reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hej, padam na twarz. Jakiś dziwny dzień dzisiaj, miałam masę planów, pracy do wykonania, a zrobiłam tylko bananowca i obiad..
Pogoda straszna, wiatr okrutny i ulewa...

Miss kochana trzymaj się.
Trzymam kciuki za Was:*

I chyba tyle więcej dzisiaj nie dam rady...

reklama
A ja siedziałam smutna i myślę duplo bym zjadła ale myślę siedzę cicho tam pada zimno wieje T bwdzie jeczal ze wymyślam ale w końcu po godzinie męczarni mowie ze mam taką ochotę na duplo ze nie wytrzymam ;) kochany mąż siedzę i zajadam się czekoladkami :D i juz mi oczywiście lepiej ;) miłego wieczoru :*

ja tylko na chwilkę. W weekend oczywście nie mam kiedy usiąść :p
Dzisiaj byliśmy z Małym u koleżanki, potem eMek nas odebrał, skoczyliśy na pizzę, a potem leniuchowanie w domu :)

Mississ oooo niee! i co u Ciebie?! Wiadomo coś? Trzymam kciuki za Was :* (Ciebie i Lenkę :):):) )
mamaAnia u nas też dziś deszczowo cały dzień
MalaZosia ja brałam cały rok 80% bo to jednak stałe 3/4 pensji, a 60 % to praktycznie połowa, więc już by się bardziej odczuło.
martyna jej.. co za ludzie..A co ich to obchodzi...Przecież to sprawa Twich rodziców, czy Wam dają i ile...Niech im w kieszeń nie zaglądają...

Jestem na chwilkę, nadgoniłam troszkę :)

Miss - biedulko, ile Ty w tej ciąży przejdziesz. Może potem maluszek Ci to wszystko wynagrodzi i nie będzie dawał w kość :D

Ja nie mam tego dylematu czy 80% czy 100 i 60% :D

Wy tak tu cały dzień o swoich smaczkach, a ja ostatnio nie mam apetytu na nic (pewnie przez to przeziębienie). Za to spałabym i spała.

Hej laski :)

Wpadam na chwilę :) Bo sałatka z serem pleśniowym gotowa a grzanki z serkiem "dochodzą" w piekarniku.

Tak mi smaka narobiłyście na lody niedobre baby, że zakupiłam co trzeba i się zajadaliśmy całą rodzinką lodami z bitą śmietanką, mrożonymi truskawkami i polewą. Mniam :)

Martyna - wiem co czujesz i tulam z powodu teściów. Z nimi zawsze coś. Ja np. dziś z moją się nieźle pokłóciłam a właściwie pierwszy raz tak, bo my się nie kłócimy. Miała pretensje, że sprzątam! bo ona nie może wejść do kuchni :szok: Przyczepiła się. Więc od słowa do słowa... ja sobie tam powiedzieć nie dam. I choć jest ok to niesmak u mnie pozostał. Marzę o wyprowadzce. Ale cóż, trzeba się jeszcze męczyć.

Dziewczynki ja też biorę 80% przez rok, tylko pytałam czy jakaś różnica jest.

Młodemu strój wypożyczyłam. A właściwie to dwa w jednym. Taki miły właściciel był :) I koronę, tarczę i miecz :) Młody przeszczęśliwy a zapłaciłam 30 zł i do środy go mam :)

DSCF5763.jpg

Zaliczyliśmy jeszcze MCDonaldsa i P przywiozłam też coś, więc "obiad" dziś mega niezdrowy.

Zdrówka dla chorasków!

Grzanki gotowe i lecę na film.

Miłego wieczorku :)

Załączniki

• DSCF5763.jpg
    DSCF5763.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 45
Hej

U nas pogoda również fatalna... Leje okropnie i do tego taki wiatr ze szok.

Gosiula no dziewczynki lepiej. Przybrały po ok 30 dag, zostały przeniesione z oiomu na patoliogię noworodka, oddychają całkiem samodzielnie i pomalutku uczą się pić z buteleczki (do tej pory karmione były przez sondę)
W przyszłym tyg moja siostra bedzie mogła już z nimi leżeć w szpitalu. A za ok 2 tyg przyjadą do domu:) Wczoraj skończyły dwa tygodnie też. Ale ten czas szybko leci...

Mississ o rany! Tyle przeszłaś już w tej ciąży a teraz jeszcze to. Współczuję bardzo. Trzymaj sie dzielnie. Juz połowa ciąży za nami, reszta oby szybko zleciała...

MamaAnia ja przyznam szczerze ze boje sie takich kombinacji :D Ciezko z tym moim wyrejestrowaniem sie by było chyba bo jak rozumiem musiałabym zamknąć czy tam zawiesic na miesiąc działalność a to mi nie za bardzo, bo jak to u fryzjera, wiadomo :) Ludzie codzinnie przychodzą, niektórzy zamawiając sie duzo wczesniej... Ja i tak w zasadzie szybko po porodzie chcę wrócić do pracy, zarabiam niezle... No zobaczymy. Obyś sie załapała na ten wyższy macierzyński !
Chociaz co mnie najbardziej zaciekawiło w twoim poście, piszesz ze płacąc skladkę ok 3000 oni pozniej płacą 6tys miesięcznie... Czyli drugie tyle. W poprzedniej ciąży ja placiłam podobny zus jak teraz, tam cos ponad tysiąc zł i macierzyński wyplacali mi wlasnie mniej wiecej taki sam a nie pomnożony o 100%...

Małazosia ja tez mam nadzieje ze moja teoria sie sprawdzi, bo drugiego takiego temperamentu jak mój Alanek chyba nie przezyje ;) On ma wszystko po mnie, co do joty. Mąż jest trochę spokojniejszym człowiekiem ode mnie, mam nadziej ze drugi syn odziedziczy jego cechy charakteru ;)
Własciwie myslalam ze w kolejnej ciazy ruchy czuje sie bardziej, intensywniej, a tu takie zaskoczenie...

Martyna nie bardzo rozumiem twoich tesciów.. Co ich w sumie obchodzi ze twoi rodzice wam pomagają??? Przeciez im do portfela nikt nie zagląda na co wydają czy na kogo... A twoim rodzicom chyba tez nie dają zeby ich wyliczac komu, na co... Dziwni ludzie.
W sumie to powinni sie cieszyc ze dzieki pomocy twoich rodziców jest/było wam trochę lżej, nie?
Ja to jestem beszczelna i bym im powiedziała, "dziadek dał dużo, bo wiedział ze wy nic nie dacie ;P"

Kurde od poł godziny zastanawiam sie czy isc do kuchni, bo mam w zamrażalce z pół litra lodów waniliowych ....:eek:

Sosnowiczanka noo ja tez tak myslalam i myslalam, ze czuje sie je wczesniej niz w pierwsZej a tu psikus;)
Maleduca niektore sery plesniowe sa z pasteryzowanego mleka;)
A to czemu nie masz dylematu?
MalaZosia piekny rycerz!!! Mu dzis trz niezdrowo bo w pizzy hut na obiad bylismy;)

Czesc dziewczynki ale nadrukowalyscie:D

Ja wczoraj miałam imprezę w domciu, udała się z tym że chłopy się nam upily :D
Zrobiłam to szpinakowe ciasto, zachwycali się:)

I znów każdej nie odp bo skleroza :( przepraszam

Ale tak ogólnie gratki udanych wizyt i poznania płci.

Kłótni z tesciami współczuję oni potrafią zajść za skórę niestety.

Miss ty się psychicznie wykonczysz, będzie dobrze z Wami dziewczynki. Kciukasy zacisniete mocno&&&

reklama
Dzien dobry :) zagladam ze strachem ilez to znowu trzeba bedzie nadrobic a tu nie jest tak zle :)
Wczoraj zakupilam zelazko bo moje mnie o nerwice przyprawialo, scielam troszke wloski i kolorek mi kuzynka polozyla :) pozniej przyjechal brat z zona i poszaleli z moim k. Dzis mu powiem do sluchu niech tylko wstanie :D
Maleducada zdrowka
Justyna nie dziekuje bo jeszcze nie mam 100% pewnosci czy mnie wpuszcza na samolot :D
Missis trzymaj sie dzielnie. Niech sie tam toba zajmna jak nalezy
MamaAnia gratki dla synusia :) moj tez zaczyna teraz szkole jak bedzie mu jeszcze miesiaca do 5 latek brakowalo.
Karotka mysle, ze to pogoda takie nastroje wproadza :)
Martyna bo nie kazdy rodzic podchodzi w inny sposob. Nasze wesele tez robili rodzice i tescie na pol. My mielismy sobie oplacic suknie, garniaka i takie swoje duperelki. Natomist siostry tesciowa do wesela zlotowki im nie dolozyl ale w koperte dala 5 tys i wielka chwala szwagra ile mu mamusia na prezent dala. Takze nie dziwie sie,, ze cie wkurzyli.
Bilety w takim terminie zazwyczaj nie sa drogie. Gorzej w sezonie wakacyjnym :)
MalaZosia jak Piotrus zapozowal :) ekstra
Sosnowiczka ja w drugiej ciazy czulam duzo wczesniej i mocniej niz w trzeciej :D niech sie dziewczynki szybko naucza jesc i wracaja z mama do domku :)
No poczytane to ide cos zjesc :)

Do góry