reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
TSH 2,8, nie przyjmuje na razie nic, ale w poprzedniej ciąży przy takim poziomie dostałam malutką dawkę Euthyroxu. W poniedziałek zapytam lekarza.
Rozumiem. Ja w poprzedniej miałam 2,93 i dostałam 50. Teraz mam 3,35 i rodzinny mi kazał brać 75 (1,5 tabletki). Mój Endo i gin są na urlopie, dopiero w poniedziałek wracają. Ciekawe czy mi zmienią dawkę. W pon zrobię jeszcze raz TSH.

Rozumiem. Ja w poprzedniej miałam 2,93 i dostałam 50. Teraz mam 3,35 i rodzinny mi kazał brać 75 (1,5 tabletki). Mój Endo i gin są na urlopie, dopiero w poniedziałek wracają. Ciekawe czy mi zmienią dawkę. W pon zrobię jeszcze raz TSH.
Podobno TSH często wywala na początku ciąży, dobrze, że szybko wyłapałaś 👍.

Takie miałam zalecenia od gina i od Endo. Poprzednią ciążę straciłam. Nie znam powodu, ale wysokie TSH mogło (nie musiało) się do tego przyczynić.
Rozumiem, przykro mi. To musi być dla Ciebie duży stres. Wiem jednak, że sporo dziewczyn ma na początku ciąży wystrzelone wyniki TSH, a mimo to udaje im się dojść do szczęśliwego finału, więc trzymam kciuki aby i u Ciebie tak było 🤞.

Pueria Duo, ale ja jeszcze karmię piersią.
I pewnie zaraz wjedzie Euthyrox, bo mi TSH podskoczyło 🙂.
Dopytaj czy nie powinnaś wskoczyć na uno, bo różny jest skład i czegoś może Ci brakować albo Dołóż. Bo kiedyś uno nie było, to aptekarka nie dała mi bo powiedziała że na początek ciąży to duo nie jest rekomendowane.

Takie miałam zalecenia od gina i od Endo. Poprzednią ciążę straciłam. Nie znam powodu, ale wysokie TSH mogło (nie musiało) się do tego przyczynić.
a jaką miałaś wartość tsh w tej ciąży, której nie udało się utrzymać? ja przy pustym jaju miałam 4,12 😬

a jaką miałaś wartość tsh w tej ciąży, której nie udało się utrzymać? ja przy pustym jaju miałam 4,12 😬
2,93. Niestety ciąża zatrzymała się mniej wiecej gdy badanie wykonałam. Miałam zbadać ponownie po 4 tygodniach brania euthyroxu ale nawet 3 tygodni nie brałam jak się okazało że nic z tej ciąży już nie będzie 😵‍💫

reklama
Do góry