reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
MalaZosia - spokojnie! Trzeba być pozytywnie nastawionym, szczęśliwym - wszystko będzie dobrze ;*
Sosnowiczanka - ja też mam tą poduchę, co prawda moja jest dla bobasów - żeby nie spadły z łóżka, także jest dosyć spora, ale mega wygodna, można spać i spać, bajka po prostu ;)

Jadę na prenatalne pod koniec listopada, to będzie 12sty tydzień może powie płeć - może nie - wolę jeszcze nie wiedzieć, jak i lekarz nie będzie pewny, zobaczymy ;)

Byłam dzisiaj w mięsnym, żeby mieć coś na jutro na obiados, łoooo ledwo wytrzymałam :p
Acha, no i ja już drugi raz robiłam podstawowe badania, czyli morfologia i mocz, ale dzisiaj dodatkowo jeszcze czynnik Coombsa no i muszę poczekać na ten czynnik tydzień.

Miłego wieczorku, buśka

A miałam wczoraj wizytę. Podczas USG lekarz na początku stwierdził, ze nie widzi Echa serca... Żebyście zobaczyly jak się zdenerwowałam! Trzęslam się jak galareta! Ale popatrzył, przeprosił i powiedział, ze jednak jest. Pokazał nam nasze cudowne serduszko! Bije jak dzwon.
Termin 19.06... Następne badanie 4.12

nie dziwnie ci sie Paulina, tez bym chyba miala taka sama reakcje. co za lekarz, przeciez nie powinien nic takiego mowic do momentu az sie nie utwierdzi. :(
Jestesmy w tym samym okresie, ja mam badanie w niedziele wiec mam nadzieje, ze u naszego babelka tez wszystko dobrze !

Rozumiem wasze stresy wizytowe ja mam jutro i juz sie boje, straszny stres mnie łapie.

A mozecie pokazać o jakiej poduszce do spania mowicie? Jakis link albo cos? Bo ja ostatnio nie moge zasnac poki nie zawine sobie koldry miedzy nogi.

Obiadek zjedzony, a teraz pożeram wisniowe żelki. Mam ochote na owoce ogolnie wiec zapas jablek i winogron zrobilam sobie ;)

Truskawka15 a co juz widziałaś na USG?:) jestem ciekawa :)

Za chwilkę wrzucę fotkę do odpowiedniego tematu to zapraszam;)
To w sumie moje 4 USG.
1- w 4 tyg i 5 dniu to był sam pęcherzyk 9,8mm
2- w 5 tyg i 4 dniu zarodek 2,5mm z bijącym serduszkiem
3-w 6 tyg i 5 dniu usg na IP w szpitalu- zarodek 4 mm z serduszkiem
4- dziś;) w 7 tyg i 4 dniu zarodek 9,8mm i serducho jak dzwon!

Ojej, ja dopiero drugie robiłam! Następne mam za miesiąc... Stwierdzilam, ze poczekam.. Ale jak tak rozmawiamy, to nie wiem czy wytrzymam! Chyba się przejdę za jakieś dwa tygodnie :p
Ile płacicie w Warszawie dziewczyny za usg? Ja za wizytę 170 plus 4.12 za usg po 10tc 3d/4d 200 czyli 370 zł. Dużo czy normalnie?

Alkmena zamówiłam dokładnie z tej aukcji, KOJEC PODUSZKA DLA KOBIET Motherhood +KOCYK GRATIS (4708860324) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
I jeszcze kremowy kocyk dla dzidziusia dostałam:)

Pauline o rany, współczuje tej chwili napięcia w trakcie badania.. Ja wczoraj miałam usg i jak lekarz sie przygladał długo w monitor i nic nie mówił to mi sie zimno zrobiło... Po chwili pokazał serduszko i nawet ja je widziałam ze jest, bije :)

Ja juz się umówiłam na prenatalne. 26 listopada, do Tychów jadę:)

reklama
hahahah uwielbiam Cię ;-)

hehe, dzięki :)

To jestem moje drogie babeczki :) Bardzo wczesna ciąża. Pęcherzyk jest - 20 mm i ciałko żółte w środku. Serduszka jeszcze nie słyszałam bo się chyba dopiero tworzy?? Lekarz tam gadał i gadał a z przejęcia zapomniałam. Ale jestem happy i spokojna! Choć zarodka jeszcze nie ma.
A ten Barcikowski to super lekarz. Chodziłam do niego od 20- tki. Ale na NFZ. teraz tyle kasy u niego wszystko kosztuje, że nie wiem czy będzie mi ciążę prowadził. Wszystko powie, rozwieje wątpliwości. I np. upewniłam się, że mogę farbować włosy :) całą ciążę. I żebym nie jadła surowego mięsa dopóki nie zrobię badan w kierunku toxoplazmozy, ale surową rybę mogę jeść:eek:

Dostałam skierowanie na milion badań. Co do tych usg prenatalnych, specjalistycznych to tu ceny tak sie plasują:
USG genetyczne I trymestru 310 zł + test z krwi kryptor 240 zł = 550 zł
USG II trymestru - 260 zł
USG III trymestr - 200 zł

Oprócz tego wizyty co miesiąc 140 zł + koszty badań.

Te USG specjalistyczne to trwają godzinę!

Teraz muszę zrobić morfologię, mocz, posiew moczu, badanie poziomu glukozy we krwi na czco, VDRL, TSH, dodatkowo TOXO, cytomegalia, HIV.

Mojego grocha zaraz wrzucę do odpowiedniego wątku.

Do góry