reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

reklama
LISTA DLA MAMY:
Koszula do porodu
2 koszule nocne do karmienia
Szlafrok
Kapcie
Klapki do kąpieli
Skarpetki x3
Biustonosze do karmienia x2
Ręczniki kąpielowe 2 duże 1 maly
Podkłady jednorazowe
Duże podpaski
Wkładki laktacyjne
Majtki jednorazowe
Laktator
Herbatka laktacyjna
Maść na sutki
Papier toaletowy mokry
Ręcznik papierowy
Żel antybakteryjny do rąk
Tamtum rosa
Kosmetyczka:
Żel pod prysznic
Szampon
Pasta do zębów
Szczoteczka
Szczotka do włosów
Gumki do włosów
Pomadka do ust
Krem nawilżający do twarzy
Balsam do ciała
Patyczki do uszu , waciki
Kosmetyki do makijażu?

Ubranie na wyjście
Woda
Przekąski
Drobne pieniądze
Telefon ,ładowarka

DOKUMENTY! (Na zdjęciu )
O kurcze, musze sobie jakas walizke kupic, Tyle dla Mamy, a gdzie tu pomiescic rzeczy dla dzidziusia,heheheheh

O kurcze, musze sobie jakas walizke kupic, Tyle dla Mamy, a gdzie tu pomiescic rzeczy dla dzidziusia,heheheheh
Wydaje ci się że jest tego dużo. Większość rzeczy to małe duperele myślę że torba sportowa wystarczy e zupełności. Maluszka pakuje osobno w mniejszą torbę łatwiej będzie znaleźć rzeczy [emoji4]

Mi wygodniej było spakować się w torbę, walizkę ciężko otwierać na sali, polożne nie pozwalają stawiać na parapecie. A torbę wystarczy rozsunać i wyjąć odpowiednią torebkę:) ubranka i akcesoria miałam zapakowane w torebki strunowe z Ikea.
Też właśnie myślałam o posegregowaniu rzeczy w woreczki i pakuje się w 2 torby sportowe średniej wielkości. Walizkę trzeba rozkładać poza tym jakąś taka nie na miejscu mi się wydaje...

Też właśnie myślałam o posegregowaniu rzeczy w woreczki i pakuje się w 2 torby sportowe średniej wielkości. Walizkę trzeba rozkładać poza tym jakąś taka nie na miejscu mi się wydaje...

Ja byłam spakowana w walizkę do porodu, ale wczesniej trafiłam na patologie ciąży i tu spakowałem się w torbę - było wygodniej. Także jak syn się urodził walizkę oddalam mężowi a zawartość wrzuciłam do torby. Polecam te największe torebki strunowe z ikea są super praktyczne do szpitala.

Ja byłam spakowana w walizkę do porodu, ale wczesniej trafiłam na patologie ciąży i tu spakowałem się w torbę - było wygodniej. Także jak syn się urodził walizkę oddalam mężowi a zawartość wrzuciłam do torby. Polecam te największe torebki strunowe z ikea są super praktyczne do szpitala.

Jak tak o tym mówi je to chyba wezmę torbę wojskową mojego [emoji23] ma dużo kieszeni i jest spora [emoji16]

A ja sie spakuje w walizke wystarczylo podniesc klape i wszystko poukladane widoczne. W torbie to jak cos chcesz wyjac to sie sajgon robi ale to moje zdanie . u mnie w szpitalu dla dziecka potrzebuje tylko pieluchy chusteczki i smoczek dla siebie potrzeba wiecej klamotow zdecydowanie sam szlafrok reczniki to duzo miejsca zajmie a reszta to juz w gole. Zamierzam wziac rogal do karmienia bo poprzednim razem mi sie przydal bardzo zdecydowabie wygodniej bylo karmic. Na wyjscie tez sobie nassykuje w domu zeby potem nie bylo problemu . jeszcze poduszka z dziórą do siedzenia. Po poprzednim porodzie dostalam hemoroidow pupa mnie tak bolala ze nie moglam siadac i moj musial latac po miescie i szukac w weekend takiej poduszki . wiec chyba kupie taka wcześniej.

reklama
@MangoWawa a te woreczki są grubsze niż takie standardowe z czerwonym paseczkiem?
@Balonsbalons pewnie, skoro u ciebie się walizka sprawdziła, dobrych rozwiązań się nie zmienia przeciez:) u mnie w szpitalu to wszystko trzeba wziąć i dla kobiety i dla dzieciaka. Nie chciałabym się prosić o nic. Na liście mam nawet ręcznik papierowy:eek:

Do góry