reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pomysły na obiady

Gabids ja ten makaron wrzucam dosłownie na chwilkę do wrzątku i od razu wyjmuję tak ze jest jeszcze twardy nie gotuję

reklama
zrobilam dzis krem szpinakowy. w przepisie mowili o bulionie grzybowym, ale nie miaalm, wiec dala suszone grzybki. pyyyycha! nie czuc tego dziwnego smaku szpinaku.

Gabids ja ten makaron wrzucam dosłownie na chwilkę do wrzątku i od razu wyjmuję tak ze jest jeszcze twardy nie gotuję
A ha no to nastepnym razem tak zrobie.

zrobilam dzis krem szpinakowy. w przepisie mowili o bulionie grzybowym, ale nie miaalm, wiec dala suszone grzybki. pyyyycha! nie czuc tego dziwnego smaku szpinaku.
Poprosze przepis:-)

PYSZNA ZUPA SZPINAKOWA (nie czuc szpinaku;-):-D)

szpinak swiezy lub mrozony poddusic na maselku przez 5-7 min.
dolac wode, kostke bulionu grzybowego (ja dalam 2 suszone grzybki)
dodac zmiazdzony zabek czosnku (ja dalam cebulke)
dodac ziemniaki
zagotowac, pogotowac do miekkosci ziemniakow
doprawic, dodac troche smietany
zmiksowac
podawac najlepiej z grzankami

SMACZNEGO!

dziewczynki mam straszną zachciankę... normalnie marze o talerzu zupy buraczkowej ( nie barszcz) moja babcia robiła taką pyszną z fasola... taka ala na słodko:-p:-p ale kompletnie nie wiem jak mam ja zrobic.... czy ktos ma dobry przepis????

dziewczynki mam straszną zachciankę... normalnie marze o talerzu zupy buraczkowej ( nie barszcz) moja babcia robiła taką pyszną z fasola... taka ala na słodko:-p:-p ale kompletnie nie wiem jak mam ja zrobic.... czy ktos ma dobry przepis????
ta twoja dzidzia to ma zachcianki,ze hoho ja buraczkowa robie tak jak barszcz tylko,ze zabielam i zaciagam smietana z maka

Asiek, nie wiem, czy to prawdziwy przepis, ale ja robie tak:
groch
ziemniaczkiw kostke,
buraczki starte na grubych oczkach
marchewka starta
przyprawy
potem zaprawic maka i smietana i juz

dzieki dziewczynki za przepisy ale to nie jest to o co mi chodzi :((( wiem ze ta zupe przyprawia sie lyżką octu i cukrem... chyba musze obdzwonic ciotki bo na necie tez nie znalazłam takiego przepisu....

oj żebyś wiezaiła Justyna że mam straszne zachcianki, ogromna jazda na lody (z Jula tez tak mialam) i na owoce ale oczywiscie na takie któych teraz nie ma :/ śliwki, czerśnie, arbuz, truskawki... ahhh rozmarzyłam się.....

Asiek, to nie mozesz po prsotu zrobic te zupe "na czuja" i dodac wedlug uznania ten cukier i ocet?

reklama
Do góry