reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysły na obiady

reklama
Prosze o pomyl na obiad...z niczego:zawstydzona/y::eek:
Mam piers, jakas mrozonke warzyw...make, jajka itp tez sa...Mam znow gulasz zrobic???

Jak na 2 to same warzywa, jak jest J to ugotuj jeszcze ryż.
Do miseczki wrzuć jajko, mąkę, przyprawę z Knora orientalną (taka w płynie) albo inne (sól, papryka, imbir), wymieszaj wszystko na gęste ciasto i wrzuć w to pokrojoną w kawałki pierś. Smażysz na głębokim oleju (praktycznie przed podaniem) ale na niezaddużym ogniu żeby przesmażyło się.

Jak na 2 to same warzywa, jak jest J to ugotuj jeszcze ryż.
Do miseczki wrzuć jajko, mąkę, przyprawę z Knora orientalną (taka w płynie) albo inne (sól, papryka, imbir), wymieszaj wszystko na gęste ciasto i wrzuć w to pokrojoną w kawałki pierś. Smażysz na głębokim oleju (praktycznie przed podaniem) ale na niezaddużym ogniu żeby przesmażyło się.
Czyli kurczka z patelni z warzywami po chinsku? no, w sumie:sorry:
Choc teraz mnie wzialo na pitte/gyros z kurczakiem...
Klavell - ratuj - znasz szybki przepis na chlebki pitta???Toc to w koncu tureckie danie:-)

Ostatnia edycja:
Chodzi ci o te plaskie pitta takie jak tortilla????
Jak tak to zrob kebaba z kurczaka w domu jak to sie mowi tortille z kurczaka Ja robie tak , akurat wczoraj zrobilam :-)
Mieso z kurczaka pokroic w dlugie paski, posypac przyprawami (ja uzywam kebeb-gyros) dstawic do lodowki na minimom pol godziny w tym czasie przygotuj sos z jogurtu tartego ogorka,koperku i czosnku. Warzywa takie jak salata lodowa, papryka, zielony ogorek, pomidory, cebula czy co tam chcesz pokroj w kostke. Placki tortilli podgrzej na grili czy patelni posmaruj lekko sosem na to warzywa, mieso podsmazone i sos, zawijaj i gotowe

a jezeli masz ten chleb pida tak sie nazywa jest on duzy okragly lub podluzny jak bulka troche tylko bardziej plaski robisz tak samo tylko pide nadziewasz pide ja bulke

Klavell -dzieki...ale przepis na kebab/gyros znam mi chodzial o przepis jak samemu zrobic Pitte. Ostatecznie zrobilam zwykle nalesniki i zawinelam je jak wrapsy - b.dobre!

reklama
Do góry