reklama
barmanka79
Deus Dona Me Vi
AgA, super!! i też jestem ciekawa jak ją robicie i z czego ;-)
AgA, super!! i też jestem ciekawa jak ją robicie i z czego ;-)
Moja koleżanka z akademika ujęła by to tak:
"z szyszek Ty pałko"
Tylko się nie obraź, bo to nigdy nie służało obrażaniu
Barmanko.........
hahahahaha Moniq Ci juz wyjasniła;-)
A powaznie uzywasz do tego 2 rodzajów szyszek....głowne to szyszki z sosny a dziury wypałniamy małymi z modrzewia...niestety szyszki trzeba zebrac latem zeby były suche....
Wycinamy z tekturki kółko z gazety robimy stozek i do tego stozka dookoła przyklejamy szyszki (obok siebie) na klej sylikonowy....klej robi takie nitki i potem to tez jest ozdoba choinki.
Nastepnie pryskamy spra'yem zielonym (lub innym) i potem pozłacamy (brokatujemy)
mozna zrobic całe złote choinki...
Jak wyschnie ozdabiam kokardkami ze wstazek (piekne sa kolory bordo, chabrowe itp) doklejamy rózne ozdoby np suszone kawałki cytryny, laski cynamonu, koraliki, ostatnio ozdobiłam czerwonymi piórkami.....a i w ikea mozna kupic w paczkach takie suszone kwiaty i tymi suszkami tez obklejam.....
Mozna tez zrobic tzw. koła na drzwi....wtedy przyklejam sztuczne kwiaty i małe bombeczki na jakims kole plastikowym lub drewnianym (mozna kupic w kwiaciarni)
hahahahaha Moniq Ci juz wyjasniła;-)
A powaznie uzywasz do tego 2 rodzajów szyszek....głowne to szyszki z sosny a dziury wypałniamy małymi z modrzewia...niestety szyszki trzeba zebrac latem zeby były suche....
Wycinamy z tekturki kółko z gazety robimy stozek i do tego stozka dookoła przyklejamy szyszki (obok siebie) na klej sylikonowy....klej robi takie nitki i potem to tez jest ozdoba choinki.
Nastepnie pryskamy spra'yem zielonym (lub innym) i potem pozłacamy (brokatujemy)
mozna zrobic całe złote choinki...
Jak wyschnie ozdabiam kokardkami ze wstazek (piekne sa kolory bordo, chabrowe itp) doklejamy rózne ozdoby np suszone kawałki cytryny, laski cynamonu, koraliki, ostatnio ozdobiłam czerwonymi piórkami.....a i w ikea mozna kupic w paczkach takie suszone kwiaty i tymi suszkami tez obklejam.....
Mozna tez zrobic tzw. koła na drzwi....wtedy przyklejam sztuczne kwiaty i małe bombeczki na jakims kole plastikowym lub drewnianym (mozna kupic w kwiaciarni)
Załączniki
AgA - jestem pod niemalym wrazeniem - super:-):-):-)!!! A powiedz mi ten stożek z gazety powinien byc taki "zbity" (tzn. sztywny), bo rozumiem, że koło z tektury to podstawa
juz wiem co bedziemy za rok wspólnie z Jagódką robiły!!!
AgA - jestem pod niemalym wrazeniem - super:-):-):-)!!! A powiedz mi ten stożek z gazety powinien byc taki "zbity" (tzn. sztywny), bo rozumiem, że koło z tektury to podstawa
Ja też będę ... tylko gdzie ja znajdę modrzewiowe szyszki ???
I pytanie o stożek (miękki/twardy) podbijam
mamamatysia
Fanka BB :)
Aga-Gratuluje pomysłowości:-).Choinka śliczna.Na pewno ucieszy obdarowanych:-)
Moniq szyszki nie musza byc modrzewiowe moga byc tez sosnowe byleby malutkie zeby zasłaniac przerwy które powstana podczas łaczenia duzych szyszek. Ja nawet te dziury zasłaniam własnie kokardkami.
A stozek robie z gazet "kolorowych" im wieksze koło na stozek tym wyzsza choinka
Szkoda ze nie robie w tym roku bo zrobiłabym Wam zdjecia pogladowe
A stozek robie z gazet "kolorowych" im wieksze koło na stozek tym wyzsza choinka
Szkoda ze nie robie w tym roku bo zrobiłabym Wam zdjecia pogladowe
martalis
mama 24 h
aga choinka super.
powiedzcie mi dziewczyny czy tego Pana Metke wysylaja za granice czy ino w polsce???
powiedzcie mi dziewczyny czy tego Pana Metke wysylaja za granice czy ino w polsce???
reklama
martalis
mama 24 h
moje prezenty,ktore kupilam
siostra -zestaw s.oliver bialy czyli perfum,mleczko,zel do ciala
przyszla bratowa-to samo s.oliver
brat tez s.oliver ino czarny
mama i tata telefon bezprzewodowy,bo miaja jeszcze z kablem:-)
maz -tez cos z perfumow
ja -depilator
dzieci narazie mysle:-)
a dla babci co ???myslalam ze poduszke ze zdjeciem od wnukow hmmm.
siostra -zestaw s.oliver bialy czyli perfum,mleczko,zel do ciala
przyszla bratowa-to samo s.oliver
brat tez s.oliver ino czarny
mama i tata telefon bezprzewodowy,bo miaja jeszcze z kablem:-)
maz -tez cos z perfumow
ja -depilator
dzieci narazie mysle:-)
a dla babci co ???myslalam ze poduszke ze zdjeciem od wnukow hmmm.