reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja Naszych Skarbeczków

Też karmie tylko piersią i Nikola robi kupki nawet co 7 dni ale są luźne jak musztarda.Czytałam że to prawidłowy obiaw, poprostu dziecko przyswaja całkowicie mój pokarm i nie ma z czego tworzyć się masa kałowa.Lecz jeśli jest to zatwardzenie to zgłoś się do pediatry.

reklama
Ja mam pytanie odnośnie ząbkowania. Czy zaczęłyście stosować już maluszkom jakieś żele na dziąsła? Mój maluszek tak wpycha rączki i smaruje po dziąsłach, że chyba byłaby pora coś zastosować..nie wiem tylko co..tyle tego na rynku...

Magdalena nic sie nie dzieje , maluch karmiony piersia może robić kilka kupek na dzień albo nie robic kilkanaście dni i dopóki nie są to kupki twarde wszystko jest ok

Elaine mój Kubus też ma łapki cały czas w buzi ja myślę, że to raczej zabawa i nauka niż ząbki- przy ząbkowaniu byłby marudny, a on tylko sie nimi bawi. Mojej siostry córeczka ma 8 miesięcy i od 6 cały czas trzyma łapki w buzi a ząbków brak

Henrietta - być może bawi się tylko łapkami, już sama nie wiem. Marudny nie jest, tylko od kilku dni spać nie chce w nocy. Wcześniej spał po kąpieli do 5-6 godz a teraz jedynie max 2...i później do samego rana tj do 6.30 ( tak mi robi pobudkę) budzi się CO GODZINĘ...:baffled: . Nie mam pojęcia co mu się poprzestawiało:confused: A w ciągu dnia śpi jak wcześniej max ze 3 godz. łącznie.

ja myslalam ze piwreszy rok z takim bobaskiem to raj na ziemi .......:)kazdy mowi ze takie maly brz dac to caly czas spi...budzi sie ylko na karmienie......u nas tak bylo przez 2-3 tygodnie...teraz w ciagu dnia jak maly przespi 3 godziny w sumie to jestem w niebie ......wrrrr mam to samo elaine76

Tolalee - no to zakładamy kolejny klub;-). Chciałabym pospać z małym chociaż w ciągu dnia ale nie da się- zanim ja zdążę zasnąć to on już się budzi:baffled:. No niestety-muszę przyzwyczaić się do tego nocnego wstawania...

elaine co do tych żeli to ja kupilam BOBODENT jest dobry ... sama go stosowałam jak mi ósemka wyrastała :sorry2:
a co do budzenia to ja mam to samo :baffled: tylko dwa razy zdarzyło się że mały spał od 20 do 2 kiedy to nie musiałam wstawac. w tak to porażka ale już się przyswyczaiłam a wstaje do 10 razy nawet w nocy wrrr.
20 je i zasypia
22 pije herbatke
24 znowu je
2.00 budzi się muszę nosic:sorry2:
3.00 wierci się do jedzenia ale przekładam na drugi bok i dalej śpi
4.00 znowu je
po 5 wierci się i biorę go do siebie bo nudzi mi się wstawanie :cool:
po 6 pije herbetke i się wierci
7 robi kupsztala i pobudka na całego
i jak tu się wyspac?

a ja dzisiaj byłam z moją malutką na szczepieniu po powrocie troche spała a potem ładnie się śmiała i gaworzyła aż tu nagle wielki ryk i przez ponad godzinę nie mogła się uspokoić :-(bujanie na wszystkie sposoby i ani cyc ani nic tak się biedulka rozpłakała w końcu juz ze zmeczenia chyba tym placzek zaczela sie uspokajac pare razy tylko pociagnela cyca i zasnela ehh nie cierpie tych szczepien

reklama
monia ja też ich nie nawidzę:baffled: ale i tak dobrze ze przy cycu się uspokoiła... bo mój mały tak 4 godz po szczepieniu jak wpadł w szał :szok: płakał od 16 do 19 był cały mokry, czerwony na twarzy, dawałam czopka i syropek i miał przez dwa dni 38 temperaturki:baffled:

Do góry