O matko,Dziewczyny,ale macie tempo!!nie bylo mnie tu tylko dwa dni i musialam nadrobic kilka stron ;p
Ktoras z Was pytala jak sobie radzimy ze zgaga-mjie cale szczescie nie lapie jakos czesto,a jesli juz zlape to szklanka wody i baaaardzo glebokie wdechy zinnego powietrza przy otwartej krtani wystarcza.Podnosze tez wtedy glowe powyzej poziomu klaki i tak chwile siedze.Nie chce rac zadnych tabletek poki naturalne sposoby dzialaja
Ja,podobnie jak czesc z Was,tez nie mam blisko mojej mamy,ktora moglaby zaopiekowac sie Malym.Wprawdzie dzieli nas "tylko" 200km ale poniewaz mam kawalerke to nawet nie ma gdzie jej przenocowac gdyby chciala przyjechac ;( w temacie tesciowej zazdroszcze kazdej z Was ktora nie musi sie ze swoja uzerac ;(
Forum odnosnie chust znalazlam i juz sie zarejestrowalam
znalazlam tez kilka informacji na ten temat ale to nadal kropla w morzu.Jeszcze duuuuuzo przede mna.Jedno wiem-najlepsza chusta tkana,bo sie nie rozciaga,nie wyrabia po czasie i jest naturalna dla skory dziecka.Teraz pozostaje dowiedziec sie jakie sa inne roznice,dlugosci,no i jak to ustrojstwo wiazac
mam wrazenie ze to moze byc calkiem wygodne zarowno dla mamy jak i dziecka
napisalam juz kilka maili w sprawie warsztatow,sa teraz te wszystkie dotacje unijne,moze cos sie znajdzie.
Czoperka,jak czytalam Twoj opis sali porodowej to sie lekko przerazilam,ale jak dodalas ze to male miasto to moze i takie jest zapotrzebowanie,wiec jedna sala jest wystarczajaca
zreszta w konc nie rodzi sie w nieskonczonosc-kiedys ta sala sie zwolni!!
Mnie przerazalo to ze w szpitalu ktory wybralam jest "tylko" 7 sal porodowych...wczoraj skonczylismy szkole rodzenia akredytowana przez szpital w ktorym chce rodzic i w sumie jestem zadowolona,ze tam poszlam.Fajne zajecia,mnistwo przydatnych informacji o porodzie,personelu,szpitalu,normach jakie obowiazuja w szpitalu...czuje sie jakos pewniej
Ale sie rozpisalam!!niech mnie ktos zatrzyma!!