reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Przedszkole

U nas to w miarę rodzinne. Córka moja rodzona - jakieś pierwsze dni przedszkola:
Ja: Co dzisiaj robiliście?
Młoda: Rysowaliśmy wakacje.
Ja: I co narysowałaś?
Młoda: Bałwanka! 😂

reklama
U Nas w miare dobrze. Synek jutro wybiera się do przedszkola😁 a od Pani usłyszałam że miałam rację i że syn ma temperament. Ogólnie to było ok oprócz tego że wyzwał Panią od głupiej ale później przeprosił no i niestety uderzył też jakiegoś chłopca. Panie jednak stwierdziły że nie jest najgorzej i że mój Brzdąc jest do ogarnięcia. Z pozytywów to usłyszałam że jest bardzo inteligentny i ma niezwykle rozbudowany zasób słów jak na trzylatka.

Mówiłam, że nie będzie tak źle dziewczyny! Maluchy muszą się przyzwyczaić :)
Ja budzę się z drzemki z młodszą. Nie pamiętam kiedy ostatnio kimałam w dzień. A cisza aż mi huczy w uszach 😀

Myślę, że z takimi dziećmi to nie tak jak w nowej pracy, czyli jak ludzie wychodzą kiedy wchodzisz to znaczy, że Cię nie lubią 😀

U nas też ok. Latałam jak głupia ze szkoły do przedszkola które jest naprzeciwko. Były tylko dwie godziny wydaje mi się że spokojnie mogłyby być do 15;) Jutro tak mogę już je zostawić :) One na lajcie że było jedzenie dzieci ale ze jakiś chłopiec zabrał motorek😛Nie dojdziesz😅

U mnie był płacz i histeria. Przyszła, dała buzi i chciała się bawić dalej. Płakała całą drogę do domu i teraz ewidentnie ma ze mną problem 🤣

@Onaija przed moim synem dzieci też uciekały, właśnie mi powiedział. Tłumacze Mu że to tak na początku, że nie wszyscy są tacy odważni i że niedługo pozna te wszystkie dzieci...
Moja miała dziś bardzo kiepski dzień. Podobno przez większość czasu płakała...pewnie trochę z tęsknoty . Zjadła niewielka kanapeczki po 7, żeby nie pójść głodna,ale śniadania w przedszkolu bardzo mało....potem zaczęła płakać jak poszli na plac zabaw, co najgorsze to obiadu o 12.30 jeszcze nie było a miał być na 12.00. córka płakała, bo byla już głodna jak wróciła do domu to zjadła czubatą salaterke zupy za 1.5h kotleta i ogórkiem poprawiła...aż serce mi się krajalo...

Ps. @Marynia88 mi powiedziała, że Amelka nie chciała się przywitać 😔 najpierw mówi, że jutro idzie, po jakims czasie , że nie....

Ostatnia edycja:
reklama
Moja miała dziś bardzo kiepski dzień. Podobno przez większość czasu płakała...pewnie trochę z tęsknoty . Zjadła niewielka kanapeczki po 7, żeby nie pójść głodna,ale śniadania w przedszkolu bardzo mało....potem zaczęła płakać jak poszli na plac zabaw, co najgorsze to obiadu o 12.30 jeszcze nie było a miał być na 12.00. córka płakała, bo byla już głodna jak wróciła do domu to zjadła czubatą salaterke zupy za 1.5h kotleta i ogórkiem poprawiła...aż serce mi się krajalo...

Ps. @Marynia88 mi powiedziała, że Amelka nie chciała się przywitać 😔 najpierw mówi, że jutro idzie, po jakims czasie , że nie....
Mój syn jest ogólnie mało wylewny, wyciąganie też nie jest metodą. Z czasem opowiada sam, teraz już wiem że np śpiewali "Panie Janie", że dzieci nie chciały się bawić tylko oddawały Mu zabawki, że zjeżdżali na zjeżdżalni. Tylko dziwi mnie troszkę to że nie podał żadnego imienia koleżanki czy kolegi...ale pewnie z biegiem czasu pozna.
Ja jutro synkowi rano też dam śniadanie bo mówi że w przedszkolu nie jadł a nie pytałam, jakoś wypadło mi z głowy...

Do góry