reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hej, padam na twarz. Jakiś dziwny dzień dzisiaj, miałam masę planów, pracy do wykonania, a zrobiłam tylko bananowca i obiad..
Pogoda straszna, wiatr okrutny i ulewa...

Miss kochana trzymaj się.
Trzymam kciuki za Was:*

I chyba tyle więcej dzisiaj nie dam rady...

reklama
A ja siedziałam smutna i myślę duplo bym zjadła ale myślę siedzę cicho tam pada zimno wieje T bwdzie jeczal ze wymyślam ale w końcu po godzinie męczarni mowie ze mam taką ochotę na duplo ze nie wytrzymam ;) kochany mąż siedzę i zajadam się czekoladkami :D i juz mi oczywiście lepiej ;) miłego wieczoru :*

ja tylko na chwilkę. W weekend oczywście nie mam kiedy usiąść :p
Dzisiaj byliśmy z Małym u koleżanki, potem eMek nas odebrał, skoczyliśy na pizzę, a potem leniuchowanie w domu :)

Mississ oooo niee! i co u Ciebie?! Wiadomo coś? Trzymam kciuki za Was :* (Ciebie i Lenkę :):):) )
mamaAnia u nas też dziś deszczowo cały dzień
MalaZosia ja brałam cały rok 80% bo to jednak stałe 3/4 pensji, a 60 % to praktycznie połowa, więc już by się bardziej odczuło.
martyna jej.. co za ludzie..A co ich to obchodzi...Przecież to sprawa Twich rodziców, czy Wam dają i ile...Niech im w kieszeń nie zaglądają...

Jestem na chwilkę, nadgoniłam troszkę :)

Miss - biedulko, ile Ty w tej ciąży przejdziesz. Może potem maluszek Ci to wszystko wynagrodzi i nie będzie dawał w kość :D

Ja nie mam tego dylematu czy 80% czy 100 i 60% :D

Wy tak tu cały dzień o swoich smaczkach, a ja ostatnio nie mam apetytu na nic (pewnie przez to przeziębienie). Za to spałabym i spała.

Hej laski :)

Wpadam na chwilę :) Bo sałatka z serem pleśniowym gotowa a grzanki z serkiem "dochodzą" w piekarniku.

Tak mi smaka narobiłyście na lody niedobre baby, że zakupiłam co trzeba i się zajadaliśmy całą rodzinką lodami z bitą śmietanką, mrożonymi truskawkami i polewą. Mniam :)

Martyna - wiem co czujesz i tulam z powodu teściów. Z nimi zawsze coś. Ja np. dziś z moją się nieźle pokłóciłam a właściwie pierwszy raz tak, bo my się nie kłócimy. Miała pretensje, że sprzątam! bo ona nie może wejść do kuchni :szok: Przyczepiła się. Więc od słowa do słowa... ja sobie tam powiedzieć nie dam. I choć jest ok to niesmak u mnie pozostał. Marzę o wyprowadzce. Ale cóż, trzeba się jeszcze męczyć.

Dziewczynki ja też biorę 80% przez rok, tylko pytałam czy jakaś różnica jest.

Młodemu strój wypożyczyłam. A właściwie to dwa w jednym. Taki miły właściciel był :) I koronę, tarczę i miecz :) Młody przeszczęśliwy a zapłaciłam 30 zł i do środy go mam :)

DSCF5763.jpg

Zaliczyliśmy jeszcze MCDonaldsa i P przywiozłam też coś, więc "obiad" dziś mega niezdrowy.

Zdrówka dla chorasków!

Grzanki gotowe i lecę na film.

Miłego wieczorku :)

Załączniki

• DSCF5763.jpg
    DSCF5763.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 38
Hej

U nas pogoda również fatalna... Leje okropnie i do tego taki wiatr ze szok.

Gosiula no dziewczynki lepiej. Przybrały po ok 30 dag, zostały przeniesione z oiomu na patoliogię noworodka, oddychają całkiem samodzielnie i pomalutku uczą się pić z buteleczki (do tej pory karmione były przez sondę)
W przyszłym tyg moja siostra bedzie mogła już z nimi leżeć w szpitalu. A za ok 2 tyg przyjadą do domu:) Wczoraj skończyły dwa tygodnie też. Ale ten czas szybko leci...

Mississ o rany! Tyle przeszłaś już w tej ciąży a teraz jeszcze to. Współczuję bardzo. Trzymaj sie dzielnie. Juz połowa ciąży za nami, reszta oby szybko zleciała...

MamaAnia ja przyznam szczerze ze boje sie takich kombinacji :D Ciezko z tym moim wyrejestrowaniem sie by było chyba bo jak rozumiem musiałabym zamknąć czy tam zawiesic na miesiąc działalność a to mi nie za bardzo, bo jak to u fryzjera, wiadomo :) Ludzie codzinnie przychodzą, niektórzy zamawiając sie duzo wczesniej... Ja i tak w zasadzie szybko po porodzie chcę wrócić do pracy, zarabiam niezle... No zobaczymy. Obyś sie załapała na ten wyższy macierzyński !
Chociaz co mnie najbardziej zaciekawiło w twoim poście, piszesz ze płacąc skladkę ok 3000 oni pozniej płacą 6tys miesięcznie... Czyli drugie tyle. W poprzedniej ciąży ja placiłam podobny zus jak teraz, tam cos ponad tysiąc zł i macierzyński wyplacali mi wlasnie mniej wiecej taki sam a nie pomnożony o 100%...

Małazosia ja tez mam nadzieje ze moja teoria sie sprawdzi, bo drugiego takiego temperamentu jak mój Alanek chyba nie przezyje ;) On ma wszystko po mnie, co do joty. Mąż jest trochę spokojniejszym człowiekiem ode mnie, mam nadziej ze drugi syn odziedziczy jego cechy charakteru ;)
Własciwie myslalam ze w kolejnej ciazy ruchy czuje sie bardziej, intensywniej, a tu takie zaskoczenie...

Martyna nie bardzo rozumiem twoich tesciów.. Co ich w sumie obchodzi ze twoi rodzice wam pomagają??? Przeciez im do portfela nikt nie zagląda na co wydają czy na kogo... A twoim rodzicom chyba tez nie dają zeby ich wyliczac komu, na co... Dziwni ludzie.
W sumie to powinni sie cieszyc ze dzieki pomocy twoich rodziców jest/było wam trochę lżej, nie?
Ja to jestem beszczelna i bym im powiedziała, "dziadek dał dużo, bo wiedział ze wy nic nie dacie ;P"

Kurde od poł godziny zastanawiam sie czy isc do kuchni, bo mam w zamrażalce z pół litra lodów waniliowych ....:eek:

Sosnowiczanka noo ja tez tak myslalam i myslalam, ze czuje sie je wczesniej niz w pierwsZej a tu psikus;)
Maleduca niektore sery plesniowe sa z pasteryzowanego mleka;)
A to czemu nie masz dylematu?
MalaZosia piekny rycerz!!! Mu dzis trz niezdrowo bo w pizzy hut na obiad bylismy;)

Czesc dziewczynki ale nadrukowalyscie:D

Ja wczoraj miałam imprezę w domciu, udała się z tym że chłopy się nam upily :D
Zrobiłam to szpinakowe ciasto, zachwycali się:)

I znów każdej nie odp bo skleroza :( przepraszam

Ale tak ogólnie gratki udanych wizyt i poznania płci.

Kłótni z tesciami współczuję oni potrafią zajść za skórę niestety.

Miss ty się psychicznie wykonczysz, będzie dobrze z Wami dziewczynki. Kciukasy zacisniete mocno&&&

reklama
Dzien dobry :) zagladam ze strachem ilez to znowu trzeba bedzie nadrobic a tu nie jest tak zle :)
Wczoraj zakupilam zelazko bo moje mnie o nerwice przyprawialo, scielam troszke wloski i kolorek mi kuzynka polozyla :) pozniej przyjechal brat z zona i poszaleli z moim k. Dzis mu powiem do sluchu niech tylko wstanie :D
Maleducada zdrowka
Justyna nie dziekuje bo jeszcze nie mam 100% pewnosci czy mnie wpuszcza na samolot :D
Missis trzymaj sie dzielnie. Niech sie tam toba zajmna jak nalezy
MamaAnia gratki dla synusia :) moj tez zaczyna teraz szkole jak bedzie mu jeszcze miesiaca do 5 latek brakowalo.
Karotka mysle, ze to pogoda takie nastroje wproadza :)
Martyna bo nie kazdy rodzic podchodzi w inny sposob. Nasze wesele tez robili rodzice i tescie na pol. My mielismy sobie oplacic suknie, garniaka i takie swoje duperelki. Natomist siostry tesciowa do wesela zlotowki im nie dolozyl ale w koperte dala 5 tys i wielka chwala szwagra ile mu mamusia na prezent dala. Takze nie dziwie sie,, ze cie wkurzyli.
Bilety w takim terminie zazwyczaj nie sa drogie. Gorzej w sezonie wakacyjnym :)
MalaZosia jak Piotrus zapozowal :) ekstra
Sosnowiczka ja w drugiej ciazy czulam duzo wczesniej i mocniej niz w trzeciej :D niech sie dziewczynki szybko naucza jesc i wracaja z mama do domku :)
No poczytane to ide cos zjesc :)

Do góry