reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pomysły na prezenty.....

AgA
Supero!!!
Ale śliczna ta choinka, jak z dobrego sklepu, a nawet ładniejsza:tak::tak::tak:
Może nic nie kosztuje, ale zazdroszczę obdarowywanym. Taki prezent jest drogi dla serca :tak:
A jak ją robicie?I skąd bierzecie strojenie?

reklama
Barmanko.........:sorry:
hahahahaha Moniq Ci juz wyjasniła;-)
A powaznie uzywasz do tego 2 rodzajów szyszek....głowne to szyszki z sosny a dziury wypałniamy małymi z modrzewia...niestety szyszki trzeba zebrac latem zeby były suche....
Wycinamy z tekturki kółko z gazety robimy stozek i do tego stozka dookoła przyklejamy szyszki (obok siebie) na klej sylikonowy....klej robi takie nitki i potem to tez jest ozdoba choinki.
Nastepnie pryskamy spra'yem zielonym (lub innym) i potem pozłacamy (brokatujemy)
mozna zrobic całe złote choinki...:tak:
Jak wyschnie ozdabiam kokardkami ze wstazek (piekne sa kolory bordo, chabrowe itp) doklejamy rózne ozdoby np suszone kawałki cytryny, laski cynamonu, koraliki, ostatnio ozdobiłam czerwonymi piórkami.....a i w ikea mozna kupic w paczkach takie suszone kwiaty i tymi suszkami tez obklejam.....:tak:

Mozna tez zrobic tzw. koła na drzwi....wtedy przyklejam sztuczne kwiaty i małe bombeczki na jakims kole plastikowym lub drewnianym (mozna kupic w kwiaciarni)

Załączniki

• szyszka.jpg
    szyszka.jpg
    3,8 KB · Wyświetleń: 178
  • szyszki 2.jpg
    szyszki 2.jpg
    3,6 KB · Wyświetleń: 182
AgA - jestem pod niemalym wrazeniem - super:tak::-):-):-)!!! A powiedz mi ten stożek z gazety powinien byc taki "zbity" (tzn. sztywny), bo rozumiem, że koło z tektury to podstawa:happy:

juz wiem co bedziemy za rok wspólnie z Jagódką robiły!!!

AgA - jestem pod niemalym wrazeniem - super:tak::-):-):-)!!! A powiedz mi ten stożek z gazety powinien byc taki "zbity" (tzn. sztywny), bo rozumiem, że koło z tektury to podstawa:happy:

juz wiem co bedziemy za rok wspólnie z Jagódką robiły!!!

Ja też będę ... tylko gdzie ja znajdę modrzewiowe szyszki ??? :confused2:
I pytanie o stożek (miękki/twardy) podbijam:tak:

Moniq szyszki nie musza byc modrzewiowe moga byc tez sosnowe byleby malutkie zeby zasłaniac przerwy które powstana podczas łaczenia duzych szyszek. Ja nawet te dziury zasłaniam własnie kokardkami.

A stozek robie z gazet "kolorowych" im wieksze koło na stozek tym wyzsza choinka:-D
Szkoda ze nie robie w tym roku bo zrobiłabym Wam zdjecia pogladowe

reklama
moje prezenty,ktore kupilam

siostra -zestaw s.oliver bialy czyli perfum,mleczko,zel do ciala
przyszla bratowa-to samo s.oliver
brat tez s.oliver ino czarny
mama i tata telefon bezprzewodowy,bo miaja jeszcze z kablem:-)
maz -tez cos z perfumow
ja -depilator
dzieci narazie mysle:-)

a dla babci co ???myslalam ze poduszke ze zdjeciem od wnukow hmmm.

Do góry