reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja Naszych Skarbeczków

Syla- jakbym czytała mój rozkład nocy....:tak::baffled:
No wypisz wymaluj tak samo:baffled:. Ja wymiękam między 5-6...i biorę go do wyrka choć i zdarza się i ok 3-4...:baffled: Tylko wtedy już do rana "śpię" na jednym boku:baffled:.
A rano-tak jak u Ciebie-kupsko i pobudka....

reklama
Moja Aleńka kładzie się spać o 20 i tak śpi do 12. Później już pobudka co 3 godziny. Generalnie pobudka o 7. Nie jest źle. Da się wyspać i trochę pożyć. Tylko duży minus za fakt iż jak uśnie trzeba wyłączyć światło i tv. Babsko zaraz się budzi jak coś gra.

syla no jednak nie bylo tak kolorowo:( od 21 do 1 w jednej pozycji lezalam z mala bo cyca chciala nie tyle jesc co trzymac i od czasu do czasu pociagnac dostala temperaturki ale dalam czopka i juz spala choc sie krecila dzis tez zbijamy goraczke i jest troche marudna mam nadzieje ze dzis juz lepiej zasnie

No to teraz ja;-)Moja Gabi zasypia nocnym snem dopiero miedzy 22 a 23;-)Chociaz w łóziu już zazwczaj po 20 to o spaniu nie ma mowy. Ale za to śpi calusią noc do 7-8. Oczywiście zdarza się, że o 22 zastrajkuje i mało zje wtedy oczywiście o 3 budzonko, ale generalnie często to się nie zdarza:-):-):-) W ogóle to ostanio bardzo ciągnie do siedzenia, to niesamowite jak te nasze kruszynki rosną:-D:-D:-D

Fredka- u nas na szczęście tv może być włączone, mały po kąpieli myk do łóżeczka i zasypia nawet bez smoczka. Co innego w nocy- wtedy to smoczek jak wypadnie to mogę i z 5 razy wstawać...:baffled:.

Monia- mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza dla Ciebie:tak:

Moniczkaleg- u nas ok 23 to pierwsza pobudka....

Ja Was podziwiam dziewczyny :tak: Jak mój Tomek zaczyna strajkować w nocy i nie chce spać sam, to prawie zawsze ja jestem takie "nemo", że nie ma mowy o noszeniu i biorę go do siebie do łóżka... M trochę nie bardzo pochlebnie patrzy na takie praktyki, ale się nic nie odzywa :baffled: A zazwyczaj Tomek śpi od 20 do 23 i później pobudy co 2 godziny. A rano 7:30 -DZIEŃDOBEREK- A jak go nakarmię, przewinę i trochę się z nim pobawie, to zaspia nawet na 4 godziny :-)

ja ma względny spokój w nocy , pobudka koło 3 jedzonko , przebieranie iśpimy dalej -mały w wózku a my w łóżku, potem koło 6 znowu picie imały śpi do 8-9, tylko wieczorem pośpi po kąpieli godzinę i jest wyspany do 22-23-więc nie widzę zadnego filmu

No to nasz Synuś podobnie - idzie spać koło 20 na godzinkę, potem juz ostatecznie koło 23, wstaje koło 3-4, potem miedzy 6 a 8 i ostatecznie wstaje miedzy 9 a 11 :) A potem przez dzień na każde 2h zabawy przypada około 1h snu :)

reklama
A u nas mała drzemka ok 18 i potem Bartek zasypia ok 20, przeważnie w spokoju ładnie śpi do 23-24, potem w zalezności od dnia różnie z pobudkami, czasem tylko 2, czasem je na raty, dziś było gorąco w pokoju, bo spaliśmy u teściów i jadł chyba ze 4 razy, bo chciał chyba tylko popić. Wysypiać się wysypiam, wstał teraz ok 8 i już od godziny śpi następny raz. Ogólnie grzeczny, nauczył się też wołać do siebie piskiem, przekręca się na boczek, często "raczkuje" po podłodze, tak macha nogami, taki jest ruchliwy, że często znajduję go poza kocy,kiem na podłodze:)
No i na potęgę dźwiga sie do siadania!
no i te nieszczęsne piąstki i paluchy w buzi....

Ale ogólnie po swiętach w rodzinie kazdy nie mógł sie nadziwić,że taki radosny, uśmiechnięty i niezwykle spokojny.

Do góry