reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

pscolka; tym gryzieniem nie strasz bo ponoc mamy teraz ylko myslec pozytywnie o laktacji ;-) Moja tez ulewa-sa dni kiedy prawie po kazdym posilku ze 3 razy........ masakra..........

reklama
Pocieszyłyście mnie tym ulewaniem. Ja dziś w nocy myłam włoski z jednej strony bo całe mokre i posklejane od ulania.

I właśnie mi się przypomniało, że pranie muszę zrobić. Wyczytałam, że plamy od ulania wodą z sodą bardzo ładnie schodzą.

pscólka- ale mojej Mai też się ulewa i to strasznie. Odbije jej się a i tak uleje. A mimo wszystko mała rośnie ma buźkę coraz bardziej pyzowatą :) a w nocy śpi po 5-6 godz

My tez Lenke za każdym razem odbijamy bo jak nie to pózniej strasznie ja brzuszek boli. Jedna położna w szpitalu mówiła mi że po cyce nie trzeba odbijać tak tez robiłam ale pózniej strasznie płakała a ja głupia sie nie domyslilam o co chodzi i dopiero taka super położna która mi wszystko wytłumaczyła powiedziała ze nawet po cycku żeby odbijać i teraz jest spokój z brzuszkiem:-) co do kąpieli my tez kąpiemy codziennie wieczorem i mała super zasypia:)

iza u nas to samo było. Mówili, że po cycu nie trzeba i wzdęcia były 24h na dobę.

A może wiecie czym sparować krostki na buźce? Małej wyskoczyły na policzkach potówki (akurat w tych miejscach gdzie ulane się zbiera) Przemywam przegotowaną wodą buzię i niczym nie smarowałam jeszcze.

reklama
Do góry