MagdaCha mam pytanie do Ciebie!Czym charakteryzuje się to wzmożone napięcie mięśniowe??Bo my też mamy skierowanie do neurologa ale na usg główki bo podobno za szybko rośnie 5cm od porodu a powinno być 1cm na miesiąc więc jeden cm za dużo!!Lekarka też sprawdzała jak mała reaguje na brzuszku, ale ona leży bardzo wysoko dźwiga główkę i potrafi tak leżeć i nie denerwować się jakieś 15min potem troche pada z sił i zaczyna się złościć.Lekarka powiedziała, że raczej z napięciem mięśniowym jest ok tylko ta główkaA swoją drogą moja starsza córka ma 4 lata a nigdy nie była tak skrupulatnie badana jak Amelka!!Może to i dobrze, że lekarka jest taka dokładna, ale jak to Fredka powiedziała pobiegam sobie po lekarzach!!
reklama
henrietta5
Fanka BB :)
agawa mój urósł 9 cm od porodu i lekarka nic nie mówiła- też jesteśmy po wizycie u neurologa- mały robi samolocik leżąc na brzuchu , jutro wizyta u rehabilitanta- zobaczymy co ten powie , no i jeszcze usg głowy , ale z tym chyba nie zdążymy , bo ciemiączko bardzo szybko zarasta a wizyta dopiero w lutym
Moniczkaleg83
Ten lekarz chyba zdecydowanie przesadza gdyby dziecko rosło cm na miesiąc moja Gabi miałaby 54Totalna bzdura.... Teraz nosimy ubranka 68-74 więc jest grubo ponad 60 cm ( ostatnio było 61) jutro mamy szczepienie to się okaże ile ma dokładnie;-)
henrietta5
ja też tak uważam-chyba coś mu się pomieszało
a co do napięcia to myślę, że będą jakieś ćwiczenia-dzisiaj jedziemy do lekarza to się okaże
agawa to źle,że dźwiga główkę wysoko, bo już nic nie rozumię, mój nie dźwiga się na rączkach i to jest problemem
a co do napięcia to myślę, że będą jakieś ćwiczenia-dzisiaj jedziemy do lekarza to się okaże
agawa to źle,że dźwiga główkę wysoko, bo już nic nie rozumię, mój nie dźwiga się na rączkach i to jest problemem
henrietta5 i Moniczkaleg83 to nie chodzi o ogólnie wzrost dziecka tylko przyrost na miesiąc obwodu główki !!Amelcia też nosi ubranka na 68, niektóre na 74 ale chodzi o to, że główka dziecka powinna przybierać ok 1cm na miesiąc, posiedziałam na kompie i faktycznie takie są normy podawane w tych wszystkich profilach medycznych. Dziś umówiłam się na wizytę do neurologa na Klimontów do Centrum Pediatrii, podobno mają tam świetnego fachowca, wiele pozytywnych opinni wyczytałam i słyszałam, więc za miesiąc się dowiem co i jak;-)Ale przecież wszystko musi być dobrze!!A termin wolny był dopiero na kwiecień,ale bardzo miła pani w rejestracji zaczęła szukać i znalazła, dobrze że takie osoby jeszcze pracują w tej naszej służbie zdrowia
henrietta5 - to że mała się dźwiga to bardzo dobrze, tylko pytałam MagdyCha czym objawia się to napięcie skoro ona też ma skierowanie do neurologa!!
henrietta5 - to że mała się dźwiga to bardzo dobrze, tylko pytałam MagdyCha czym objawia się to napięcie skoro ona też ma skierowanie do neurologa!!
Moniczkaleg83
A hehe to faktycznie źle doczytałam. Ale przekonana jestem, że będzie wszystko oki:-):-):-)
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
moja Ika nienawidzi do teraz leżenia na brzuszku a ma już 1,5 roku..no ale może to napięcie ma coś z tym wspólnego w waszym przypadku. Daj znać poMój Igoś strasznie nie lubi leżeć na brzuszku. Robi samolot i złości się. Gdy jest zły pręży się też przez lewy bok i wygina w odwróconą literkę C. Dzisiaj byliśmy u pediatry i dostaliśmy skierowanie do neurologa i poradni rehabilitacyjnej z uwagi na wzmożone napięcie mięśniowe.
henrietta5
my już po wizytach u neurologa i po rehabilitacji - mały ma nieznacznie zmniejszone napiecie i zaczynamy rehabilitację- powinno być wszystko ok
reklama