reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

właśnie ja kiedyś już robiłam grupę krwi z tymi przeciwciałami i zastanawiałam się czy muszę robić jeszcze raz ? Ogólnie wiem że one są obowiązkowe pytanie czy są refundowane ? Bo jeżeli tak to pewnie dostanę skierowanie od lekarki NFZ tylko na kolejnej wizycie jak założy mi kartę ciąży . Jeżeli nie są to i tak trzeba je zrobić prywatnie
Chyba zależy jaki masz, jeżeli niepotwierdzony to trzeba zrobić jeszcze raz, a jak potwierdzony czyli chyba, że 2 razy robiony to chyba już nie trzeba jeżeli masz tamten wynik dostępny (aczkolwiek tego nie jestem w 100% pewna)
Na wyniku będzie napisane, ja właśnie znalazłam w starej karcie ciąży i jest napisane niepotwierdzony czyli będę robić jeszcze raz.

reklama
Chyba zależy jaki masz, jeżeli niepotwierdzony to trzeba zrobić jeszcze raz, a jak potwierdzony czyli chyba, że 2 razy robiony to chyba już nie trzeba jeżeli masz tamten wynik dostępny (aczkolwiek tego nie jestem w 100% pewna)
Na wyniku będzie napisane, ja właśnie znalazłam w starej karcie ciąży i jest napisane niepotwierdzony czyli będę robić jeszcze raz.
to ja robiłam tylko raz . Dobra zrobię raz jeszcze , ale ogólnie badania z krwi , te wszystkie różyczki itd są refundowane chyba nie ?

to ja robiłam tylko raz . Dobra zrobię raz jeszcze , ale ogólnie badania z krwi , te wszystkie różyczki itd są refundowane chyba nie ?
To nie chodzi o to czy tylko raz. Jak się robi oznaczenie grupy krwi to robią 2 razy oznaczenie wtedy jest potwierdzona (nie pamiętam czy z 1 czy z 2 próbek) ale np. w szpitalu przy przyjęciu robią tylko 1 raz i wtedy jest napisane że grupa nie potwierdzona.

To nie chodzi o to czy tylko raz. Jak się robi oznaczenie grupy krwi to robią 2 razy oznaczenie wtedy jest potwierdzona (nie pamiętam czy z 1 czy z 2 próbek) ale np. w szpitalu przy przyjęciu robią tylko 1 raz i wtedy jest napisane że grupa nie potwierdzona.
aaa dobra to mam napisane ,,niepotwierdzone ,, a jaką mam pewność że ten co zrobią teraz to będzie potwierdozne ? 😅

Tak, wczoraj miałam pierwszą wizytę na NFZ i dostałam na to wszystko skierowanie, założyła kartę.
Prywatnie byłam 5 lutego, nie było jeszcze serduszka ale też założyła mi kartę i kazała zrobić te wszystkie badania
czyli wychodzi na to że ta moja na NFZ czeka na serce z kartą i pewnie reszta badań . No nic zobaczymy , zrobię te co mi zleciła i poczekam do wizyty do 26.02 jeżeli wtedy mi nie zleci to zrobię ej prywatnie

reklama
I ja już po wizycie. Jednak czym „starsza” ciąża, tym więcej widzi lekarz na usg. 4mm mini człowieczka i bijące serduszko 🥹❤️
Karta ciąża- założona i full zleconych badań.
Jaka dobrą wiadomość super ;)
Przez was czekam na resztęwizyt. Mam dobre przeczucie co do swojej również ale czuję że mnie nerwy juz noszą...

Do góry