reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Gratuluję wszystkim wspanialych widoków na usg:-)

Ja w poniedziałek idę na badania prenatalne z krwi na razie. Stres jest. właszcza, że drugiego usg jeszcze nie miała, a to w 6 tygodniu tylko pęcherzyk pokazało.

reklama
Gratuluję udanych wizyt, oby wszystkie już takie były.
Ja wczoraj zrobiłam badania ale wyniki dopiero we wtorek po 11, a moja gin przyjmuje tylko we wtorki do 11. A miałam się zgłosić zaraz po zrobieniu badań, żeby założyła kartę i dała skierowanie na prenatalne. Kolejny wtorek to święto i wypadałaby wizyta dopiero 18.11 a to już 12 tydz i boję się że to już za późno na zapisanie się na prenatalne.
Ten kto powiedział, że ciąża to stan błogosławiony, musiał być nieźle naćpany. W życiu takiego stresa nie miałam, przed testem zamartwiałam się czy test będzie pozytywny, jak wyszła druga kreska jedyne co byłam w stanie powiedzieć to "o ku..wa, ja pier...ole" biedny mąż nie wiedział co się stało, ale później stres czy beta będzie wysoka i czy będzie rosła, ryczeliśmy oboje jak bobry, jak się okazało że wszystko jest ok. Później czy będzie serduszko, później czy rośnie, teraz czy prenatalne będą w porządku. I tak do porodu, masakra jakaś. Wy też tak macie, czy tylko ja taka panikara jestem?
Zakupiłam sobie na weekend tony jabłek, mandarynek i bananów bo jedyne co mogę jeść to owoce i kapusta kiszona, ewentualnie od biedy chleb z dżemem i czasem jogurt. Sery, mieso, wędliny fuj. Grejfrut był ohydny, tak kwaśny, że cytryna to najsłodszy owoc w porównaniu z nim. Także grejfrutem częstować nie będę, ale zapraszam na pozostałe owocki.
mamma-mila co to jest ten czynnik Coombosa?

Justyna. Czynnik Coombsa robi się wtedy, kiedy jest ryzyko konfliktu serologicznego, 3x w ciągu całej ciąży. To badanie wykrywa czy mój organizm nie produkuje przeciwciał względem dziecka.

JustynaT
Ja Cie rozumiem i napewno większość z nas! Co chwile jakiś stres, boimy sie o nasze małe cuda, bo strasznie nam na nich zależy! I tak, masz racje.... Tak do porodu! A po porodzie inne zmartwienia:) takie już jest życie jak sie na dzieci :) chyba nasi kochani rodzice potwierdza!

Odczyn coombsa służy do wykrywania przeciwciał niekompletnych występujących w schorzeniach immunologicznych krwi :)

Truskawka, MalaZosia - gratuluję! będzie super ;)

MalaZosia - ceny zabójcze ;/ Ja za prenatalne w 12 tyg płacę 250zł za usg i 100zł za badania z krwi (Szczecin).

Co do podusi ja mam mniej więcej taką: https://www.google.pl/search?q=podu...ko-kulki-poliestrowe-i4348742183.html;717;600

Jest mega fantastyczna ;) Ale ta Sosnowiczanki - wymiata! Dobrze, że się na narożniku mieści hihi ;) Ale dziewczyny nawet się nie zastanawiajcie. Komfort jest naprawdę świetny i można spaaać i spaać ZZzzzzz ;)

Ten odczyn Coombsa czy jakoś tak to sie chyba robi tylko gdy matka ma RH -? U nas jest tak, że ja mam RH+ a mój P RH- ale gin powiedział, że nie ma konfliktu. Jest tylko wtedy gdy matka ma RH -

No właśnie ceny mają tragicznie wysokie. Chyba poszukam gdzieś indziej. I muszę się zastanowić kto mi będzie prowadził ciążę. 20 listopada mam wizytę z USG na fundusz u jakiejś babeczki. Może okaże się spoko a najwyżej badania zrobię gdzieś ekstra ale na pewno uda mi sie taniej trafić. Przebitkę mają niezłą :/ W Szczecinie 100 zł za test z krwi a w Corfamedzie 240 zł. To chyba przegięcie pały! Zdzierusy.

A kobiety po 35 roku życia maja prawo do darmowych badań prenatalnych!

Ostatnia edycja:
reklama
MalaZosia
Z tego co ja wiem to jak jest Rh+to robi sie w pierwszym trymestrze tylko.. A jak Rh- to w każdym :)

Dajcie spokój, słabo sie robi jak słyszę o cenach ...

Do góry