Nic mi nie mówcie z tymi siurami...ja po bezskutecznym zużyciu kilku woreczków dla dziewczynki postanowiłam zbierać bezpośrednio do pojemniczka. Efekt był taki, że ja byłam obsiusiana 3 razy, podłoga w pokoju pływała, łazienka tez oberwała a ja biegałam w chacie z półnagim dzieckiem pod pachą i butelką herbatki w drugiej ręce... wiadomo po co Kanapa cała w plamach teraz jest. Po obsikaniu kanapy poszłam po rozum do głowy i przeszłyśmy na salony pt łazienka. Szum lecącej cały czas wody z kranu + włączona pralka dały rezultaty w postaci całych 20 ml od rana do godziny 13 Normalnie komedia
reklama
MagdaCha
podwójnie wrześniowa
MagdaCha mam pytanie do Ciebie!Czym charakteryzuje się to wzmożone napięcie mięśniowe??Bo my też mamy skierowanie do neurologa ale na usg główki bo podobno za szybko rośnie 5cm od porodu a powinno być 1cm na miesiąc więc jeden cm za dużo!!Lekarka też sprawdzała jak mała reaguje na brzuszku, ale ona leży bardzo wysoko dźwiga główkę i potrafi tak leżeć i nie denerwować się jakieś 15min potem troche pada z sił i zaczyna się złościć.Lekarka powiedziała, że raczej z napięciem mięśniowym jest ok tylko ta główkaA swoją drogą moja starsza córka ma 4 lata a nigdy nie była tak skrupulatnie badana jak Amelka!!Może to i dobrze, że lekarka jest taka dokładna, ale jak to Fredka powiedziała pobiegam sobie po lekarzach!!
Mnie przede wszystkim zaniepokoiło wyginanie się i prężenie. Tym abardziej , że to sie z dnia dzień powiększa. Wygina sie przez lewy bok w odwróconą literkę C. Ponoszony do siadania nie dżwiga główki tylko też wygina klatkę piersiową o głowka zostaje na podłożu. A mam doświadczenie bo starszy miał dosyć silne napięcie mięsniowe wiec teraz treż mnie coś zaniepokoiło. Niewiem tylko czy wytrzymam do wizyty lekarskiej. Neurolog za 2 miesiące a na porade rehabilitacyjną to niewiem bo jestem na liście oczekujących. A u takiego maleństwa to przecież kazdy dzień jest ważny.
ja też dostałam skierowanie do neurologa z podejrzeniem wzmożonego napięcia u Michała bo ma dużą główkę ale sprawdzałam w siatce centylowej i mieści się w normach. Nie wiem co o tym myśleć... Jak się leczy takie napięcie i jakie jest zagrożenie?? Czy to jest upośledzenie??
henrietta5
Fanka BB :)
ja nie ściągam napletka, a co do badań krwi to wiem ,że rodzice nie mogą patrzeć i słuchać jak ich dziecko płacze, ale przecież nikt nie robi badań dla męczenia dziecka tylko dla jego dobra i zdrowia
Magdalena0713
Fanka BB :)
Mam do Was pytanie- a właściwie do mam synków;-). Czy przy kąpieli ściągacie napletek u chłopców?
Ja na ostatnim szczepieniu pytałam czy mam ściągać napletek i pani doktor popatrzyła i powiedziała, że tak. I mi się wydaje, że to jest sprawa indywidualna... Lepiej, żeby lekarz sprawdził i dopiero wtedy powiedział co robić...
MagdaCha
podwójnie wrześniowa
Jak byłam u ortopedy w sprawie bioderek to lekarka pokazała żeby delikatnie ściągać tylko tyle żeby pokazała się dziurka. Natomiast szukając różnych artykułów w inetrnecie wszędzie czytałam żeby nie ściągać. U starszego też nie ściągaliśmy ale u niego potem był kłopot ponieważ potem mu nie schodził i gdy miał operacje przepukliny ściągali mu tez operacyjnie napletek.
a ja mam problem, pewnie wałkowany tu już, ale nie mam siły szukać, więc nie złoście się, ale poradźcie skuteczny sposób na pleśniawki. Mój maluch ma szarawy nalot najęzyczku już długo, ale to po mleku, ale dziś zauważyłam wyraźne białe plamki na tylniej części języka, sa jakby wypukłe......maluch jest marudny, ręce w buzi cały czas i ssie-oblizuje górną wargę, może to od pleśniawek też takie cyrki z jedzeniem?
pomóżcie
pomóżcie
szyszunka wiem z doświadczenia ze starszą córką, że przy pleśniawkach trzeba działać szybko, bo nie dość że to boli nasze szkraby, nie mają ochoty jeść to może dojść do stanu zapalnego, moja córka miała wysoką gorączkę a zaczęło się niewinnie od pleśniawekMnie lekarka kazała najpierw pieluchą na palcu centralnie zetrzeć te białe plamki, potem podawać apftin, ale to nie pomagało i kazała też stosować fiolet, na patyczek i pędzlować w buzi, mam nadzieję że to pomoże, bo w naszym przypadku skończyło się na lekarstwie przepisanym na receptę jak dobrze pamiętam to nystatyna.
reklama
szyszunka pedzluj fioletem - jęzorek cały , usteczka i pierś jak karmisz piersią, tylko przed przystawieniem wyczysc troche cycucha powinno zejs po 2-3 dniach - a potem jescze profilaktycznie 2 dni ...na pewno zejdzoie
aha i na początku jak dasz tego fioletu to po jakis 5 minutach wez kawalek chusteczki materiałowej i postaraj sie zetrzec ten fiolet tam gdzie są pleśniawki, a po starciu naloz jeszcze troszke go...
aha i na początku jak dasz tego fioletu to po jakis 5 minutach wez kawalek chusteczki materiałowej i postaraj sie zetrzec ten fiolet tam gdzie są pleśniawki, a po starciu naloz jeszcze troszke go...