reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Zzo zawsze jest bezpłatne, bo jest refundowane, problem polega jedynie na tym że w szpitalu jest ograniczona ilość anestezjologów, a wiadomo w pierwszej kolejności cc i inne zabiegi, więc czasem na zzo można się nie załapać.
Co do odpłatności za porody rodzinne to w jednym z moich szpitali, wiem że siostra 6 lat temu płaciła, 200 zł, ale z tego co czytałam teraz się nie płaci i chyba większość szpitali odchodzi od płatnych porodów rodzinnych m. in. dzięki akcjom typu "rodzić po ludzku" czy "przyjazny szpital", wiadomo pacjent = pieniądze.
Ja mam dwa szpitale na oku do porodu w Mikołowie i blisko domu w Rudzie Śląskiej, ale u mnie zależy w dużej mierze czy będę rodzić sn czy też cc.

reklama
Przecież jest dezynfekcja czy tam coś innego. U nas się nie rodzi w wannie tylko łagodzi ból. Jak będzie mnie bolało A ma mi pomoc wszytko zrobię :D

Znieczulenie w PL haha. Kuzyn 5 lat pracował w szpitalu akademickim. Porodówka była oczywiście. I przez te 5 lat ani razu go nie wezwali do znieczulania rodzącej. A przecież na nocnych dyżurach rzadko się zdarza że jest multum operacji, często po prostu spał. Tak niestety wygląda znieczulenie w większości szpitali tym kraju.

Zważyłam się rano. 51,9kg. Super schudłam 1kg w tydzień.. Dzisiaj mam wizytę u gina, mała miała przytyć choć troche, urosnąć itd. I naprawdę się stresuję, boje, w sumie nie wiem czego mam się spodziewać.

reklama
Sesi to pewnie stres tak na Ciebie działa, trzymam kciuki żeby córeczka przybrała na wadze:)
Podziwiam Was dziewczyny, jesteście we wszystkim takie zorientowane:) ja nie mam pojęcia jeszcze ani jak ani gdzie bede rodzić, choć to w dużym stopniu zależało bedzie od mojego stanu i czy urodze w terminie czy wcześniej:)
Znajoma miała umówiony i szpital i lekarza a wody jej odeszły jak była zupełnie w innym mieście i tam musiała rodzić:)

Do góry