reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Ja w pierwszej ciąży w tym tyg byłam dobrych parę kilo na plus a teraz coś spokojniej ;) ja musze na strych się wybrać przebrać ciuszki po synku w sumie on styczniak ale może jakieś body pizamki znajdę

A wiesz że ja też a teraz nic na plusie nie mam.

U mnie na strychu też są ciuszki ale obiecałam sobie ze po usg tam wpadnę dopiero.

Ja liczę cały czas na dziewczynkę i oby te ciuszki chłopięce na strychu nie się nie przydały chociaż Igor jest z mają to w sam raz rozmiarowo pasuje.

Aaa, no chyba, że tak. Ja ogrzewanie sporadycznie włączam póki co - zobaczymy jak będzie z powietrzem, gdy się zima zrobi (tylko kiedy to będzie, na Wielkanoc?)

Smile - nawet jak będzie dziewczynka, to przecież część ubrań po chłopcu wykorzystasz na pewno :)

Maleducada no nie wiem bo zostały same typowo chłopięce takie które nadawały się dla dziewczynki oddałam. Myślę że jak rzucę hasło po rodzinie i znajomych to jeszcze mnie zarzuca ciuszkami

KOGA - no gratulacje dla babinki :) nasza familia robiła imprezę dla mojej babuni w marcu na 90 urodziny . Super są takie spotkania, u nas było 55 osób i to same dzieci mojej babci, wnuki, prawnuki i pra prawnuki :) Piękny wiek! Możecie zaśpiewać babci - sto la to za mało, 150 by się chciało!
Sosnowiczanka
- mi najbardziej podoba się 1 torebka mega fajna :)
Ewcik - gratuluję jajeczek :) ważne, że wszystko ok!
MyszkaJoasia - super ciuszki, aż szkoda za te pieniądze nie kupić :) mnie mamuśka dzisiaj na lumpy wyciągnęła i jak wpadłam w te maleńkie wieszaczki to wyszukałam takie słodkie bodziaki, że je zakupiłam, 10szt za 12zł :) tyle, że u mnie jeszcze unisex muszą być, bo niunia nogi ściska i nie można nic dojrzeć:)
Kasia - a robiłaś śledzie pod pierzynką? Warstwowo układa się w naczyniu podsmażoną cebulkę, na to wymoczone pokrojone w kostkę śledzie, na to majonez, ugotowana utarta marchew, majonez, ugotowane utarte ziemniaki, majonez, ugotowane utarte buraki, majonez, ugotowane utarte jajeczka :) mniamiiiii

Ja chatkę mam czyściutką, na bieżąco robię porządki, mam mi pomogła w myciu okien za co jestem jej niezmiernie wdzięczna, bo w całym mieszkaniu mam takie od sufitu po podłogę, więc roboty przy nich jest.. W poniedziałek robimy zakupki i zacznie się gotowanie i pieczenie, ajjj :))
Choinkę mamy od wczoraj, żywą bo innej sobie nie wyobrażamy mieć. Jeszcze mieliśmy na nią pomysł, żeby ociosać dół także wygląda super :) większość ozdób kupiona, ale robiłam jeszcze sama takie gwiazdki z drewnianych klamerek i srebrnych koralików - czasochłonne, ale satysfakcja gwarantowana :)

reklama
I w kocu dzis witam.
Lezałam do 11 i wpadłam na głupi pomysł ze jednak umyje te okna i teraz mnie boli brzuch bo tak z grubsza je umyłam ale jednak sie nagimnastykowałam.Poprałam firany , koce i posciele. M zostało umyc sien i drzwi i schody i tyle z pozadkow jutro cały dzien leze nie ma to tamto.

Lolcia- Nelka miała płyny obkurczajace i czasem wziewy ale to chyba ze 2 razy czy 3 jak bylo juz bardzo tragicznie i to był tylko dodatego bo wziewy raczej na oskrzela działaj i na krtan na migdały nie ma do wziew nic konkretnego zeby je obkurczyło.A i do obmywania ich miałysmy pendzelek z lekiem.
Ja na Nelke ciagle jadłam cyrusy a teraz jak zjadłam pomelo to miałam takie rzygansko ze szok i jakos mnie nie ciagne wole jabłka.

A dzis wg kefir wciagłysmy z Nela na pół:p

Sosnowiczanka - moze taki dzien , moja wczoraj super grzeczna a dzis foch na wszystko .

Malgos- ja przez ta pogode tez srednio czuje , nawet Nela sie pyta gdzie ten snieg.

Koga - piekne widoki ale i tak bardziej tego Meksyku o którym pisałas bardziej zadroszcze.
My narazie polske próbojemy ogarnac pozniej swiat:p

Mamuska - ja byłam raz z Nelka tak to ja sama obcinam , bo zapuszczamy jej włosy a u fryziera tna nie patrza:p

malutkans - my robiłysmy dzis wianuszki na drzwi i robimy same z orzechów i szyszek a do tego kupne :)

Maleducada - my palimy normalnie w domu , nawilzacz potrzebny nawet gdy jest zakrecony grzejnik u Neli bo ona ma problemy z migdałam i musi byc mokre powietrze zeby sie jej w miare spalo.

Tylko powiedzcie mi dziewczyny bo mam problem osad z kamienia mi sie zrobił w zbiorniczku na wode mozna to odkamieniaczem czyscic??

Smile - to ja własnie tez te uniwersalne rozdałam i zostały mi na dziewczynke.
Ale ja obstawiam ze bd dziewczynka . Tyle chlopaków to na kogos pasc musi.

A co do choinki my bd miec zywa tata w sobote przywiezie od zawsze mamy zywa i pomimo igieł kocham ja :)
I jeszcze dwie w donicach przed schodami małe bd :)

I my ubierzemy u siebie i w wigilie u rodziców tak ze fajnie :)
A ja wg mam plan taki ze ubranka zgromadze spokojnie do porodu w moim ulubionym lumpku po troszku przy kazdej wizycie u gin bd uzupełniała :p

wg jestem troszke podstresowana pozytałam o tej obkurczonej macicy i ze wiecej lekow na to daja a ja mam tylko nospe:/
normalnie sie martwie. bo wszedzie tylko o tym jest ale na pozniejszym etapie ciazy..

Do góry