reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

@MangoWawa a te woreczki są grubsze niż takie standardowe z czerwonym paseczkiem?
@Balonsbalons pewnie, skoro u ciebie się walizka sprawdziła, dobrych rozwiązań się nie zmienia przeciez:) u mnie w szpitalu to wszystko trzeba wziąć i dla kobiety i dla dzieciaka. Nie chciałabym się prosić o nic. Na liście mam nawet ręcznik papierowy:eek:

Ten recznik papierowy to do wycierania krocza po prysznicu i po plukaniu po zalatwianiu potrzeb typu siusiu i 2ka w tedy lekko przykladasz by osuszyc . recznik kapielowy sie do tego nie nadaje . bakterie i te sprawy wez sobie jakis dobrej jakosci recznik papierowy chlonny np foxy nie przylepi sie do skory :)

reklama
Ten recznik papierowy to do wycierania krocza po prysznicu i po plukaniu po zalatwianiu potrzeb typu siusiu i 2ka w tedy lekko przykladasz by osuszyc . recznik kapielowy sie do tego nie nadaje . bakterie i te sprawy wez sobie jakis dobrej jakosci recznik papierowy chlonny np foxy nie przylepi sie do skory :)
Aaaa:) Hehe no na to bym nie wpadła. Do listy sama dopisalam chusteczki do higieny intymnej i takie rozwiązanie z ręcznikiem papierowym by mi nie przyszło do głowy. Dzieki:)

Aaaa:) Hehe no na to bym nie wpadła. Do listy sama dopisalam chusteczki do higieny intymnej i takie rozwiązanie z ręcznikiem papierowym by mi nie przyszło do głowy. Dzieki:)

Chusteczki do intymnej moga cie podrażnic
Lepiej siedzac na toalecie miec buteleczke do ktorej nalejesz cieplej kranówki i robiac siusiu jednoczesnie polewaj sobie szanowna i reszte wody jak skonczysz i osuszaj recznikiem. Ja sie dzieki temu pieknie zagoilam i nie odczuwalam zadnych dolegliwosci oprocz hemoroidow

Chusteczki do intymnej moga cie podrażnic
Lepiej siedzac na toalecie miec buteleczke do ktorej nalejesz cieplej kranówki i robiac siusiu jednoczesnie polewaj sobie szanowna i reszte wody jak skonczysz i osuszaj recznikiem. Ja sie dzieki temu pieknie zagoilam i nie odczuwalam zadnych dolegliwosci oprocz hemoroidow
Wezmę sobie do serca, chociaż na mnie to się goi jak na psie;)

@MangoWawa a te woreczki są grubsze niż takie standardowe z czerwonym paseczkiem?
@Balonsbalons pewnie, skoro u ciebie się walizka sprawdziła, dobrych rozwiązań się nie zmienia przeciez:) u mnie w szpitalu to wszystko trzeba wziąć i dla kobiety i dla dzieciaka. Nie chciałabym się prosić o nic. Na liście mam nawet ręcznik papierowy:eek:

Jakich czerwonych? Ja miałam takie w kolorze niebieskim, teraz w nowej kolekcji są pistacjowe. Te torebki są takie grubsze i fajnir wszystko w nich widać.

Od takich standardowych jak hmm jakas plastikowa biżuterię kupujesz na bazarku np:)

Tak, one są dużo większe i mocniejsze. Link do: ISTAD - IKEA do takiej wiekszej wchodzi kilka pieluch testowych lub zestawów ubranek dla maluszka. W zestawie są w 2 rozmiarach.
Na zdjęciu zestaw na przebranie dla starszego syna - pojemne są i praktyczne :)
20180905_104224.jpg
:)

Załączniki

• 20180905_104224.jpg
    20180905_104224.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 913
Dziewczyny zaczynam się pakować do szpitala i teraz zagwozdka, moja córa z lipca, więc tego problemu nie było. W co ubrać dziecko bezpośrednio po porodzie w listopadzie? W ogóle ile i jakich ubranek bierzecie. U mnie sprawa jest taka, że jeśli pojedziemy do Opola, starsza córka będzie u teściowej i tam będzie spał mąż, to nie będzie możliwości by dowieźć rzeczy, bo by musiał jechać 60 km do nas do mieszkania.

reklama
Dziewczyny zaczynam się pakować do szpitala i teraz zagwozdka, moja córa z lipca, więc tego problemu nie było. W co ubrać dziecko bezpośrednio po porodzie w listopadzie? W ogóle ile i jakich ubranek bierzecie. U mnie sprawa jest taka, że jeśli pojedziemy do Opola, starsza córka będzie u teściowej i tam będzie spał mąż, to nie będzie możliwości by dowieźć rzeczy, bo by musiał jechać 60 km do nas do mieszkania.
Ja wszystkie dzieci w zimie rodziłam.
W szpitalu było ciepło to koszulka czy kaftanik, pielucha i rożek.
Jak zimno to na koszulkę pajac czy śpiochy.
Ja bym szykowała na 3dni 3-4 komplety.
Przecież tak czy tak to mąż Cię odwiedzi i jak coś to Ci dowiedzie.
A nie masz listy na stronie szpitala?
No i 1 czapeczkę, bo czasem biorą na korytarz dzieci a tam przeciągi

Do góry