reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszków

Ja dalej używam Nivea tyle ze z filtrem 30. Ale to tak na pierwsze wiosenne spacery,bo docelowo kupię w aptece jakiś inny...
Coś polecacie??

reklama
Ja używam dokłądnie tego samego Nivea z faktorem 30. Nie zamierzam zmieniać go na inny. Myślę, że ten filtr wystarczy a i tak będę raczej chroniła przed słońcem.

Moją jeszcze nie opaliło - na razie dalej używam nivea na każdą pogodę, ale musze kupić jakies mleczko z wysokim filtrem - jesli uda się pojechac na wakacje to się przyda, no a takim mleczkiem chyba buźkę też można posmarować - nie będe kupowała osobnego kremu.

A czy u Waszym brzdącom robią się zadziorki przy pazurkach u rączek? bo u nas się robią - nei wiem czy za mało wit. A czy jak?
no i nie raz też zauwazam ze nadłamują sie paznokietki w kącikach szczególnie u stóp...nawet jak sa krótkie i nei ma co obcinać...:confused2:

U nas się robią zadziory, ale myślę że to raczej z obcinania. Jagoda ma zupełnie proste paznokcie i jak dbcinam toto odchodzi sórka z boków. A muszę dobrze odcinać bo jak odrastają to na bardzo ostre brzegi.

A czy u Waszym brzdącom robią się zadziorki przy pazurkach u rączek? bo u nas się robią - nei wiem czy za mało wit. A czy jak?
no i nie raz też zauwazam ze nadłamują sie paznokietki w kącikach szczególnie u stóp...nawet jak sa krótkie i nei ma co obcinać...:confused2:

Mojej Martynie pare razy zrobiły sie zadziorki, ale obcięłam je cążkami do skórek i po problemie.

Z paznokciami u stóp wiem, że Deli miała podobny problem u Oliwii. Doszłyśmy do wniosku, że może być to spowodowane uderzaniem nóżkami podczas leżenia na brzuszku lub raczkowania.

ja smaruję na razie tylko bambino z filtrem 4 i parę razy zapomniałam i się młody opalił...ale na szczęscie nei czerwienieje tylko od razu na brzoskwinke- widać tak jak i Karol bedzie miał karnację raczej po tatusiu/dziedku, nie po mnie....choć pewnie jak urosną to to brązowienie może być mniejsze
a teraz tak ładnie- mój Karol w lato włosy jeszcze bielsze a skóra brązowa:)

reklama
U nas się robią zadziory, ale myślę że to raczej z obcinania. Jagoda ma zupełnie proste paznokcie i jak dbcinam toto odchodzi sórka z boków. A muszę dobrze odcinać bo jak odrastają to na bardzo ostre brzegi.

u nas to samo :-( jakoś nie umiem zaokrąglić Moni paznokci na serdecznych i środkowych paluszkach :-( aż sztyleciki jej się robią a jak wysypka swędzi to....masakra :-(

Do góry