reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Dziewczyny czy u dzieciaczków q ciągu dnia zapalenie ucha daje o.sobie znać? Młody w nocy obudził się z płaczem ze ucho go boli płakał Strasznie dałam mu lek i zasnal teraz wstał jak gdyby nic...

reklama
Justyna - cieszę się, że jasełka się udały ;)
No tak, w sumie w przedszkolach ciasno, więc nie wszędzie się zdobywają na taki gest. Bardzo miło ze strony przedszkola! :)

Kasia - od lat sobie obiecuję, że w końcu się wybiorę, ale jakoś się nie składa ;P

Ech dziewczyny, ale miałam ciężką noc. Za nic spać nie mogłam, jakbym się nie ułożyła było mi źle. A mąż się złości, że calutką noc się wierciłam i on teraz niewyspany.

Swoją drogą: jakie książki-poradniki na temat ciąży/początków macierzyństwa polecacie? ;)

Dzien dobry :) dzis obudzil mnie kacperek o 5.20 on jeszcze smacznie spi a ja juz nie moglam zasnac. Tysiac mysli w glowie to i spac sie nie da
Smile on tez lubi kredki nawet za bardzo :D wieczorem jeszcze odkrylam wymalowana sciane :D oby ci sie z ta dziewczynka sprawdzilo i bedziesz mogla troszke poszalec z rozowymi zakupami :)
Mamma-mila jak juz ubierzesz swoja choinke to zapodaj fotke :)
Martyna i tu cie zaskocze bo sama sie dziwilam po jakiego czorta mlodemu daja leki wziewne skoro ma powiekszone migdalki ale po wizycie w prokocimiu nasza pani dr sie zdziwila, ze lekarze w anglii tez sa sprytni i to przepisali. Kazala przez 2 miechy podawac 2 razy dziennie bo one faktycznie na migdalki dzialaja tylko po kazdym podaniu mlody musial buzie wyplukac. Skoczylismy koncem listopada i od tamtej pory nie ma chrapania ani charczenia w nocy :)
Oszczedzaj sie troszke swieta bez wypucowanych drzwi tez beda ekstra a zebys sie nie przemeczyla :)
MamaAnia witaj wsrod zdrowych i gratki synusia :)
Mamuska trzeba wreszcie ten zamkniety zrobic watek bo chetnie obejrzalabym twojego przystojniaka w nowej fryzurce :)
Sosnowiczka ja na szczescie nie mam z moimi problemu siedza w miare grzecznie ale jak pisalam sama ich obcinam. Sprzet mam profesjonalny bo mimo, ze nie jestem po szkole fryzjerskiej to jednak byl moj konik i poprostu to lubie a moj maz ile razy by nie poszedl do salonu to narzeka - taki typ :D A z tym wierceniem to tez zalezy duzo od fryzjera. Jak kurs robilam to wlascicielka miala fajne podejscie do dzieci i siedzialy spokojnie a jej pracownica wrecz orzeciwnie i zawsze miala problem :D ale tez zdazaly sie matki co 2 latka potrafily na fotel i same zajac sie telefonem a dziecko w krzyk :)
Dobrze, ze synek sie odgniewal i oby dzis poszedl bez placzu :)
Justyna ja mam siostre 4 lata starsza i brata 2 lata mlodszego. Z bratem zawsze super kontakt wspolne zabawy jakies gonitwy a z siostra dopiero jak obie doroslysmy to zlapalysmy swietna nic miedzy soba :)
Gratuluje udanych jaselek i choineczka pewnie byla najpiekniejsza :)
Kasia ja tez sie czesac nie lubilam i jak po komunii scielam tak dopiero na wlasne wesele zapuscilam tak troszke poza ramiona :D wiec Majeczce sie nie dziwie wcale :)

Maleducada nic Ci nie polece bo z majka to się tyle naczytalam, że byle krostka na ciele, swedzenie i sobie jakieś choroby szylam:eek: teraz ciążę biorę na spokojnie bez poradników itp :D

U nas ucho dało znać o sobie tylko raz ale dokładnie, ropa się lala krzyk, płacz i oczywiście ip tam dali antybiotyki i przeszło po paru dniach. A może synus spał jakoś tak że uszko mu się zgielo i bolało bo za długo na nim leżał czy coś?

Drogie mamusie :)
Jestem ogromnie wdzięczna każdej z Was, która znajduje na to chwilę na wypełnienie ankiety (dostępna w działce ankiet). Jestem położną całym sercem i u kresu studiów psychologicznych, bez waszej pomocy nie udało by się ich pozytywnie ukończyć.

Gorące dzięki wszystkim mamom, które już wypełniły ! Każda ankieta jest na wagę złota! <3

Ostatnia edycja:
Witam:)
Gratuluję wam poznanych płci, ruchów. My ani jednego ani drugiego jeszcze nie mamy:(:p Za to mam ogromne zapalenie zatok, stąd do was mamuśki pytanie, jak sobie z nimi radzić? płuczę nos, psikam steryd butherin, a ropa jak ciekła tak cieknie;( najgorzej z rana. Boję się, że bez antybiotyku ani rusz:(

Wstałysmy ale miałam ciezka noc pół nocy nie spałam.
Normalnie miałam chcec rozszarpac M
rozumiem zab go boli nie jego wina
ma kaszel nie jego wina
ale czy kurde poł nocy musi grac ten telewizor????!! Poszłam spac do Neli ta chrapie jak .. i sie nie wyspalam wg teraz bd nadrabiala.

Lolcia - a to nam nic o tym ze poznjej wyplukac nie mowiono. Musze sprobowac.
Maleducada - ja tez teraz nic nie czytam bo wiecej mi to zaszkodziło niz pomogło :p
MamaAnia powodzenia na jasełkach.
Sosnowiczanka- u nas Nela sie nie boj fryziera bo pierwsze 2 razy tam bylismy a teraz mam nozyczki fryzjerskie i ja zawsze lubilam sie sama obcinac wiec obcinam siebie i ja. Zwlaszcza ze ja mam dlugie wlosy do pupy i grzywke i zawsze mnie wkurzalo ze za duzo mi podcieli a tak grzywke sama robie konce siostra mi podcina :p

Czesc
Ale jestem glupol
Tak mi sie niby nie chcialo na te wigilie z pracy isc, a polazlam ba skonczylismy na tancachw klubie, si o pierwszej zorientowalam i szybko do domku;-) ale powiedzialam wspolnikom, aoni oczywiscie juz wszystkim postawili kolejke z tej okazji, wiecw pracy wiedza wszyscy:-) byl maly szok ale bylo milo i gratulacje, tzn jeden kumpel sie domyslal ale trudno nie mial bo jemu sie wlasnie 4 dziecko urodzilo a ja mowilam ze zazdroszcze

Sosnowiczanka -wpadlabym do ciebie na szkolenie:-) luuuuubie strzyc i nawet ma profesjonalny zestaw nozyczek i moich chlopakow obcinam, powiem tak im wiecej czasu wysiedza tym lepsza fryzura, teraz daje im tableta i moge strzyc do woli

Malecuda-mam to samo z ciuchlandami bylam pare razy ale ja tam nigdy NIC nie widze! Ostatnio szukalam przebrania indiana jonesa -kurtki skorzanej i nic , za to jestem mistrzem przecen jesli chodzi o ciuchy dzieciece, pracuje w centrum miasta i czesto w drodzedo pracy wpadam na chwile do sklepow, zazwyczaj wybieram jeden zajmuje mi to 10 min . naprawde co mozna czasem znalezc i w jak smiesznych cenach to szok, w ciuchlandach drozej:-) tyle ze kupuje czesto na zas, latem zimowy sweter, w wakacje krawat, to nie sa rzeczy aktualnie potrzebne, ale za jakis czas staja sie bardzo potrzebne i wtedy zamiast latac i szukac i przeplacac to wyjmuje je z szafy:-)

Martyna wyplukac buzie trzeba bo ponoc moga sie rozne viruski i bakterie przyplatac. Ja jestem mega zadowolona. Nie to dziecko w nocy :)
Wspolczuje nocki :/ moj chlop tez mial w zwyczaju zasypiac przy wlaczonym tv mi to nie przeszkadzalo zle teraz tv w salonie a on kima na sofie :D przychodzi jak sie przebudzi :D
Aaa i jeszcze sie wam pochwale miki juz prawie nie ciumka kciuka :)
Ja sie z ranca znowu z chlopem scielam az sobie poplakalam. No jaki on czasem glupi i uparty. Cos czuje, ze zanim to durne auto kupimy to czeka mnie spora nerwowka :/

reklama
Hej

U nas zas cyrki i histeria rano w przedszkolu, płacz niesamowity. Wczesniej trochę odbiore sama Alanka i zapytam panią co to moze byc za przyczyna, bo dziecko które jeszcze niedawno chętnie chodziło, do domu nie chciało wracac teraz się tak zachowuje...:no:

Kasia a to tak ze juz boli zanim dotknę ma duzo dzieci, nie twa córcia jedyyna ;) A do rozczesywania długich wlosów z calego serca polecam szczotkę TANGLE TEEZER ORIGINAL SZCZOTKA DO WŁOSÓW KOLORY (4859300396) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jest rewelacyjna

Malutkans z zapaleniem ucha akurat nie pomogę, mój jeszcze na szczescie nie miał.

Martyna mój mąż tez lubi pol nocy siedziec przed telewizorem, potem czesto zasypia a ja spie w sypialni, wkurza mnie hałas przez drzwi, w nocy sie budze i czesto wyłączam to pudło.

Aj przydałoby sie jakiś obiad wstawi, ale lenia mam póki co. Moze najpierw sie poloze troszeczkę:)

Do góry