reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problem z zasypianiem u 2 miesięcznego dziecka

A właśnie a jest na KP czy mm?
Dajesz delicol (tańsza wersja kolzym) ?

Ostatnia edycja:
reklama
Niestety mam. Delicolu nie podaje choć zakupiłam mi czekam aż przyjdzie. A czy bóle brzucha mogą być zawsze z rana o jednej godzinie? Zauważyłam że pomimo ciągłych problemów z brzuszkiem w ciągu dnia to od urodzenia około godziny 5nrano wybudza się pręży i płacze a ja wtedy nie wiem czy to na brzuch czy głodny bo no jadł godzinę wcześniej ale jak dam butle to zawsze coś się raz mniej raz więcej

Pręży się z rana, bo gazy mogą go męczyć. Mój syn tak miał do ok 3 mies i później mu przeszło samo. Mała natomiast miewała wieczorne problemy z brzuszkiem (nie codziennie) i też samo minęło w okolicy 2 mies. Robiłam jej wtedy termofor z pestek wiśni, masowałam nim brzuszek i nosiłam. Gdy się uspokajała to bez problemu zasypiała. Prubowalas ciepłem łagodzić ból lub wykonywać delikatnie rowerek nozkami? Często zamiast noszenia wystarczyło jak położyłam maluchy na swoją klatkę piersiową i kangurowalam je.
Skoro je mm może smoczek ma za duży wypływ. Często re nawet z nr 1 taki mają (np avent ma większy wypływ niż dr browns) i przez to łyka też dużo powietrza.

Pręży się z rana, bo gazy mogą go męczyć. Mój syn tak miał do ok 3 mies i później mu przeszło samo. Mała natomiast miewała wieczorne problemy z brzuszkiem (nie codziennie) i też samo minęło w okolicy 2 mies. Robiłam jej wtedy termofor z pestek wiśni, masowałam nim brzuszek i nosiłam. Gdy się uspokajała to bez problemu zasypiała. Prubowalas ciepłem łagodzić ból lub wykonywać delikatnie rowerek nozkami? Często zamiast noszenia wystarczyło jak położyłam maluchy na swoją klatkę piersiową i kangurowalam je.
Skoro je mm może smoczek ma za duży wypływ. Często re nawet z nr 1 taki mają (np avent ma większy wypływ niż dr browns) i przez to łyka też dużo powietrza.
Zakupilam termofor i kładę na brzuszek. Na początku zadziałał a teraz .... Rowerek robię i masuje brzuszek. Często układam godzinie go na brzuszku. A smoczek mam z aventu dalej dla noworodków nr 1

A może mm nie pasuje? Koniecznie dawaj ten delicol (to samo tylko tańszy kolzym), spróbuj dać espumisan abo bobo fast.
Chociaż kojarzę, że mojego też kolob4-5 rano budziły rakie bąki, że dzuwue się, że On nie fruwał. Po 3 miesiącu przeszło.
Nam przy tym debridacie (dokarmiałam raz dziennie mm) lekarz polecił bebiko pro, że delikatny dla brzuszka
Niestety mam. Delicolu nie podaje choć zakupiłam mi czekam aż przyjdzie. A czy bóle brzucha mogą być zawsze z rana o jednej godzinie? Zauważyłam że pomimo ciągłych problemów z brzuszkiem w ciągu dnia to od urodzenia około godziny 5nrano wybudza się pręży i płacze a ja wtedy nie wiem czy to na brzuch czy głodny bo no jadł godzinę wcześniej ale jak dam butle to zawsze coś się raz mniej raz więcej

Już przyszła paczka z tym delicol i rurkami do odgazowania. Boże żeby ten koszmar z zasypianiem był spowodowany pierdkami bo jeśli nie to oszaleję. Tak to jak nie spi to jest w miarę ok.pobawi się trochę ale jak przyjdzie go uśpić to koszmar wszędzie źle i wszędzie płacze. Na rękach też. Jak już usnie to śpi 5 minut lub maksymalnie 20 i wstaje z płaczem bo dalej zmeczony!!!!!

Wiem, co czujesz, bo mój darł się tak 3 tygodnie tylko a myślałam, że to koniec świata. Postaraj się uspokoić, bo mimo wszystko dziecko wyczuwa niepokój matki. Trudne to, sama w to nie wierzyłam, ale odkąd zaczęłam spokojniej, mniej denerwować się to i dziecko spokojniejsze.
A oprócz delicolu jakiś espumisan albo coś innego na rozbicie gazów?
Pisałaś, że dużo leży na brzuchu. Mojego zawsze przed kapaniem kładłam na brzuchu na wieczór. Pierdy szły, że aż miło [emoji85]
Naprawdę trzymam kciuki
Już przyszła paczka z tym delicol i rurkami do odgazowania. Boże żeby ten koszmar z zasypianiem był spowodowany pierdkami bo jeśli nie to oszaleję. Tak to jak nie spi to jest w miarę ok.pobawi się trochę ale jak przyjdzie go uśpić to koszmar wszędzie źle i wszędzie płacze. Na rękach też. Jak już usnie to śpi 5 minut lub maksymalnie 20 i wstaje z płaczem bo dalej zmeczony!!!!!

Daje bobotic forte na gazy. Ale mój się drze tylko przed zasypianiem . Nie ważne czy to na rękach czy w. Wózku czy łóżeczku drze się jakmopetany. Jak w końcu zaśnie jakimś cudem to potrafi nawet po 5 minutach się wybudzić i wtedy to już płacze bo nie może dalej zasnąć i płacze z niewyspania. To wygląda tak jakby bał się zasyoiac

Mam pytanie jak liczyć wiek niemowlaka .mój urodził się 26 kwietnia w niedzielę i ma skończone 2 miesiące czy to patrzy się że ma w miesiące czy 3.??

reklama
Może niejasno to napisałam chodzi mi o to jakie tygodnie są w poszczególnych miesiącach.. czy mój maluszek ma 3 miesiąc czy 2? Jak jest np tabelka i są różne przedziały: 1 mc . 2 mc . 3mc to w którym jest mój synek?

Do góry