zyskać!

Blog kulinarny dla każdej Mamy, która troszczy się o posiłki swojej małej pociechy!
Link do: Podano Do Stołu

Na słono czy na słodko?
Bo jeśli na słono, polecam
pieczone udka
sałatkę grecką
zawijane roladki z szybki z serkiem topionym oraz ziarnkami słonecznika
ewentualnie harirę na pierwsze

Jesli szukacie dobrych śniadań polecam omlet Mateusza Zielonki. Robiłam na śniadanie juz kilka razy. I smakuje zarowno nam jak i dzieciom. Dzięki temu jestem w stanie przemycić trochę warzyw do śniadania, a bywały z tym problemy....
netto.pl/mistrzowskie-przepisy-mateusza-zielonki/

Na tej stronie mozna przejrzeć sobie wszystkie przepisy.

Ostatnia edycja:
reklama
Daję przepis na dobre placki ziemniaczane z żołtą cukinią:
duza zolta cukinia lub dwie srednie ,ziemniaki ok 10 sztuk 4-5 marchewek, 3 cebule ,3-4 zabki czosnku , kostka sera feta i duuuzy peczek swiezej pietruszki lub koperku 2-3 lyzki maki ziemniaczanej ,2 jajka ,sol,pieprz do smaku,olej .
Cukinie,marchewke,, i ziemniaki tarkujemy -odkladamy na sitko i wyciskamy sok .Laczymy z jajkiem,maka,pietruszka ,pokruszona feta ,pokrojona drobno cebulka i czosnkiem.Przyprawiamy sola i pieprzem do smaku.Smazymy na oleju do uzyskania zlotego koloru .Odkladamy usmazone placki na recznik papierowy by je "odtluscic"

Do góry