reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problem z zasypianiem dziecko 17 tygodni

fruzia1992

Zaciekawiona BB
Witajcie , mam nadzieję , że coś mi ktoś podpowie, doradzi , nakieruje , otóż mój synek skończył 17 tygodni i od ponad dwóch tygodni co wieczór jak tylko minie godzina 19 zaczyna płakać , od tak o , robi smutna minkę i zaczyna płakać , na samym początku był to taki płacz że aż dostawał spazmów , płakałam ja , mój facet i babcia która przyjeżdżała nam pomagać bo nie dawaliśmy rady fizycznie i psychicznie , zawsze ten płacz trwa do godziny 22 plus minus , da się uspokoić i ululać na rękach , zasypia i po odłożeniu albo budzi się od razu z krzykiem albo po max godzinie i znowu uspakajanie lulanie noszenie aż zaśnie i tak w kółko aż do 22, śpiąc na rękach wybudza się z płaczem , kiedyś zasypiał o 19 lub po pijąc mleczko i spał , myślałam że może za wcześnie dla niego więc spróbowaliśmy go przetrzymać ale padł zasnął i po godzinie pobudka ze strasznym płaczem , jak już zaśnie o 22 to je między 1 a 3 i śpi do 6 czasami do 8 rano, w dzień z drzemek też często wybudza się z płaczem , śpi najczęściej 30/40min ale zdarza się i 2 lub prawie 3h, na drzemkę potrafi zasnąć sam lub na rękach i po odłożeniu coś tam śpi , nie wiem czym to jest spowodowane i jak pomóc i jemu i sobie , obecnie nie mamy rutyny bo gdy dostanie mleczko i syropek koło 19 wie że pora spania i zaraz marudzi i płacze , nic nie pomaga ani zabawa żeby wytrzymać do 20,’po prostu mija 19 i się zaczyna , syn przyjmuje rano i wieczorem omeprazol na refluks i pije nam pro ar od ponad tygodnia wcześniej pił neocate syneo i wtedy płakał podczas picia każdej butelki i nie chciał jeść teraz je wszystko ładnie ale wieczorny płacz został , czy to może refluks się nasila codziennie o tej samej godzinie? Czy zeby ? Chce spróbować podać camilie ale boję się że to nasili refluks ? Jakieś doświadczenia ? Ciągle wkłada pięści do buzi aż czasami do gardła daleko aż zaczyna się krztusić o ślini się niemiłosiernie

reklama
Osteopata powiedziała że skok rozwojowy , za dnia jest wesoły nie płacze je pięknie bawimy się jest super marudzi tylko jak jest zmęczony i śpiący to wiadomo ale te wieczory bardzo to dla mnie dziwne i niezrozumiałe że codziennie po 19 zaczyna się koszmar nie chce spać , je słabo , dużo płacze wybudza się z płaczem

Do góry