reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja Naszych Skarbeczków

MagdaCha mam pytanie do Ciebie!Czym charakteryzuje się to wzmożone napięcie mięśniowe??Bo my też mamy skierowanie do neurologa ale na usg główki bo podobno za szybko rośnie 5cm od porodu a powinno być 1cm na miesiąc więc jeden cm za dużo!!Lekarka też sprawdzała jak mała reaguje na brzuszku, ale ona leży bardzo wysoko dźwiga główkę i potrafi tak leżeć i nie denerwować się jakieś 15min potem troche pada z sił i zaczyna się złościć.Lekarka powiedziała, że raczej z napięciem mięśniowym jest ok tylko ta główka:confused:A swoją drogą moja starsza córka ma 4 lata a nigdy nie była tak skrupulatnie badana jak Amelka!!Może to i dobrze, że lekarka jest taka dokładna, ale jak to Fredka powiedziała pobiegam sobie po lekarzach!!

reklama
agawa mój urósł 9 cm od porodu :szok:i lekarka nic nie mówiła- też jesteśmy po wizycie u neurologa- mały robi samolocik leżąc na brzuchu , jutro wizyta u rehabilitanta- zobaczymy co ten powie , no i jeszcze usg głowy , ale z tym chyba nie zdążymy , bo ciemiączko bardzo szybko zarasta a wizyta dopiero w lutym

Ten lekarz chyba zdecydowanie przesadza gdyby dziecko rosło cm na miesiąc moja Gabi miałaby 54:confused:Totalna bzdura.... Teraz nosimy ubranka 68-74 więc jest grubo ponad 60 cm ( ostatnio było 61) jutro mamy szczepienie to się okaże ile ma dokładnie;-)

ja też tak uważam-chyba coś mu się pomieszało

a co do napięcia to myślę, że będą jakieś ćwiczenia-dzisiaj jedziemy do lekarza to się okaże

agawa to źle,że dźwiga główkę wysoko, bo już nic nie rozumię, mój nie dźwiga się na rączkach i to jest problemem

henrietta5 i Moniczkaleg83 to nie chodzi o ogólnie wzrost dziecka tylko przyrost na miesiąc obwodu główki !!Amelcia też nosi ubranka na 68, niektóre na 74 ale chodzi o to, że główka dziecka powinna przybierać ok 1cm na miesiąc, posiedziałam na kompie i faktycznie takie są normy podawane w tych wszystkich profilach medycznych. Dziś umówiłam się na wizytę do neurologa na Klimontów do Centrum Pediatrii, podobno mają tam świetnego fachowca, wiele pozytywnych opinni wyczytałam i słyszałam, więc za miesiąc się dowiem co i jak;-)Ale przecież wszystko musi być dobrze!!A termin wolny był dopiero na kwiecień,ale bardzo miła pani w rejestracji zaczęła szukać i znalazła, dobrze że takie osoby jeszcze pracują w tej naszej służbie zdrowia:):)
henrietta5 - to że mała się dźwiga to bardzo dobrze, tylko pytałam MagdyCha czym objawia się to napięcie skoro ona też ma skierowanie do neurologa!!

Mój Igoś strasznie nie lubi leżeć na brzuszku. Robi samolot i złości się. Gdy jest zły pręży się też przez lewy bok i wygina w odwróconą literkę C. Dzisiaj byliśmy u pediatry i dostaliśmy skierowanie do neurologa i poradni rehabilitacyjnej z uwagi na wzmożone napięcie mięśniowe.
moja Ika nienawidzi do teraz leżenia na brzuszku a ma już 1,5 roku..no ale może to napięcie ma coś z tym wspólnego w waszym przypadku. Daj znać po

reklama
Do góry