reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
A czy któraś z was wgl dostała skierowanie na takie badania już ? Czy tylko na te podstawowe tak jak ja teraz od tej na NFZ czyli : morfologia , mocz , TSH ,HIV . Bo już sama nie wiem
Tak, też mam dużo badań. W sumie chyba jeszcze więcej niż Ty.
Nie mam tylko grupy krwi, ale to dlatego, że ja robiłam to do in vitro.

Ten zestaw badań na choroby zakaźne jest obowiązkowy w ciąży, ja tylko nie robiłam USG piersi, do dentysty mnie nie kierowała, ale sama sobie to pilnuję. Ogólnie drogie to jest bardzo, jeszcze w 3 trymestrze niektóre z tych badań się powtarza. Tym razem mam już grupę krwi zrobioną, jak będziecie robić to można sobie od razu krew kartę wyrobić.

Rany strasznie późno... Ale pamiętam z pierwszej ciąży że dziewczyny też tak późno miały. Rekordzistka przez opóźnienie weszła chyba o 3 rano a wizytę miała jakoś na tuż przed północą 😅

U mnie w mieście był taki ginekolog co miał wiecznie opóźnienia i 2-3 w nocy to był standard. Tyle, że te biedne ciężarne nie siedziały w poczekalni tylko rejestratorka dzwoniła kiedy już można przyjechać

Ten zestaw badań na choroby zakaźne jest obowiązkowy w ciąży, ja tylko nie robiłam USG piersi, do dentysty mnie nie kierowała, ale sama sobie to pilnuję. Ogólnie drogie to jest bardzo, jeszcze w 3 trymestrze niektóre z tych badań się powtarza. Tym razem mam już grupę krwi zrobioną, jak będziecie robić to można sobie od razu krew kartę wyrobić.
Ja też jestem u dentysty minimum co pół roku ale powiedziała żeby teraz zajrzeć, byłam ostatnio we wrześniu albo październiku więc mam czas 🤪 ale zajrzałam i tam żeby już mieć z głowy, do usg też mam jeszcze kilka miesięcy żeby znów powtórzyć bo robię co roku ale może i lepiej że teraz byłam bo potem chyba mogą bardziej boleć 😆

właśnie ja kiedyś już robiłam grupę krwi z tymi przeciwciałami i zastanawiałam się czy muszę robić jeszcze raz ? Ogólnie wiem że one są obowiązkowe pytanie czy są refundowane ? Bo jeżeli tak to pewnie dostanę skierowanie od lekarki NFZ tylko na kolejnej wizycie jak założy mi kartę ciąży . Jeżeli nie są to i tak trzeba je zrobić prywatnie

reklama
właśnie ja kiedyś już robiłam grupę krwi z tymi przeciwciałami i zastanawiałam się czy muszę robić jeszcze raz ? Ogólnie wiem że one są obowiązkowe pytanie czy są refundowane ? Bo jeżeli tak to pewnie dostanę skierowanie od lekarki NFZ tylko na kolejnej wizycie jak założy mi kartę ciąży . Jeżeli nie są to i tak trzeba je zrobić prywatnie
Ja w pierwszej ciąży miałam skierowanie od ginekologa na oznaczenie grupy krwi.

Do góry