reklama
Magdalenka16
Fanka BB :)
A właśnie a jest na KP czy mm?
Dajesz delicol (tańsza wersja kolzym) ?
Niestety mam. Delicolu nie podaje choć zakupiłam mi czekam aż przyjdzie. A czy bóle brzucha mogą być zawsze z rana o jednej godzinie? Zauważyłam że pomimo ciągłych problemów z brzuszkiem w ciągu dnia to od urodzenia około godziny 5nrano wybudza się pręży i płacze a ja wtedy nie wiem czy to na brzuch czy głodny bo no jadł godzinę wcześniej ale jak dam butle to zawsze coś się raz mniej raz więcejA właśnie a jest na KP czy mm?
Dajesz delicol (tańsza wersja kolzym) ?
Cookie_
Moderator
Pręży się z rana, bo gazy mogą go męczyć. Mój syn tak miał do ok 3 mies i później mu przeszło samo. Mała natomiast miewała wieczorne problemy z brzuszkiem (nie codziennie) i też samo minęło w okolicy 2 mies. Robiłam jej wtedy termofor z pestek wiśni, masowałam nim brzuszek i nosiłam. Gdy się uspokajała to bez problemu zasypiała. Prubowalas ciepłem łagodzić ból lub wykonywać delikatnie rowerek nozkami? Często zamiast noszenia wystarczyło jak położyłam maluchy na swoją klatkę piersiową i kangurowalam je.
Skoro je mm może smoczek ma za duży wypływ. Często re nawet z nr 1 taki mają (np avent ma większy wypływ niż dr browns) i przez to łyka też dużo powietrza.
Skoro je mm może smoczek ma za duży wypływ. Często re nawet z nr 1 taki mają (np avent ma większy wypływ niż dr browns) i przez to łyka też dużo powietrza.
Magdalenka16
Zakupilam termofor i kładę na brzuszek. Na początku zadziałał a teraz .... Rowerek robię i masuje brzuszek. Często układam godzinie go na brzuszku. A smoczek mam z aventu dalej dla noworodków nr 1Pręży się z rana, bo gazy mogą go męczyć. Mój syn tak miał do ok 3 mies i później mu przeszło samo. Mała natomiast miewała wieczorne problemy z brzuszkiem (nie codziennie) i też samo minęło w okolicy 2 mies. Robiłam jej wtedy termofor z pestek wiśni, masowałam nim brzuszek i nosiłam. Gdy się uspokajała to bez problemu zasypiała. Prubowalas ciepłem łagodzić ból lub wykonywać delikatnie rowerek nozkami? Często zamiast noszenia wystarczyło jak położyłam maluchy na swoją klatkę piersiową i kangurowalam je.
KaJa8414
A może mm nie pasuje? Koniecznie dawaj ten delicol (to samo tylko tańszy kolzym), spróbuj dać espumisan abo bobo fast.
Chociaż kojarzę, że mojego też kolob4-5 rano budziły rakie bąki, że dzuwue się, że On nie fruwał. Po 3 miesiącu przeszło.
Nam przy tym debridacie (dokarmiałam raz dziennie mm) lekarz polecił bebiko pro, że delikatny dla brzuszka
Chociaż kojarzę, że mojego też kolob4-5 rano budziły rakie bąki, że dzuwue się, że On nie fruwał. Po 3 miesiącu przeszło.
Nam przy tym debridacie (dokarmiałam raz dziennie mm) lekarz polecił bebiko pro, że delikatny dla brzuszka
Niestety mam. Delicolu nie podaje choć zakupiłam mi czekam aż przyjdzie. A czy bóle brzucha mogą być zawsze z rana o jednej godzinie? Zauważyłam że pomimo ciągłych problemów z brzuszkiem w ciągu dnia to od urodzenia około godziny 5nrano wybudza się pręży i płacze a ja wtedy nie wiem czy to na brzuch czy głodny bo no jadł godzinę wcześniej ale jak dam butle to zawsze coś się raz mniej raz więcej
Magdalenka16
Już przyszła paczka z tym delicol i rurkami do odgazowania. Boże żeby ten koszmar z zasypianiem był spowodowany pierdkami bo jeśli nie to oszaleję. Tak to jak nie spi to jest w miarę ok.pobawi się trochę ale jak przyjdzie go uśpić to koszmar wszędzie źle i wszędzie płacze. Na rękach też. Jak już usnie to śpi 5 minut lub maksymalnie 20 i wstaje z płaczem bo dalej zmeczony!!!!!
KaJa8414
Wiem, co czujesz, bo mój darł się tak 3 tygodnie tylko a myślałam, że to koniec świata. Postaraj się uspokoić, bo mimo wszystko dziecko wyczuwa niepokój matki. Trudne to, sama w to nie wierzyłam, ale odkąd zaczęłam spokojniej, mniej denerwować się to i dziecko spokojniejsze.
A oprócz delicolu jakiś espumisan albo coś innego na rozbicie gazów?
Pisałaś, że dużo leży na brzuchu. Mojego zawsze przed kapaniem kładłam na brzuchu na wieczór. Pierdy szły, że aż miło [emoji85]
Naprawdę trzymam kciuki
A oprócz delicolu jakiś espumisan albo coś innego na rozbicie gazów?
Pisałaś, że dużo leży na brzuchu. Mojego zawsze przed kapaniem kładłam na brzuchu na wieczór. Pierdy szły, że aż miło [emoji85]
Naprawdę trzymam kciuki
Już przyszła paczka z tym delicol i rurkami do odgazowania. Boże żeby ten koszmar z zasypianiem był spowodowany pierdkami bo jeśli nie to oszaleję. Tak to jak nie spi to jest w miarę ok.pobawi się trochę ale jak przyjdzie go uśpić to koszmar wszędzie źle i wszędzie płacze. Na rękach też. Jak już usnie to śpi 5 minut lub maksymalnie 20 i wstaje z płaczem bo dalej zmeczony!!!!!
Magdalenka16
Daje bobotic forte na gazy. Ale mój się drze tylko przed zasypianiem . Nie ważne czy to na rękach czy w. Wózku czy łóżeczku drze się jakmopetany. Jak w końcu zaśnie jakimś cudem to potrafi nawet po 5 minutach się wybudzić i wtedy to już płacze bo nie może dalej zasnąć i płacze z niewyspania. To wygląda tak jakby bał się zasyoiac
Magdalenka16
Mam pytanie jak liczyć wiek niemowlaka .mój urodził się 26 kwietnia w niedzielę i ma skończone 2 miesiące czy to patrzy się że ma w miesiące czy 3.??
reklama
Magdalenka16
Może niejasno to napisałam chodzi mi o to jakie tygodnie są w poszczególnych miesiącach.. czy mój maluszek ma 3 miesiąc czy 2? Jak jest np tabelka i są różne przedziały: 1 mc . 2 mc . 3mc to w którym jest mój synek?